• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 25 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
4
رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه فجر فارس:

بسیجیان پیرو مکتب سلیمانی هستند

  • کد خبر : 26971
  • 30 آبان 1400 - 13:28
بسیجیان پیرو مکتب سلیمانی هستند
رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه فجر فارس با تأکید بر اینکه بسیجیان پیرو مکتب سلیمانی هستند گفت: بسیجی بودن به ظاهر و ثبت نام در تشکیلات مقاومت بسیج نیست، هر کسی که دلش برای ایران بسوزد، بسیجی است.

به گزارش سحاب پرس، جواد قناعتی، رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه فجر فارس امروز، ۳۰ آبان در مراسم بزرگداشت هفته بسیج جهاددانشگاهی این استان به آیه ۵۴ سوره مائده «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دِینِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَیُحِبُّونَهُ أَذِلَّهٍ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ أَعِزَّهٍ عَلَى الْکَافِرِینَ یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَلَا یَخَافُونَ لَوْمَهَ لَائِمٍ ذَلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتِیهِ مَنْ یَشَاءُ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ؛ اى کسانى که ایمان آورده‏‌اید هر کس از شما از دین خود برگردد به زودى خدا گروهى [دیگر] را مى ‏آورد که آنان را دوست مى دارد و آنان [نیز] او را دوست دارند [اینان] با مؤمنان فروتن [و] بر کافران سرفرازند در راه خدا جهاد مى کنند و از سرزنش هیچ ملامتگرى نمى‏ ترسند این فضل خداست آن را به هر که بخواهد مى‏‌دهد و خدا گشایشگر داناست»، گفت: خداوند در این آیه مژده روی کار آمدن قومی را می‌دهد که دارای یکسری خصایص و ویژگی‌هایی هستند و در همین آیه هم ویژگی‌های آنان را بیان می‌فرماید.

وی افزود: خداوند در این آیه وعده می‌دهد که به زودی قومی خواهند آمد که خداوند را دوست داشته و خداوند هم آنان را دوست دارند و با مؤمنان فروتن و بر کافران سرفرازند و در راه خدا جهاد می‌کنند یعنی هر زمانی که دین خدا بخواهد به خطر بیفتد این‌ها اسلحه به دست گرفته و برای دفاع از دین خدا شک و تردید ندارد.

قناعتی ویژگی ششم این قوم را بالاتر از همه ویژگی‌ها توصیف کرد و گفت: ویژگی ششم این قوم آن است که از سرزنش هیچ سرزنش‌کننده‌ای نمی‌ترسند و این نکته بسیار مهمی است که رهبر معظم انقلاب هم در یکی از سخنرانی‌هایشان به این نکته را اشاره کردند که یکی از نقاط برجسته قیام عاشورا بحث صبر امام حسین(ع) در مقابل نصیحت‌کنندگان آن زمان است که می‌گفتند ایشان در عرصه کربلا حضور نیابد و گمان می‌کردند که امام زمانشان از این موضوعات اطلاع ندارد و نمی‌داند در چه میدانی قدم برمی‌دارد.

این مدرس دانشگاه با طرح این سؤال در کجا این ویژگی‌ها را می‌توانیم ببینیم، گفت: در زمان نزول این آیه یاران پیامبر(ص) پرسیدند که این قوم چه کسانی هستند؛ این ما بودیم که همراه شما در مقابل کفار ایستادیم و قیام کردیم و مهاجرت کردیم و برای یاری دین خدا قدم برداشتیم پس این قوم چه کسانی هستند که خداوند این‌گونه درباره آنان سخن می‌گوید؛ در تفاسیر مختلف آمده است که در پیامبر(ص) در پاسخ به آنان به سلمان اشاره کرد و می‌فرماید اینها ایرانی‌ها هستند و حتی در جایی هم آمده است که این‌ها شیعیان حضرت علی(ع) هستند و اینها برای ما افتخاری است و در عصر حاضر کجا می‌توانیم این ویژگی‌ها را مشاهده کنیم.

