0
استاندار فارس؛

توجه به الزامات سومین حرم اهل بیت(ع) در سند گردشگری فارس

  • کد خبر : 139195
  • 13 اردیبهشت 1404 - 17:00
توجه به الزامات سومین حرم اهل بیت(ع) در سند گردشگری فارس
استاندار فارس با بیان اینکه سند توسعه گردشگری استان در شورای برنامه‌ریزی در دست تدوین است، گفت: قطعاً بخشی از سند توسعه گردشگری استان به الزامات سومین حرم اهل بیت(ع) اختصاص دارد و آن را به صورت جدی مورد توجه قرار دادیم.

حسینعلی امیری امروز، ۱۳ اردیبهشت در نشست مشترک شورای فرهنگ عمومی فارس و شورای گسترش توسعه فعالیت‌های قرآنی این استان با بیان اینکه جایگاه سومین حرم اهل بیت(ع) الزامات و اقتضائاتی دارد، حدیثی از امام صادق(ع) را مبنی بر اینکه شیعیان مایه زینت ما باشند، یادآور شد و گفت: باید بررسی کنیم که چگونه می‌توان در مقام مسئول یا شهروند زینتی برای اهل بیت(ع) باشیم و از طرف دیگر با رویکردها و رفتارهایمان مایه عار آنان نباشیم.

وی با بیان اینکه هر نام و عنوانی، علاوه بر کارکردی که در تفکیک و شناخت دارد، واجب عنصر مسولیت هم هست، افزود: وقتی بر موضوعی و شخصی نامی گذاشته می‌شود، این نام در ذاتش عنصر تفکیک و کارکرد شناخت دارد به عنوان مثال وقتی اسمی را می‌پذیریم، یکسری مسئولیت‌ها برای ما مترتب می‌شود و باید اقتضائات آن را هم در نظر داشته باشیم.

امیری تصریح کرد: شیراز، سومین حرم اهل بیت(ع) بیش از یک هزار و اندی سال است که میزبانی آبرومندانه و با افتخار حضرت شاهچراغ(ع) را دارد که به حق به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) ملقب شده است و این افتخار در سفر رهبر معظم انقلاب در سال ۱۳۸۷ به شیراز، صورت رسمی پیدا کرد.

استاندار فارس با بیان اینکه منویات رهبر معظم انقلاب برای ارجحت دارد و عنوانی که برای شیراز فرمودند نیز برای همه تکلیف ایجاد می‌کند که به الزامات این عنوان مقید باشیم، گفت: مردم شیراز به برکت وجود حضرت شاهچراغ(ع) در طول تاریخ به مهر، محبت، انسانیت و انجام تکالیف انسانی واسلامی شهره دارد لذا امروز میراث‌دار شهری با فرهنگ غنی و ایرانی اسلامی هستیم تا بتوانیم با همدلی شرایط مطلوب‌تری در این شهر فراهم کنیم.

وی، یکی از این الزامات را برخورداری از شاخص‌های مطلوب توسعه‌یافتگی و دستیابی به آن‌ها دانست که می‌تواند نمادی از حکمرانی خوب و شایسته توسط مسئولان باشد و سپس افزود: اینجاست که مئسولان وظیفه عملی و اجرایی پیدا می‌کنند و باید صورت درستی از حکمرانی ایرانی اسلامی به ظهور برسانیم و شهروندان و زائران توسعه یافتگی را در شیراز تجربه کنند.

امیری با یادآوری اینکه برخی اندیشمندان اجتماعی می‌گویند یکی از مؤلفه‌های توسعه‌یافتگی نام‌ها و صفاتی است که به جوامع منتصب می‌شود که هویت جمعی آن جامعه را تشکیل می‌دهد، افزود: وقتی با این پیش زمینه فکری به سراع سومین حرم اهل بیت(ع) می‌رویم، این سئوال پیش می‌آید این صفت چه الزاماتی دارد و مسئولان باید چه کنند.

استاندار فارس اظهار کرد: طبیعتا اولین وجهه بارز سومین حرم اهل بیت(ع) جنبه دینی و مذهبی است؛ این صفت در دل خود حاوی بخش اساسی از هویت ساکنان این سرزمین است و باید در مقام برنامه‌ریزی و اجرا به بهترین شکل چهره دینی شیراز را برجسته کنیم.

