• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 25 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
0

ورود جدی به مساله ساخت کتابخانه به موازات نهضت ملی مسکن

  • کد خبر : 80228
  • 30 آبان 1402 - 19:42
ورود جدی به مساله ساخت کتابخانه به موازات نهضت ملی مسکن
استاندار فارس از ورود جدی به مساله ساخت کتابخانه به موازات نهضت ملی مسکن خبر داد و بر ضرورت احداث کتابخانه در مجتمع‌های مسکونی این نهضت ملی تأکید کرد.

آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار امروز، ۳۰ آبان‌ماه با حضور  استاندار فارس، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، فرمانداران، شهرداران، مسئولان استانی، کتابداران، خیرین، فعالان حوزه کتاب و کتابخانه، در تالار گلستان آرامگاه سعدی شیراز برگزار شد.

استاندار فارس در این مراسم اظهار کرد: بعید است بتوان مردم استانی را با فرهنگ و با اصالت تلقی کرد، به‌جز اینکه  در بحث فرهنگ کتاب، قوی بوده  و حرفی برای گفتن داشته باشد.

محمدهادی ایمانیه ضمن ابراز خوشنودی از درخشش نویسندگان استان فارس و حضور ۱۰ اثر از این استان در بین برگزیدگان هفته کتاب سال، افزود: این موضوع، به خوبی نشان می‌دهد که استان فرهنگی فارس، در حال پیدا کردن جایگاه و موقعیت واقعی خودش است.

وی همچنین از ورود جدی به بحث احداث و توسعه کتابخانه به صورت گسترده خبر داد و اظهار کرد: ما در این مدت تلاش کردیم تا افرادی که نهضت ملی مسکن را اداره می‌کنند و ساخت و سازهای مربوط به آن را انجام می‌دهند، ساخت کتابخانه را در کنار مجتمع‌های مسکونی مدنظر قرار دهند.

ایمانیه ادامه داد: شاید در ابتدا کمی دچار تردید بودم اما کم کم مطمئن شدم که باید حتما این اتفاق بیفتد. اخیرا هم در بازدیدی که از پروژه‌های شهر صدرا داشتم، اعلام کردم که ما نظارت خواهیم کرد تا تک تک پروژه‌ها، دارای کتابخانه باشند.

وی با اشاره به اختصاص ۴ هزار میلیارد ریال اعتبار ملی و استانی به ساخت کتابخانه ملی فارس، گفت: در نشست اخیر با وزیر کشور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد تا ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات ملی و یک‌هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات استانی برای ساخت کتابخانه مرکزی شیراز اختصاص یابد. اعتبارات استانی این پروژه از محل مولدسازی تامین می‌شود و از حق نیم درصد از درآمدهای شهرداری نیز کمک گرفته می‌شود. نبود کتابخانه مرکزی در شهر فرهنگی شیراز شایسته و منطقی نبود که اکنون فرآیند ایجاد این زیرساخت در حال انجام است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس نیز در این نشست با بیان اینکه رویکرد راهبری این نهاد در چند سال اخیر «تغییر نگاه و رویکرد به کتابخانه‌های عمومی» در بین مردم و مسئولین است، بیان کرد: این تغییر رویکرد منجر می‌شود که کتابخانه عمومی، با تعریف و نقش جدید خود به عنوان مرکز فرهنگی-اجتماعی محلی، از سوی مدیران و جامعه درک شود.

محمدحسین فیروزی افزود: حضور رئیس جمهور در آیین ملی سال قبل و صدور پیام در آیین ملی امسال در ۲۴ آبان روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار، نشان از اهتمام دولت مردمی برای رفع مشکلات نهاد و ترویج فرهنگ کتابخوانی با محوریت کتابخانه‌ها است.  امید است با این سطح از همراهی راه برای حل مسائل ریشه‌دار این حوزه و ارتقای منزلت و بهبود معیشت کتابداران هموارتر شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با بیان اینکه دسترسی آسان به کتاب، سیاست دولت مردمی در راستای عدالت فرهنگی است، تصریح کرد: افتتاح ۱۹ باب کتابخانه در ۲ سال گذشته در فارس پهناور شاهد این مدعا است.

وی با اشاره به اینکه نهضت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام استان فارس با استفاده از ظرفیت سفرهای شهرستانی استاندار  در جریان است، گفت: آغاز روند احداث کتابخانه مرکزی شیراز  که هدیه فرهنگی رئیس جمهور در سفر اخیرشان به فارس بود، نشان از گام‌های نو و جدی در توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و کتابخانه‌ای دارد که به واقع آیندگان قضاوت خواهند کرد که چه پایه‌گذاری نیکویی صورت گرفته است.

فیروزی در ادامه کتابداران را مشاوران امین و گوهران پنهان کتابخانه، توصیف و اضافه کرد: کتابداران در هر شرایط فضل و دانایی را به جامعه ارمغان می‌ آورند لذا از زحمات قریب به ۵۰۰ کتابدار عزیز و همکاران این مجموعه که علی‌رغم برخی کمبودها با عشق به ایران و کودکان این سرزمین، شمع دانایی را در جان آن‌ها روشن نگه می‌دارند و صبورانه در این مسیر پیش می‌روند، صمیمانه قدردانی می‌کنم و این روز و هفته را تبریک می‌گویم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس گفت: به نمایندگی از کتابداران عزیز و قریب به ۷۰۰ هزار نفر عضو کتابخانه‌های عمومی در فارس اعلام می‌کنم که مرکز و اثرگذار کتابخانه، ظرفیت عظیمی برای خدمت‌رسانی به آحاد مردم دارد.

