علیرضا فیروزی روز دوشنبه در حاشیه بازدید از سد تنگ خمار اظهار داشت: عملیات اجرایی سد تنگ خمار در سال ۸۹ آغاز شد و در سال ۹۹ به بهره برداری رسید که به نظر می رسد این طرح هنگام افتتاح کامل نبوده است.
وی ادامه داد: سد خاکی تنگ خمار شهرستان فسا در استان فارس، یک سد تغذیه ای است که به منظور تأمین و تقویت آبهای زیرزمینی منطقه احداث شده است این سد در تاریخ ۲۱ بهمن سال ۱۳۹۹ با دستور از راه دور رئیسجمهور وقت به بهرهبرداری رسید.
فرماندار ویژه شهرستان فسا با اشاره به اقدامات انجام شده در این راستا گفت: در اولین گام ضمن مکاتبه و هماهنگی با استاندار ، مشکلات مربوط به سد تنگ خمار را مطرح و درخواست شد که از طریق وزارتخانه، اعتبار لازم جهت تکمیل این سد که بالغ بر ۴۵۰ میلیارد ریال می باشد تخصیص یابد .
وی با اشاره به اینکه اعتبار مذکور باید صرفا از طریق بودجه ملی و استانی تامین شود اضافه کرد: بودجه های شهرستان کفاف تکمیل این طرح را نمی دهد و به همین دلیل به طور جدی دنبال جذب اعتبار لازم از طریق مراجع استانی و ملی به منظور تکمیل این پروژه در سال جاری هستیم و از تمام ظرفیت هایی که می تواند ما را به این هدف برساند استفاده خواهیم کرد.
فیروزی گفت:این سد قابلیت مهار سیلاب ها و روان آب ها حداقل دو بار در سال را دارد و می تواند با تخلیه ۶ میلیون متر مکعب آب ، یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی بخش های شیبکوه و نوبندگان شهرستان فسا را تامین کند.
سد تنگ خمار در فاصله حدود ۱۵ کیلومتری شهرستان فسا در تنگهای موسوم به تنگ خمار واقع شده است.
فرماندار ویژه شهرستان فسا اضافه کرد: هدف از ساخت این سد، کنترل سیلابهای مخرب است و علاوه بر کاهش اثرات نامطلوب و خسارات وارده به اراضی و روستاهای پایین دست آن، امکان تزریق و تغذیه آب به آبخوان شیبکوه نیز از طریق این سد میسر است.
به گفته وی، بهرهمندی از سد تنگ خمار، افزایش سطح آب زیرزمینی و همچنین تامین آب کشاورزی نزدیک به ۲۵۰ خانوار به صورت مستقیم و غیر مستقیم را به همراه دارد.