محمد اسکندری گفت: این برنامه مطالعاتی برای بررسی وضعیت زیستی خرس قهوهای و پایش زیستگاههای این گونه مهم در گسترهای وسیع شامل محدوده های حفاظت شده و آزاد در ذخیره گاه زیست کره ارژن-پریشان و مناطق حاشیه ای انجام شد.
به نقل از محیط زیست فارس، اسکندری گفت: در این برنامه مجموعه حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون با بهره گیری از پتانسیل جوامع محلی و شناسایی افراد علاقه مند به محیط زیست به بررسی ابعاد مختلف موضوع نظیر تعیین نقاط حساس زیستگاهی، پراکنش، کمیت و کیفیت زیست گونه، زادآوری و تعارضات پرداخته است.
سرپرست محیط زیست شهرستان کازرون گفت: برای انجام این برنامه مطالعاتی، بیش از ۷۰ مورد دوربین گذاری توسط پیمان خوبکار به عنوان نیروی اجرایی این مجموعه، اطلاعات جدید و قابل اتکایی از جمعیت گونه های شاخصی نظیر خرس قهوه ای، پلنگ ایرانی و نشخوارکنندگان کوچک جثه به دست آمده و مستند شده است.
اسکندری همچنین گفت: منطقه حفاظت شده ارژن-پریشان به عنوان آخرین مرز زیستگاهی خرس قهوه ای در جنوب غربی کشور و تنها ذخیره گاه زیست کره فارس در برگیرنده جمعیت پایدار و زادآوری از خرس قهوه ای است.
سرپرست حفاظت محیط زیست شهرستان کازرون گفت: شرایط مطلوب فعلی مرهون فرهنگ محیط زیستی و غنی اهالی بومی منطقه بخصوص ساکنین سبزاندیش دهستان دشت برم و ارژن است.
اسکندری با اشاره به پررنگ بودن الگوی باغداری و دامداری سنتی، مشترک بودن بعضی از نقاط زیستگاهی بین جوامع محلی و گونه خرس قهوه ای و ایجاد خسارت های پراکنده برای ذی نفعان محلی، گفت: تدوین برنامه مدیریت تعارض و روش های تامین خسارت به باغ ها و احشام، از جانب کارشناسان و مسوولان سازمان متبوع ضروری است و باید برنامه حفاظت مشارکتی با جدیت و استمرار بیش از پیش تدوین و اجرا شود.
به گزارش ایسنا، ذخیرهگاه زیست کره ارژن-پریشان سال ۱۳۵۱ با وسعت ۱۹۱ هزار هکتار به عنوان پارک بین المللی انتخاب شد و سال ۶۱ طی مصوبه شماره ۹۸ شورای عالی محیط زیست با کاهش وسعت به ۵۶ هزار و ۷۱۳ هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده پریشان و از طرف سازمان ملل به عنوان ذخیره گاه زیست کره ارژن و پریشان معرفی شد.
منطقه حفاظت شده ارژن- پریشان در بخش جنوبی رشته کوههای زاگرس و در ۶۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد، راه مهم ارتباطی فارس به استان های خوزستان و بوشهر از کنار این منظقه می گذرد. در شمال این منطقه روستای دشت ارژن و در غرب منطقه شهر کازرون به فاصله ۲۰ کیلومتری واقع شده است.
در حد فاصل تالاب ارژن و پریشان منطقه ای به وسعت ۶۰۰۰ هکتار که غالبا از جنگل های انبوه بلوط پوشیده شده به عنوان محدوده امن منطقه حفاظت شده ارژن و پریشان انتخاب و از سال ۱۳۵۷ مورد توجه ویژه قرار گرفت و از انجام هر گونه فعالیت کشاورزی و دامداری و فعالیت های انسانی در این محدوده جلوگیری شد.
انتهای پیام