بسیجی بودن به ظاهر نیست

وی با بیان اینکه در عصر حاضر این ویژگی‌ها را مگر می‌توان جز در ام‌القرآی جهان اسلام در جای دیگری پیدا کرد و همه این‌ها برگرفته از مکتب بسیج و عاشوراست، گفت: وقتی می‌خواهیم از مکتب بسیج و بسیج صحبت کنیم باید بدانیم که بسیج بسیار فراتر از تعاریف امثال ماست. بسیجی بودن به ظاهر و ثبت نام در تشکیلات مقاومت بسیج نیست، هر کسی که دلش برای ایران بسوزد، بسیجی است و نیازی نیست که حتماً در سازمان بسیج اسم و پرونده‌ای داشته باشد.

قناعتی با تأکید بر اینکه مجموعه بسیجی باید پایگاه همدلی و انس و محل رجوع همه عزیزان باشد، گفت: در بسیج ادارات همه کارکنان با هر سلیقه و نگاه و گرایشی باید بسیج را مأمن خود بدانند در این مکتب اجازه خط کشی به کسی داده نمی‌شود.

رئیس سازمان بسیج ادارات و کارکنان سپاه فجر با تأکید بر اینکه بسیجیان پیرو مکتب حاج قاسم هستند، گفت: اگر بخواهیم دائم خط کشی کنیم و بگوییم فلانی چپ است یا راست، این اصولگراست یا او اصلاح طلب است یا این بدحجاب است، پس چه کسی را می‌خواهیم نگه داریم. اینها درس‌هایی است که مکتب حاج قاسم به ما داده است.

وی با بیان اینکه مکتب حاج قاسم مکتب ارزشمندی است و ما شاگردان و پیروان آن هستیم، گفت: مکتب شهید سلیمانی جهانی شده است و برای ما افتخار است کسانی که تاکنون شاید حاج قاسم را ندیده‌اند اما در قلب خود نسبت به ایشان عشق دارند و در زمانی که خبر شهادتشان را شنیدند چه افراد بسیاری به پهنای صورت اشک ریختند. این همه عشق و ارادت قطعاً نشئت گرفته از اخلاصی است که حاج قاسم داشت زیرا هر جا که برای خدا کار کنیم، خدا دل‌ها را نسبت به ما متحول می‌کند.

قناعتی با یادآوری اینکه در یک تحقیق دانشگاهی درباره مکتب حاج در بعد نظامی، شخصیتی، اعتقادی، سیاسی، مدیریتی، اقتصادی و غیره را مورد بررسی قرار دادیم، برخی از ویژگی‌های این شهید بزرگوار را برشمرد و گفت: از مهم‌ترین ویژگی‌های ایشان، بحث رفتاری فردی و ارتباط مؤثر با همکاران و رفتار شغلی و سبک زندگی بود.

وی با ذکر این نکته که ذکر این مباحث همگی بیان خوبی‌ها و امر به معروف است، گفت: در بعد رفتاری حاج قاسم قاطعیت، وجود روحیه جوانی، هوش و ذکاوت را به خوبی می‌توانیم مشاهده کنیم. البته باید بدانیم که منظور از جوان بودن حتماً به سن و سال نیست بلکه به عملکرد است به عنوان مثال وقتی رهبر معظم انقلاب در سال گذشته بحث دولت جوان حزب‌اللهی را مطرح فرمودند برخی‌ها تعبیر کردند که منظور ایشان به سن و سال است اما ایشان فرمودند حاج قاسم با ۶۵ سال سن جوان بود و اگر ۱۰ سال دیگر هم زنده بود من ایشان را همان پست نگه می‌داشتم.

این مدرس دانشگاه، تدبیر، اراده، انگیزه، شجاعت، صداقت و خودشناسی را از دیگر ویژگی‌های مکتب حاج قاسم برشمرد و گفت: بحث خودشناسی بسیار مهم است، اگر کسی خود را نشناسد، قطعاً خدا را هم نمی‌تواند بشناسد. هر کسی که به ذات الهی می‌خواهد پی ببرد حتماً باید به خالق دقت کند. کسی که به خالق دقت کند می‌تواند بفهمد که خدا چه آفریده است.