فیروزی گفت: فارس صاحب بیشترین برگزیدگان ملی عرصه کتاب و کتابخانه‌های عمومی در روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در سال جاری شد  و به شایستگی فارس در قله کتابخوانی کشور قرار گرفت که کسب این ۱۰ جایگاه ارزشمند با تلاش‌های خالصانه همکارانم رقم خورده است.

بنا بر این گزارش، بخش پایانی این مراسم، معرفی برترین‌های کتاب و کتابخانه‌های عمومی استان فارس بود. در این آیین از ۵۰ برگزیده فعال در حوزه کتابخانه‌های عمومی استان فارس شامل کتابداران و کتابخانه‌های نهادی و مشارکتی برتر، خدمتگزار برتر، کتابخوانان برتر استان در رده‌های سنی، پیشکسوت، خیرین، نمایندگان و انجمن‌های برگزیده تجلیل شد.

در حوزه کتابخانه‌های نهادی، «کتابخانه عمومی پارسه» مرودشت، «کتابخانه ملامحمد شفیع ارسنجانی» ارسنجان، «کتابخانه عمومی سوریان» بوانات؛ «کتابخانه عمومی محقق العلما» استهبان، «کتابخانه عمومی گنج شایگان» لارستان و «کتابخانه عمومی امام حسن مجتبی(ع)» کازرون برگزیده شدند.

در بخش کتابدار برگزیده نهادی نیز از ۱۵ کتابدار استان فارس تجلیل شد. مرضیه احمدی از کتابخانه عمومی قائمیه اشکنان لامرد، نسرین صدرنیا از کتابخانه عمومی میرزا امان‌الله طباطبایی واقع در دهستان فهلیان ممسنی، سکینه رزمدیده از کتابخانه عمومی امام جعفر صادق(ع) لامرد،  فریده زارعی از کتابخانه عمومی ابوذر کتکی ارسنجان، سکینه حسینی از کتابخانه عمومی فرهنگ فورک داراب، لیلا اسکندری از کتابخانه عمومی آلاله شهر میان اقلید، فاطمه ستاره از کتابخانه عمومی امام صادق زاهد شهر فسا، لیلا نعمت‌اللهی از کتابخانه عمومی شهدای گمنام زرقان، سعید نیک‌روش از کتابخانه عمومی گنجینه دانش قیر، ندا دهقانی از کتابخانه عمومی مولوی شیراز، مریم رضانژاد از کتابخانه عمومی کودکان شقایق شیراز،  فیروزه قشقایی از کتابخانه عمومی محمد بهمن بیگی شیراز، زینب میان‌دهی از کتابخانه عمومی آیت‌الله یحیی انصاری داراب، سوسن دهقانی از کتابخانه عمومی جمشید صداقت کیش آباده،  ماه‌نگار وزیری نمدی از کتابخانه عمومی روزبه فیروزآباد، زهره بردبار از کتابخانه عمومی دکتر آیت الله بهشتی فسا و سجاد شاه‌سونی از کتابخانه عمومی زنده یاد محمدحسن رجبی نی‌ریز، کتابداران برگزیده‌ این مراسم بودند که از آن‌ها با اهدای هدایایی قدردانی شد.

همچنین در بخش کتابخانه‌های مشارکتی، کتابخانه امیر میرزایی فیشور به عنوان کتابخانه برتر مشارکتی، مهناز عباسی از کتابخانه مکتب جعفری شیراز در بخش کتابدار برترِ کتابخانه مشارکتی و مریم صمیعانی از کتابخانه آیت‌الله سید عبدالله زبرجد شیراز به عنوان مسئول کتابخانه مشارکتی برتر معرفی شدند.  از معصومه شیبانی از استهبان نیز در بخش پیشکسوت برگزیده و فرهاد یوسفی شورباخلو از آباده در بخش خدمتگزار برگزیده تقدیر شد.

همچنین روژان سپاسدار جهرمی از قیروکارزین در گروه سنی خردسال، زهرا دهقان از ممسنی در گروه سنی کودک، آویسا نوروزی از فیروزآباد در گروه سنی نوجوان، فائزه احمدی از لامرد در گروه سنی جوان و بزرگسال و کمال برومند از شیراز در گروه سنی سالمند، کتاب‌خوانان برتر جشن کتاب استان فارس در ۱۴۰۲ شدند.

در بخش خیرین برتر حوزه کتاب نیز احمد نفر از آباده، بهرام دوستی روشن از اوز، عبدالکریم ناطقی از لارستان، عیسی رضایی از فسا و مهدی اسکندری از اقلید کسانی بودند که از آن‌ها تقدیر به‌عمل آمد.

در حوزه انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌ها نیز سه انجمن شهرستان کازرون به ریاست محمد علی بخرد، سپیدان به ریاست علیرضا سامری و لارستان به ریاست جلیل حسنی به عنوان برترین انجمن کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌های فارس، به عنوان انجمن‌های برتر شناخته شدند.

به گزارش سحاب پرس، در پایان این مراسم نیز از یازده نماینده مردم فارس از جمله محسن علیزاده، مسلم صالحی، علیرضا پاک فطرت، روح‌الله نجابت، جعفر قادری، ابراهیم عزیزی، فریدون عباسی دوانی، مهدی موسوی، حسین حسین‌زاده، حجت‌الله فیروزی و عبدالعلی رحیمی مظفری به عنوان نمایندگان حامی کتاب قدردانی شد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=80228

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.