به گزارش سحاب پرس، به گزارش روابط عمومی معاونت سازمان و مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، سمیه کارگر افزود: برداشت از اواسط شهریور با برداشت ارقام کنسروی آغاز شد و تا اواخر مهر با برداشت ارقام روغنی به پایان می رسد.
او بیان کرد: با توجه به صرفه اقتصادی روغن کشاورزان هر ساله حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد زیتون تولیدی را به تهیه روغن اختصاص می دهند و مابقی به صورت کنسروی برداشت می شود.
کارگر با بیان اینکه طرح افزایش عملکرد باغ ها با اجرای عملیات هرس، پیوند، تغذیه از سال ۱۳۹۷ در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: در این طرح به منظور افزایش عملکرد و بهبود وضعیت، ارقام نامناسب فعلی با رقم “زرد زیتون” که مناسب اقلیم مرودشت است به صورت گسترده اصلاح می شود.
این کارشناس، با اشاره به اینکه با عملیات اصلاحی ، تغذیه و احیا باغات متوسط عملکرد باغ ها رو به افزایش است، ابراز کرد: اعتبارات تخصیصی از سوی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، افزایش دانش و مهارت باغداران با استفاده از فعالیت های ترویجی کارشناسان نقش مهمی در افزایش متوسط عملکرد باغ ها داشته است.
کارگر با اشاره به اینکه متقاضیان طرح های اصلاح و احیا مورد حمایت های دولتی قرار می گیرند، ابراز کرد: به منظور افزایش عملکرد و جایگزینی ارقام سازگار با اقلیم شهرستان مرودشت، به متقاضیان یارانه نهال پرداخت می شود.
وی یادآور شد: ارقام تخم کبکی، زرد زیتون، شنگه، دزفولی،کنسواریا و فیشومی از مهمترین ارقام زیتون موجود در شهرستان مرودشت است.
زیتون مرودشت در مرحله پایانی برداشت
- خبرنگار : سمیه یگانه (سردبیر)
- سردبیر : ساسان یگانه
- بدون دیدگاه