به گزارش روابطعمومی و امور بینالملل شورای اسلامی شهر شیراز، دکتر «سید عبدالرزاق موسوی» رییس شورای اسلامی شهر شیراز در این وبینار با اشاره به ضرورت فعالیت مراکز پژوهشی شوراها به مباحثی مانند بند ۱۴ قانون شوراها و مفهوم «صرفه و صلاح» و شاخصهای پژوهش پرداخت.
وی با تاکید بر اثرگذاری مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی شهرها، گفت: این مراکز میتوانند با طرح موضوع در حوزههای مختلف از جمله تعیین وضعیت نیروهای انسانی به کمک شوراهای اسلامی شهرها بیایند.
او موضوع نیروهای انسانی در شهرداریها را دارای اهمیت بسزایی دانست و راه حل معضلاتی اینچنین را کمک مراکز پژوهشی در طرح و پیشنهاد مسائل مربوطه در شوراهای مراکز استانها عنوان کرد.
«داریوش ستایشگر» رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر شیراز نیز با تاکید بر اینکه رسالت شورا و شهرداری ذاتا متفاوت است، تصریح کرد: ترکیب حوزههای پژوهشی شهرداری و شورای شهر ترکیب متناسبی نیست.
وی اضافه کرد: پژوهشها در شهرداری پژوهشهایی تکنیکی و به منظور حل مسالههای اجرایی است در حالی که در شورا مباحث استراتژیک و آیندهنگرانهای مطرح است؛ به همین دلیل است که در ادغام این حوزههای پژوهشی مباحث کلان، راهبردی و آیندهنگرانه مغفول خواهد ماند و مباحث پرحجم اجرایی بر موضوعات طرحریزی، هدایت و نظارت سایه خواهد انداخت.
شوراها یاری رسان دولت در اداره شهرها هستند
دکتر «مرادی» رییس مرکز آموزش و پژوهش شورای عالی استانها دیگر سخنران این وبینار تاکید کرد: شهرداریها پیش از تشکیل شوراها ۷۰ درصد بودجه خود را از دولت دریافت میکردند که با تشکیل شوراها بار این موضوع از دوش دولت برداشته شد.
وی با اشاره به اینکه شوراها توانستهاند در همین مدت کوتاه تأسیس خود، دولت را در اداره بهینه شهرها یاری رسانند، عنوان داشت: هیچ مرکز آموزشی و پژوهشی تاکنون به صورت مستند پارامترهای اثرگذاری شوراها را در اداره شهرها اعلام نکرده است.
او راهاندازی درگاه اینترنتی شوراپژوه برای متمرکز شدن کارهای علمی پژوهشی این مراکز و تبادل تجربیات آنها را بسیار مهم و اثرگذار خواند.
دکتر «بوچانی» رییس مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران بر ارتباط و هماهنگی میان مدیریتهای محلی بعنوان مسالهای جدی و مهم تاکید کرد و افزود: وضعیت کنونی شهرهای ما نشان میدهد حوزه اندیشه، پژوهش، نوآوری و علم در مدیریت شهری سالهاست مورد غفلت واقع شده است.
وی خاطرنشان کرد: مرکز پژوهشها با تشکیل کمیتههای تخصصی علمی و پژوهشی میتوانند مشاوران اصلی شورا و شهرداری در مدیریت شهر باشند، به عنوان مثال در موضوع مدیریت بحران کرونا مرکز مطالعات و برنامهریزی شهر تهران توانست با ارتباط گیری با سازمان بهداشت جهانی متون تخصصی بهداشتی و پزشکی را استخراج و ترجمه کرده و با انجام ۱۴۳ مطالعه به مجموعه مدیریت شهری در مدیریت این بحران کمک کند.
او با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم با اجماع نظر شهرهای ایران در حوزه بین الملل بیش از پیش دیده شوند، تصریح کرد: مرکز پژوهشها باید کمک کند تا این موضوع به صورت جدیتر پیگیری شود چرا که در حال حاضر در نظام رتبهبندی شهری، نام تهران، شیراز و اصفهان در کنار شهرهایی همچون هرات قرار میگیرد که این نشان از عدم ارتباط و اطلاع از زیرساختهای این شهرها در سطح جهانی است.
پژوهشسراها جایگاه قانونی خود را به دست آوردهاند
دکتر «مقدم نژاد» مسئول راهبری سامانه پژوهشیار شهرداری تهران و «دکتر مولوی» رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر همدان از دیگر حاضران در این وبینار بودند که کسب جایگاه مناسب پژوهش شوراهای سراسر کشور به لحاظ قانونی را نقطه قوت این مراکز دانستند.
دکتر «گویلی» رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر سنندج نیز با تاکید بر اینکه باید شاخصهایی تعریف شود که بتواند عملکرد مدیریتهای شهری را در مقاطع مختلف به مردم نشان دهد، تعریف این شاخص را یک نیاز اساسی دانست که باید مجمع مراکز پژوهشی آن را مدنظر قرار دهد.
دکتر «مهدوی» رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر کرج بر ارتقاء جایگاه پژوهش در کشور و ایجاد بستر مناسب تاکید کرد و گفت: مراکز پژوهشی نیاز به ارزشگذاری عمیق دارد تا پژوهشهای خود را بر پایه نیازسنجی اجرایی کنند نه اینکه صرفاً پژوهش برای پژوهش باشد.
دکتر «ابراهیمی» رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر مشهد و دکتر «بهشتی» رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر تبریز بر ضرورت تبادل تجربیات مراکز از طریق شورای عالی استانها تاکید کردند به این ترتیب که شورای عالی استانها بتواند نقش هدایتگری و هماهنگکنندگی را با استفاده از تجربیات دیگر مراکز مطالعات و پژوهشها برعهده گیرد.
مهندس «بادامی» نایب رییس شورای عالی استانها و دکتر «امانی» رییس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی شهر بجنورد آخرین سخنرانان این نشست، فعال شدن مرکز آموزش و پژوهش توسط شورای عالی استانها را نقطه عطفی دانستند که نشانگر حرکت شوراهای دوره پنجم به سمت پژوهش محوری است.
پایان گزارش/
بررسی نقش اثرگذار مراکز پژوهشی شوراها در مدیریت شهری با حضور روسای مراکز پژوهشی مراکز استانهای کشور در شیراز؛
پژوهشسراها با طرح موضوع به کمک شورای اسلامی شهرها بیایند/غفلت مدیریت شهری از پژوهش و نوآوری/ضرورت تعریف شاخصهای عملکرد مدیریت شهری توسط مراکز پژوهشی
ارتقاء جایگاه پژوهش در کشور، ایجاد بستر مناسب بواسطه فعالیت مراکز پژوهشی شوراهای مراکز استانها، ضرورت تبادل تجربیات مراکز از طریق شورای عالی استانها و ایجاد ساختار و چارچوب واحد بخشی از مهمترین مواردی بود که در وبینار تخصصی «تبادل تجارب مراکز پژوهشی شوراهای اسلامی مراکز استانها» که با حضور رئیس شورای اسلامی شهر شیراز و روسای مراکز پژوهشی سایر شهرها و به همت مرکز پژوهشهای اسلامی شورای شهر شیراز برگزار شد، مورد بررسی و تاکید قرار گرفت.
لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=7026
- خبرنگار : ساسان یگانه (مدیرمسئول)
- سردبیر : ساسان یگانه
- بدون دیدگاه