به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، صدیقه مویدی با بیان اینکه تاکنون این میزان از سطح مبارزه، تماما در مرحله مادری انجام شده است و مبارزه با پوره سن از اواخر فروردین ماه شروع خواهد شد افزود: مبارزه شیمیایی با هدف جلوگیری از خسارت سن به مزارع گندم از اواخر اسفند ماه سال قبل شروع شد و تا پایان خرداد ماه ادامه خواهد داشت.
به گفته مویدی؛ این آفت دو نوع خسارت دارد. در خسارت کمی، سن مادر (زمانی که از کوه پایین میآید) از گندم تغذیه میکند و در مرحله پنجه و ساقه، جوانه مرکزی را از بین میبرد. زمانی که جوانه مرکزی از بین میرود، باعث میشود تعداد خوشه کمتری در واحد سطح ایجاد شود.
وی اضافه کرد: همچنین زمانی که گندم در مرحله خوشه است، سن از محلی که تغذیه میکند به دلیل توکسینی که در بزاق خود دارد، باعث می شود گیاه به سمت بالا خشک شود و از بین برود، به اصطلاح خوشهسفیدی ایجاد میکند.
او تصریح کرد: مرحله دوم خسارت، کیفی است و پورهها از دانه تغذیه میکنند. بنابراین آرد حاصل از این دانهها در صورتی که میزان سن زدگی بالای دو درصد باشد به دلیل کاهش خاصیت نانوایی، توسط سیلوها پذیرفته نمیشود. همچنین اگر سن زدگی بالای ۱۲ درصد باشد و گاو آبستنی این گندم را بخورد، موجب سقط جنین میشود.
مویدی اظهار کرد: از بهمن ماه سال گذشته با بازدید از اماکن زمستان گذران این آفت در کوههای مشرف به مزارع و پیش بینی تراکم وضعیت زیستی آفت و زمان ریزش آن به مزارع توسط کارشناسان جهاد کشاورزی انجام شد و بعد از ریزش به مزارع نیز کلیه مزارع غلات شهرستان تحت نظارت و پایش ۱۰ تیم شبکه مراقبت قرار گرفته است.
این مقام مسئول خاطر نشان کرد: امسال به دلیل عدم بارش های پاییزه و عدم سرمای کافی در زمستان و بهار؛ تراکم آفت نسبت به سال قبل افزایش داشته است.