قناعتی اظهار کرد: خداوند همه انسان‌ها و مخلوقات را آفریده است و وقتی انسان را آفرید به خودش تبریک گفت. در هیچ جای دیگری پیدا نمی‌کنیم که خداوند به خودش تبریک گفته باشد به جز در خلقت انسان زیرا انسان خلیفهالله و جانشینش در زمین است اما آیا متوجه هستیم که خداوند چه چیزی را خلق کرده و چه رسالتی به عهده ما گذاشته است.

رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه فجر به آیات سوره عصر اشاره کرد و افزود: خداوند در این سوره قسم یاد می‌کند که متوجه اهمیت موضوع شویم و تأکید می‌کند که انسان‌ها در خسران هستند یعنی اصل سرمایه آن‌ها که زمان و عمر است از بین می‌رود به جز کسانی که ایمان آورده و عمل صالح انجام داده‌اند اما آیا اینها به تنهایی کافی است؛ خیر، خداوند از ما نمی‌خواهد که تنها به عبادت بپردازیم بلکه باید بدانیم عبادت جز خدمت به خلق نیست.

وی همچنین اهمیت عمل صالح را یادآور شد و گفت: برخی‌ها می‌گویند دلت پاک باشد اما مصداق عمل صالح چیز دیگری است و قطعاً باید به دنبال آن باشیم.

قناعتی در ادامه برخی دیگر از ویژگی‌های مکتب سلیمانی را برشمرد و افزود: یکی از نکاتی که حاج قاسم داشت، پرهیز از مردم گریزی بود. ایشان در سفری به شیراز داشت در مراسم مرحوم آیت‌الله حائری در حرم مطهر شاهچراغ(ع) شرکت کرد و به محض اینکه دیدند که جایگاه مردم و مسئولان جداست، راهشان را کج کرده و زنجیرها را جدا کردند و در میان مردم نشستند. آن هم در یک مراسم عمومی که هیچ بازرسی نشده بود و چک و خنثی در کاری نبود.

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه ملاک‌ جلب توجه حاج قاسم، مسئولیت نبود، گفت: حاج قاسم آن کسانی که به چشم دیده نمی‌شدند را می‌دید. در گلزار شهدای شیراز به توجه دختران دانش‌آموز عکس‌العمل نشان می‌داد و خط کشی در میان افراد جامعه انجام نمی‌داد.

وظیفه بسیج خدمت به مردم و تأمین امنیت است

وی با تأکید بر اینکه وظیفه بسیجیان خدمت به مردم و تأمین امنیت است چه کسی از ما خوشش بیاید یا نیاید، گفت: وظیفه ما به عنوان بسیج نوکری و خدمت به مردم است و حق نداریم با دید جداسازی مردم نگاه کنیم. در مجموعه بسیج همه قابل احترام و ستایش هستند.

قناعتی همچنین بر ضرورت پرهیز از منت‌گذاری زبانی بر مردم، انتظار قدردانی و تشکر، اعمال قدرت بر ارباب رجوع تأکید کرد و خواستار گسترش سرمایه اجتماعی و توجه به نقش مردم و مردم‌محوری، برتری خاص مردم بر خودشان در مجموعه بسیج شد و گفت: به عشق مردم و رضایت خالق که در ادامه آن رضایت مردم است، باید فعالیت کنیم. هرکسی که برای خدا باشد خدا همه چیز را برای او قرار می‌دهد و اینها همگی در مکتب حاج قاسم وجود دارد.

رئیس سازمان بسیج ادارات و کارمندان سپاه فجر در پاسخ از مجموعه جهاددانشگاهی قدردانی و آن را مجموعه‌ای پویا، سرزنده توصیف کرد که تلاش زیادی برای ارائه خدمت به مردم و رفع نیازمندی‌های کشور دارد.

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=26971

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.