0

راه‌اندازی هسته «بیوانفورماتیک و کریسپر» در برج پژوهشی حضرت محمد رسول‌الله (ص)

  • کد خبر : 152662
  • 26 مرداد 1404 - 9:08
راه‌اندازی هسته «بیوانفورماتیک و کریسپر» در برج پژوهشی حضرت محمد رسول‌الله (ص)
به گفته رئیس برج پژوهشی حضرت محمد رسول‌الله (ص)، هسته تحقیقاتی «بیوانفورماتیک و کریسپر» با هدف تلفیق دانش محاسباتی و زیست‌فناوری نوین، از ابتدای امسال، در این برج پژوهشی و به پیشنهاد دکتر «مهین‌تاج‌ دارا» از متخصصان علوم مولکولی راه اندازی شده است.

به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «نگار آذرپیرا»، ضرورت ایجاد این ساختار را پاسخ به تحولات بنیادین علوم مولکولی خواند و گفت: پیشرفت‌های شتابان در فناوری‌هایی مانند کریسپر، ایجاد ساختارهای پژوهشی منسجم در این زمینه را به یک ضرورت تبدیل کرده است.

رئیس برج پژوهشی حضرت محمد رسول‌الله (ص)، با اشاره به ایجاد پل میان زیست‌فناوری، علوم داده و مهندسی ژنتیک برای حل چالش‌های بومی در علوم پایه و پزشکی به عنوان هدف اصلی تشکیل هسته یاد شده، افزود: استقبال چشمگیر محققان از این طرح، نویدبخش تحقق اهداف مهم پژوهشی در این حوزه است.

دبیر اجرایی هسته بیوانفورماتیک و کریسپر و متخصص علوم مولکولی نیز گفت: تشکیل این هسته تخصصی در برج پژوهشی حضرت محمد رسول‌الله (ص)، می تواند نویدبخش دستیابی به راهکارهای جدید تشخیص برخی بیماری‌ها، شناسایی ژن‌های معیوب در برخی بیماری‌ها و اصلاح آنها و همچنین تولید داروها باشد.

دکتر «مهین‌تاج‌ دارا»، این هسته را بستری برای تبدیل ایده‌های نظری به محصولات عملیاتی در حوزه زیست‌فناوری دانست و توضیح داد: کریسپر به عنوان قیچی مولکولی، دقیق‌ترین ابزار ویرایش ژنوم محسوب می‌شود که در ترکیب با زیست‌داده‌ورزی، تحولاتی در پزشکی شخصی‌شده ایجاد خواهد کرد.

وی برگزاری دوره‌های آموزشی و کارگاه‌های عملی را از برنامه‌های کوتاه‌مدت و همکاری علمی بین‌المللی برای حل مسائل کاربردی در حوزه زیست‌فناوری را از برنامه‌های بلند ‌مدت این هسته عنوان کرد.

دکتر دارا در خصوص مشارکت‌پذیری هسته تصریح کرد: دانشجویان رشته‌های پزشکی مولکولی، زیست‌فناوری و علوم رایانه، اساتید و حتی علاقه‌مندان بدون پیشینه تخصصی می‌توانند در کارگاه‌های آموزشی مقدماتی ما شرکت کنند.

وی افزود: در همین راستا، نخستین کارگاه تخصصی با عنوان «مبانی تئوری و عملی طراحی پرایمر» را در پنجم مردادماه امسال برگزار شد و شرکت‌کنندگان با نرم‌افزارهای تخصصی این حوزه از جمله؛Primer Blast NCBI و Oligo analyzer , Primer3 نیز آشنا شدند.

متقاضیان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به برج پژوهشی حضرت محمد رسول‌الله (ص)، واقع در خیابان خلیلی مراجعه کنند و دوره‌های آموزشی مربوط نیز در وبگاه برج پژوهشی به نشانی https://mrt.sums.ac.ir و کانال اختصاصی در پیام‌رسان بله به نشانی @BioInfCRISP اطلاع‌رسانی می‌شود.

پایان خبر

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=152662

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.