عطا پورشیرزاد امروز، ۱۸ اردیبهشتماه در نشست کارگروه استانی برنامه سند ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه فرهنگ حفاظت از محیط زیست در کنار استفاده از فناوری باید ارتقا یابد، گفت: همه دیدگاههای کارشناسی برای تدوین سند فرهنگی حفاظت از محیط زیست لحاظ میشود، توسعه فناوری در عین حال که دستاوردهایی برای رفاه اجتماعی دارد چالشهایی برای محیط زیست ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: برخی چالشها با تغییر فرهنگ جامعه بر محیط زیست نیز تاثیر گذاشته است، باید تلاش کنیم این تاثیرات مخرب و تغییرات فرهنگی به حداقل برسد و جامعه در کنار حفظ محیط زیست از مواهب توسعه تکنولوژی هم برخوردار شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس در ادامه گفت: نگاهی به ورودی کلان شهرهایی مانند شیراز نشان میدهد که با دریایی از پلاستیک در این مناطق روبهرو هستیم. این پلاستیکها زاییده رشد فناوری و تکنولوژی است و آمده است که رفاه اجتماعی به دنبال بیاورد اما میبینیم که چگونه به محیط زیست آسیب میزند.
وی ادامه داد: باید بپذیریم که فرهنگ استفاده از پلاستیک هنوز نهادینه نشده است و بدون آنکه تعمدی در ریختن پلاستیک در معابر و محورهای ارتباطی شهرها وجود داشته باشد، این پلاستیکها تولید میشود و با دفع ناقص وارد چرخه زیستی ما میشود، هیچ انسانی با جامعهای که در آن زندگی میکند عناد و دشمنی ندارد که بخواهد محیط را عمدا آلوده کند، بنا بر این باید گفت فرهنگ محیط زیست در جامعه سالم هنوز شکل نگرفته است.
پورشیرزاد در ادامه گفت: در عین حال که دولت مردمی سیزدهم در این عرصه قدمهای موثری برای تعالی فرهنگ محیط زیست برداشته است اما هنوز تا رسیدن به نقطه هدف فاصله بسیاری داریم، سازمان محیط زیست با تاسیس خانههای محیط زیست برای تعالی فرهنگ محیط زیست گامهای مهمی برداشته است. خانههای فناور محیط زیست هم تأسیس شده است که فناوریهای به روز به محیط زیست کمک میکند.
وی با بیان اینکه دانشبنیانها میتوانند محیط زیست کشور را ساماندهی کنند، افزود: در واقع دانش آمده است تا محیط زیست را از آلایندهها پاک کند و این توان در شرکتهای دانشبنیان ما وجود دارد. سازمان محیطزیست به دور از فضای سیاسی و بدون اینکه تحت تاثیر این فضا قرار بگیرد از دانشبنیانها در راستای حفظ محیط زیست حمایت میکند.
رئیس گروه پایش محیط زیست استانداری فارس با بیان اینکه دستگاهها باید مسئولیت خود در عرصه فرهنگسازی محیط زیست را بپذیرند، گفت: تسهیلگری حضور مردم در عرصه حفظ محیط زیست، رکن اصلی ارتقای فرهنگ محیط زیست است و باید در تدوین سند ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست از همه این فرصتها بهرهگیری شود.
محمد حسین یزدیان بیان کرد: مهمترین لازمه حفظ محیطزیست ارتقای فرهنگ محیطزیستی جامعه است، استفاده از روشهای نرمافزاری برای ارتقای فرهنگ و سواد محیطزیستی، هزینههای حفاظت از محیطزیست را به نحو چشمگیری کاهش میدهد.
وی با تقدیر از حضور دستگاههای مختلف اجرایی استان دراین نشست یاد آور شد: استانداری فارس از همه ظرفیتهای قانونی برای تدوین سند فرهنگی حفاظت از محیط زیست با تاکید بر قابلیتهای محیط زیست استان استفاده میکند.
یزدیان با تأکید بر اینکه دستگاهها، باید عزم جدی برای ارتقای فرهنگ حفاظت از محیطزیست داشته باشند، افزود: دستگاههای ذیربط باید مکلف به انجام وظایفی باشند که در سند ارتقای فرهنگ حفاظت محیطزیست برای آنها پیشبینی شده است.
انتهای پیام