والدین در خانواده به عنوان اولین نهاد و مجموعه ای که انسان در آن رشد پیدا می کند، در انتقال و ترویج ارزش های اخلاقی از جمله عفاف و حجاب نقش مهم و تأثیر گذاری دارند.
بدون شک، فردی که در محیط گرم خانواده ارزش های اخلاقی و احترام به قوانین جامعه را به خوبی آموخته باشد و این فرهنگ در او نهادینه شده باشد، در مواجهه با جامعه نیز به خوبی این ارزش ها را پیاده سازی و به آن احترام می گذارد.
متأسفانه امروزه شاهد آن هستیم که برخی در جامعه ما به دلیل نهادینه نشدن ارزش های اخلاقی و عدم آموزش والدین در خانواده ها پیرامون احترام به قانون (در هر رابطه ای)، نافرمانی مدنی دارند و به قوانین موجود احترام نمی گذارند.
این قبیل افراد در توجیه رفتارهای خود، آزادی عمل را بهانه قرار داده و به هر شکل ممکن قوانین و ارزش های اخلاقی در یک جامعه اسلامی را زیر سوال می برند، این در حالی است که هر کشوری با هر دیدگاهی در چهارچوب ضوابط و ارزش های خود، قوانینی را وضع کرده اند و همه اعضای آن جامعه ملزم به اجرای آن هستند.
و اما مسئله عفاف و حجاب؛ موضوعی که در سال های اخیر مدام بر سر زبان ها افتاده و هر از گاهی با انتشار یک فیلم و یا یک تصویر، یک جمله و یا یک نقل قول به آن پرداخته می شود.
باید توجه داشت که عفت یک امر درونی است و اگر در هر جامعه ای عفت به عنوان یک گوهر و یک اصل مهم معرفی، شناخته و پذیرفته شود در مسئله حجاب هیچ گونه مشکلی به وجود نخواهد آمد.
در واقع می توان گفت که همه جوامع انسانی به این باور رسیده اند که هر کجا عفت و حجاب باشد، امنیت اجتماعی بسیار بیشتر و بهتر احساس خواهد شد.
عفاف و حجاب سرمایه ای ارزشمند و سدی محکم در برابر آسیب پذیری ها و تهدیدات است که امنیت و آرامش را برای فرد به ارمغان آورده و برای انسان ها ارزش آفرین است.
همه می دانیم که امروزه دشمنان با استفاده از تبلیغات گسترده و تکیه بر شبکه های اجتماعی و ماهواره ای در صدد از بین بردن ارزش عفاف و حجاب در بین مسلمانان است و سعی در ترویج فرهنگ بد پوششی و بی حجابی در جوامع اسلامی را دارد.
در مقابله با توطئه ها و دسیسه های دشمنان این مرز بوم در راستای ترویج فرهنگی بد پوششی و بدحجابی و از بین بردن عفت و حیا در بین مردان و زنان، باید با برنامه ریزی مناسب از همان دوران کودکی نسبت به ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و نهادینه سازی این موضوع اقدام کرد.
در نتیجه اینکه، مسئله عفاف و حجاب به مانند هر موضوع دیگری نیازمند برنامه ریزی مناسب و تشکیل اتاق های فکر توسط کارشناسان مربوطه است تا نسبت به ترویج آن تصمیمات مهم و کاربردی گرفته شود و روشن است که این موضوع صرفاً با برگزاری همایش ها و یا نامگذاری یک روز به عنوان روز عفاف و حجاب در تقویم، منتج به نتیجه نخواهد شد.
نویسنده ” مسلم احمدی”- خبرنگار پایگاه خبری پلیس فارس