الهام کاووسی با معرفی بیشتر نان کامل گفت: اگر در زمان تولید آرد گندم در کارخانه، جوانه غنی از پروتئین و بخشهای سبوس پر فیبر دانه حذف نشود، آرد کامل تولید میشود و نان تهیه شده از این آرد، از پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه در تهیه نان کامل، رعایت فرآیند تخمیر نان و رعایت زمان ماندگاری خمیر به منظور انجام تخمیر کامل، موجب بهبود کیفیت نان و افزایش ارزش غذایی آن میشود، ادامه داد: این در حالی است که در تهیه نانهای سفید، به دلیل کوتاه بودن زمان استراحت و تخمیر ناکافی، اسیدیته افزایش مییابد و موجب ایجاد ناراحتی در دستگاه گوارش میشود.
به گفته این کارشناس تغذیه، نان کامل در مقایسه با نانهای معمولی، رنگ تیرهتری دارد و قادر است بخش بسیاری از نیازهای جامعه به مواد مغذی را تأمین کند.
کاووسی با تاکید بر اهمیت نگهداری صحیح نان کامل گفت: توصیه میشود در هنگام خرید نان، اجازه دهیم بخار نان به صورت کامل تخلیه شده و سرد شود و در زمان انتقال نان به منزل نیز آن را در پوشش پارچهای قرار دهیم؛ همچنین در صورتی که بیش از نیاز یک وعده نان خریدهایم، نان را قبل از بیات شدن به بُرشهای کوچک تقسیم کرده و در کیسههای مخصوص در فریزر نگهداری کنیم.
وی با بیان اینکه برای کاهش ضایعات نان، خرید نان به میزان نیاز انجام شود، تصریح کرد: نگهداری نادرست نان باعث کپک زدگی آن می شود.
کاووسی اظهار کرد: برخی افراد، این نانهای کپک زده را به جمعآورندگان نان خشک، میفروشند که اغلب به عنوان خوراک دام استفاده می شود، مصرف چنین نانهایی در دامها، سبب انتقال سموم قارچی به شیر و گوشت آن ها شده و سلامت انسان را تهدید میکند.
وی اضافه کرد: لازم است چند دقیقه قبل از مصرف، نان را از فریزر در خارج کرده و در هوای آزاد نگهداری و یا گرم کرده و سپس مصرف کنیم.
به گزارش سحاب پرس، به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در روز دوشنبه ۱۷ آإر، کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر یادآور شد: به واسطه اینکه کپکها محیط های گرم و مرطوب را ترجیح میدهند، توصیه میشود نان در شرایط خشک و خنک نگهداری شود تا از فعالیت کپکها جلوگیری شود.
انتهای پیام









