در این مراسم استاندار فارس ابتدا به مناسب بودن مکان احداث شهر بین المللی سلامت شیراز اشاره کرد و گفت: این زمین (واقع در جاده شیراز – سپیدان) نه تنها در استان فارس، بلکه در کل کشور جزو بهترین مناطقی است که میشد برای احداث چنین پروژهای در نظر گرفت.
محمدهادی ایمانیه افزود: سالهاست که برای احداث این مجموعه تلاشهای زیادی صورت گرفته است و در یک سال گذشته نیز این روند سریعتر شده و زیرساختها با جدیت بیشتری در حال آماده شدن هستند تا بهزودی شاهد حضور سرمایهگذاران در این منطقه باشیم.
رئیس ستاد استانی طرح مردمی کاشت درخت با بیان اینکه یکی از جاذبههای هر مکان حوزه سلامت در دنیا، فضای سبز آن است، افزود: توسعه فضای سبز، هم در تامین سلامت مراجعهکنندگان موثر است و هم جاذبه و گیرایی ایجاد میکند. بنابراین کار با سلیقهای انجام شد که چنین منطقهای برای آغاز نمادین طرح بزرگ کاشت درختان، در نظر گرفته شد.
ایمانیه در ادامه به لزوم پیشقدم شدن ارگانهای دولتی در توسعه این طرح اشاره کرد و گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری، باید در عرض ۴ سال، یک میلیارد درخت بکاریم که میشود سالی ۲۵۰ میلیون. با توجه به جمعیت بیش از هشتاد میلیونی کشورمان، اگر هر ایرانی در هر سال، سه درخت بکارد، در پایان ۴ سال به این هدف بزرگ دست پیدا میکنیم. بنابراین همه باید در بحث تبلیغ و آگاهسازی برای همکاری دوستان و آشنایان، همت کنند که این مساله در تامین سلامت جامعه نقش بسیار بزرگی را ایفا میکند.
استاندار فارس ادامه داد: با توجه به تکنولوژی جدید، آلودگی هوا، تخریب محیط زیست و گرم شدن بی سابقه کره زمین، باید تدابیری اندیشیده شود که این آسیبها به نوعی جبران شود. یکی از بهترین تدابیر در این زمینه، ایجاد و توسعه فضای سبز است. ضمن اینکه همزمان با کاشت درخت و توسعه فضای سبز، باید از تخریب درختان، سوزاندان باغها، خشکاندن مراتع و به طور کلی آسیب زدن به منابع طبیعی جلوگیری شود.
وی در پایان تاکید کرد: هر کسی در هر جایی شاهد آسیب رساندن عدهای به فضای سبز و درختان بود، وظیفه شرعی، وجدانی و ملیاش ایجاد میکند که اطلاع رسانی کند تا مسئولان مربوطه وارد عمل شوند. ما قرارگاهی در استان فارس برای مبارزه با زمینخواری، کوهخواری و قطع درختان و نابود کردن فضای سبز ایجاد کردهایم و میخواهیم که در این زمینه هم استان فارس در کشور سرآمد باشد.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز: هوای تازه به شهر سلامت شیراز دمیده شد
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز نیز در حاشیه این مراسم ضمن تسلیت ایام فاطمیه و با تشکر و قدردانی از حضور و نگاه ویژه استاندار فارس و دیگر مسئولان استانی در این آیین گفت: حضور مسئولان ارشد استان و دیگر مدیران استانی در طرح کاشت یک میلیارد درخت در شهر بینالمللی سلامت شیراز بیانگر توجه به حفظ محیط زیست و سلامت انسان ها است.
سعید مصفا با بیان اینکه راهاندازی شهر بینالمللی سلامت شیراز نقش مهمی در توسعه گردشگری تندرستی و درمان خواهد داشت، گفت: صنعت گردشگری بعد از صنایع نفت و خودرو سازی، یکی از صنایع مهم جهان است که نقش پررنگی در حوزه اقتصاد داشته و قطعا سرمایهگذاری در این حوزه سبب رونق تمامی حوزهها میشود.
مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی شیراز گفت: فرهنگ درختکاری از سالهای خیلی دور هم از جنبههای دینی و هم از جنبههای تمدنی و تاریخی در کشور ما وجود دارد و آثار درختکاری در کشور ما مربوط به این چند سال اخیر نیست و کشور ایران ظرفیتهای بسیار زیادی را پیرامون این مهم دارد.
نائب رئیس هیئت مدیره شهر سلامت شیراز با بیان اینکه کاشت درخت و نهال در شهر سلامت شیراز یکی از اقدامات ماندگار و همسو با اهداف راه اندازی و احداث این مرکز تندرستی و سلامتی است، افزود: درختان یک خط دفاعی قوی در برابر آثار تغییر آب و هوا هستند که تهدیدی جدی برای سلامت انسان محسوب میشود که انجام فعالیت هایی مانند درختکاری و کاشت نهال تاثیر مستقیمی بر سلامت مردم و بیمارانی که جهت درمان شهر سلامت شیراز را انتخاب می کنند میگذارد.
مصفا با بیان اینکه در دهههای اخیر با رشد جوامع شهری، صنعتی شدن و بهرهبرداری بیش از اندازه از جنگلها و مراتع، منجر به ایجاد تغییرات اقلیمی و تخریب پوشش گیاهی، کاهش نفوذپذیری روان آبهای سطحی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار داده است، ادامه داد: بی شک هزینه کاشت درخت به مراتب کمتر از هزینههای درمانی برای انسانها است.
وی بر نقش و پتانسیل بالای شهر بینالمللی سلامت شیراز در حوزه سلامت، درمان و تندرستی تاکید کرد و گفت: شهر سلامت شیراز یک نقطه طلایی در غرب آسیا در حوزه سلامت خواهد بود و اثر بسیار زیادی در حوزه سرمایهگذاری و اشتغال در شیراز خواهد داشت.
همچنین سرپرست ادارهکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان فارس با اشاره به اینکه این اداره کل با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان، موفق شده است ۸ میلیون اصل نهال را تولید کند، اظهار کرد: با تلاشهای همکاران توانستیم حدود ۶ هزار کیلو بذر از گونههای مختلف را جمعآوری کنیم.
حجتالله مرادی افزود: ما در سطح استان فارس، قبلا فقط سه نهالستان در شهرستانهای زرقان، فسا و لارستان داشتیم اما در حال حاضر این تعداد به ۱۲ نهالستان دائم و شش نهالستان موقت رسیده است. ما در گذشته برای جمعآوری گونههای جنگلی با مشکلات زیادی مواجه بودیم و باید آنها را از استانهای همجوار خریداری میکردیم، اما حالا در این زمینه خودکفا شدهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز با ابرازی امیدواری نسبت به اینکه آغاز این طرح، شروعی برای فرهنگ سازی در زمینه توسعه فضای سبز باشد، اظهار کرد: یکی از رویکردهای مهم طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت، استفاده از ظرفیت کلیه کنشگرانی است که با بحث منابع طبیعی مرتبط هستند.
مجتبی دهقانپور افزود: از کلیه دستگاههای دولتی گرفته تا سمنها، تشکلها، انجمنهایی که در این ارتباط شکل گرفتهاند، میتوانند در توسعه فضای سبز کشور دخیل باشند و امیدواریم از ظرفیت همه ارگانها بهرهمند شویم تا به هدف نهایی این طرح دست پیدا کنیم.
به گزارش سحاب پرس، پایان بخش آیین آغاز طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که بهطور همزمان در انجام شد، کاشت تعدادی نهال توسط استاندار فارس و سایر مسئولان و افراد حاضر در این آیین بود که در محوطه شهر بین المللی سلامت شیراز، انجام شد.
انتهای پیام