در این نشست که با حضور ریاست، معاونان پژوهشی، مدیران بخش ها و گروه های پژوهشی و خبرنگاران روزنامه ها و خبرگزاری های استان از جمله صدا و سیمای فارس، خبرگزاری های ایسنا، ایرنا، باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه افسانه، سبحان و علم و فناوری برگزار شد، دکتر محمد جواد دهقانی ریاست مرکز منطقه ای و سرپرست ISC به تشریح اهم فعالیت های این دو سازمان بین المللی پرداخته و خاطر نشان کرد: «استمرار جنبش تولید علم و انتشارات علمی کشور در دنیا توام با رشد کیفیت پژوهش کسب جایگاه دوم نرخ رشد تولید و انتشارات علم کشور در میان ۲۵ کشور برتر دنیا سهم ۲ درصدی در شاخص کمی و ۳٫۵ درصدی در شاخص کیفی تولید علم کشور بیش از ۶۵ درصد از تولید وانتشارات علمی کشور در ۷ سال اخیر بوده است». وی در ادامه توضیحاتی در خصوص جایگاه علمی ایران در سطح جهان در طی سال های اخیر ارائه کرده و به تشریح میزان رشد تولید علم ایران در پایگاه های معتبر، سهم ایران از میزان تولید علم دنیا و جهان اسلام و منطقه، رتبه ایران از میزان تولید علم دنیا و جهان اسلام و منطقه، رتبه استنادات و ارجاعات به تولیدات علمی ایران، سهم تولید علم در مجلات برتر و نیز مجلات چارک اول دنیا و جایگاه کشور در تولید مقالات برتر، مشارکت بین المللی در تولید علم و دیپلماسی علمی پرداخت.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ادامه داد: همچنین در سال ۲۰۱۹ نسبت به ۲۰۱۸ میزان رشد تولید علم ۴. ۱۰درصد بوده است که رشد تولید علم در هشت سال اخیر را نشان میدهد.
او افزود: این رشد، ایران را در میان ۲۵ کشور برتر دنیا قرار داد که پس از چین ایستاده است؛ همچنین کشور پرتغال با ۸. ۷درصد رشد در رتبه سوم در میان ۲۵ کشور برتر دنیا قرار دارد.
مدیر اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بینالمللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام نیز در این نشست گفت: نظام رتبه بندی ISC محدود به دانشگاه های داخل کشور نیست و قرار است که رتبه بندی ما در جهان اعتبار داشته باشد. هم اکنون موسسه ASAIHL که متشکل از دانشگاه های برتر جنوب شرق آسیاست، کار رتبه بندی دانشگاه های خود را به ما واگذار کرده است.
دکتر محمدرضا فلاحتی افزود: شدت گرفتن تحریمها باعث مغفول ماندن برنامههای زیادی شد ولی ما موفق شدیم اولین شاخه مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و تکنولوژی را در اتحادیه اروپا راه اندازی کنیم و از امروز شعبه ما در دانشگاه بوخوم آلمان شروع به فعالیت خواهد کرد. همچنین در شهریور ماه نشست تخصصی مراکز علمی حاشیه دریای خزر را به صورت ویدئو کنفرانس برگزار خواهیم کرد.
دکتر هاجر صفاهیه، معاون پژوهش و فناوری مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فناوری نیز گفت: ما از سال گذشته جهش تولید را آغاز کرده بودیم و تعداد مدارک خود را برای استفاده محققان از ۴ میلیون به ۸ میلیون مدرک رساندیم. همچنین تا پایان امسال به دانشگاه بریتانیا متصل خواهیم شد که اتفاق بسیار مهمی است.