علی شایانمنش با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ با تصویب قانون تسهیل صدور مجوزها فعالیت کانون وکلا با چالش هایی مواجه شده است؛ اظهارداشت: قانون تسهیل بدون توجه به زیر ساخت های حقوقی ،دشواری های جدی را برای انجام وکالت با کیفیت پدید آورده و به نوعی زمینه ساز سلب حقوق اجتماعی برای دسترسی به یک فرایند حقوقی مناسب و مطلوب شده است.
به گفته این مدیرنهاد وکالت، در پیامد تصویب این قانون و از سال ۱۴۰۱ تا کنون کانون وکلای فارس بالغ بر ۲۲۰۰ کارآموز جدید را پذیرش کردهاست؛ ونهاد موازی در استان نیز چه بسا تعداد بیشتری کارآموز را در این مدت جذب نموده باشد .
نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه فارس با اشاره به اینکه در آزمون اخیر کارآموزان وکالت بالغ بر ۷۴۰ وکیل در قالب کارآموز پذیرش شدند؛ ابرازداشت: بیش از ۴۳ نفر از پذیرفته شدگان از یک یا دو درس از دروس امتحانی نمره منفی گرفتند و بیش از ۵۰ نفر هم به یک الی دو درس از دروس امتحانی هیچ پاسخی ندادند، حال با این حساب می توان به این افراد در حرفه وکالت اطمینان کرد و مسایل حقوقی مردم را به آنها سپرد؟
شایانمنش با اشاره اینکه در کانون وکلای منطقه فارس برای ۳ هزار و ۹۶۶ وکیل پروانه پایه یک صادر شده، ابرازداشت: از این تعداد ۲۵۹ نفر پروانه وکالت خود را تودیع کرده و ۳۹۸ نفر هم پروانه وکالت شان را تمدید نکرده اند.
به گفته وی، علت اصلی این موضوع وجود مشکلات مالی ناشی از نبود پرونده برای وکلا و کاهش انگیزه آنها بوده است.
نایب رییس کانون وکلای دادگستری منطقه فارس با بیان اینکه از میان ۲ هزار نفر کارآموز کانون برای ۱۰۷۳ نفر پروانه کارآموزی صادر شده است؛ اظهارداشت: از همین تعداد هم ۱۰۰ نفر پروانه کارآموزی خود را تمدید نکرده اند.
نائب رئیس کانون وکلای فارس اظهار کرد: در سالهایی که قانون تسهیل وجود نداشت نهایت کارآموزان که جذب میشدند ۱۰۰ الی ۲۰۰نفر بود چرا که کمیسیون مربوطه بر مبنای مطالعات میدانی هر استان تعداد وکلایی که باید پذیرفته شوند، را مشخص میکرد.
به گفته وی، در حال حاضر مجموع وکلایی که در کانون وکلا و مرکز وکلای قوه قضاییه استان فارس فعالیت دارند بالغ بر ۱۰ هزار نفر هستند که نسبت به جمعیت ۵ میلیونی این استان تعداد بسیار زیادی است.
شایلن منش در خصوص فعالیت کانون وکلا در حوزه مسؤلیتهای اجتماعی نیز توضیحاتی را ارایه داد و گفت: اداره معاضدت کانون وکلای دادگستری منطقه ی فارس واقع در خیابان ملاصدرا، خیابان شهید جمالی، هر روز با حضور وکلای مجرب به شهروندان فاقد تمکن مالی مشاوره رایگان ارایه می نماید و از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون نیز وکلای عضو کانون فارس وکالت رایگان بیش از ۱۱۸۵ پرونده افراد فاقد تمکن مالی را برعهده گرفته اند.