وی یادآور شد: امروز دارای حکومت‌ دینی هستیم و یک مجتهد، سکان رهبری کشورمان را عهده‌دار است لذا علاوه بر تکالیف شخصی، ما به عنوان مسئولان نظام به دلیل مسولیت‌های مدیریتی مصداق حدیث امام صادث(ع) قرار می‌گیریم که باید اقدامات زینتی برای ائمه داشته باشیم و تاییدی عملی برای حکمرانی دینی نشان دهیم به‌طوری که رضایت شهروندان از اینکه نظام، اسلامی و مسئولان، مسئولان این نظام هستند، برایشان ملموس باشد.

امیری همچنین گفت: یکی دیگر از الزامات و اقتضائات دینی، گشودگی و توجه به ارزش‌های انسانی، احترام شهروندان و زائران است که باید در تعاملات روزمره احساس کنند و آن را به وجود برکت شاهچراغ(ع) ربط دهند، بنابراین کل شهر شیراز به ویژه اطراف حرم باید نمادی از آرامش برای شهروندان و زائران باشد.

استاندار فارس با تأکید بر اینکه باید این نام‌گذاری را برای گسترش دایره همدلی و همراهی ساکنان و زائران به کار بگیریم، گفت: سومین حرم اهل بیت(ع) برجسته‌ترین صفت بارز شیراز است ولی توجه ویژه به این موضوع نباید موجب به حاشیه راندن دیگر ویژگی‌های برجسته شیراز شود و شهروندان باید از دیگر ویژگی‌های شیراز بهره‌مند شود چرا که نام‌ها و صفات دیگر شیراز از جنبه‌های تاریخی، فرهنگی و ادبی در طول تاریخ به پیشانی این شهر نشسته است و در هم‌افزایی سومین حرم اهل بیت(ع) هستند، باید در الزامات مدنظر قرار گیرند.

وی با بیان اینکه سومین حرم اهل بیت(ع) دارای ظرفیت زیادی است، گفت: باید ویژگی‌های مختلف شیراز را باید با هم‌افزایی در راستای توسعه شیراز استفاده کنیم.

امیری اظهار کرد: امروز نام شیراز یادآور نمایندگی شایسته برای زبان و ادب فارسی است و بزرگانی که از شیراز برخاسته‌اند، در مسیریابی و جهت‌دهی به فرهنگ و ادبیات ایران آن هم مبتنی بر اسلام تا امروز نقش مهمی ایفا کرده‌اند و باید این‌ها را در الزامات و اقتضائات در نظر بگیریم.

استاندار فارس با بیان اینکه صلح‌طلبی، دوستی و مهرورزی صفاتی هستند که مردم شیراز به آن‌ها مشهور هستند، گفت: شیراز با میزبانی از حضرت شاهچراغ(ع) به این صفات متصل شده است لذا باید چنین موضوعاتی مدنظر قرار گرفته شود.

وی در ادامه سخنان خود به اقتصاد بازار و بازارهای اطراف حرم شاهچراغ(ع) اشاره کرد و گفت: در ایران اسلامی در کنار هر بازار، مسجد بوده و در کنار هر مسجد، حوزه علمیه و در گذشته‌ها یکی از مجتهدان در مسجد بازار نماز می‌خوانده است و نشان می‌دهد که بازار ربط تاریخی به احکام و اسلام دارد و باید این هویت را حفظ کنیم.

امیری، معماری شهر را یکی از الزامات هویت هر جامعه‌ای دانست و گفت: اینجا سومین حرم اهل بیت(ع) است و باید به موضوع معماری اسلامی متناسب با شئونات این جایگاه توجه کنیم.

استاندار فارس در ادامه با تأکید بر اینکه حاشیه‌نشینی و به دنبال آن آسیب‌های اجتماعی در شأن سومین حرم اهل بیت(ع) نیست، گفت: باید برنامه‌ریزی‌های فرهنگی در استان مبتنی بر دین، حماسه و هنر باشد.

وی بیان کرد: ساختار اطلاع‌رسانی و تبلیغی ما نیاز به نو شدن دارد تا با استفاده از فناوری‌های روز دنیا به شکلی شایسته حاوی ارزش‌های نام سومین حرم اهل بیت(ع) بتوانیم در این عرصه فعالیت کنیم.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=139195

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.