حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی حرزاده امروز، ۱۸ بهمنماه در پانزدهمین نشست سالانه اندیشمندان و استادان درس انقلاب اسلامی دانشگاههای کشور که در سالن حرم مطهر شاهچراغ (ع) در حال برگزاری است، با بیان اینکه اهمیت درس انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: آموزش این کتاب جزو محدود فرصتهایی است که در نظام اسلامی، برای تبیین مسائل انقلاب وجود دارد.
وی ادامه داد: با وجود مشکلات و دشمنی دشمنان، کتاب انقلاب اسلامی امکان دفاع از نظام اسلامی، پاسخ دادن به سئوالات، رفع شبهات و نشان دادن حقایق انقلاب را فراهم میکند، البته در این زمینه به صورت کامل موفق نبودهایم.
حرزاده با تصریح اینکه درس انقلاب یکی از سختترین و حساسترین دروس است، افزود: کارهای مختلفی در معاونتهای آموزشی انجام شده است، یکی بحث هستههای نوآوری با هدف اینکه اساتید با شرایط مشترک در کنار هم نشسته و به گفتوگو بپردازند. هدف از هستههای نوآوری تمرین برای نوآوری در بیان، شیوه، محتوای معارف و مباحث درسی به صورت اثربخش بود اما لازم به ذکر است که نوآوری کار آسانی نیست.
معاون آموزشی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه یک تیم با همکاری، بررسی و صرف هزینه با تکیه بر مقیاس دینداری، سنجش دیداری، تحقیقات و مقایسه به این نتیجه رسیدند که درس معارف بر دینداری دانشجویان اثر دارد، گفت: دینداری بر روی دانشجویان و دانشآموزان تاثیرگذار بوده و البته روش پرسشمحور تأثیرات بیشتری داشته است.
وی با تصریح اینکه جلسات مختلف برگزار و ۸ کارگروه تشکیل شد که برای درس انقلاب اسلامی یک هدف اصلی و چند هدف فردی مشخص کنند، اظهار کرد: هدف کلان و آرمانی، تربیت و پرورش دانشجوی انقلابی تراز تمدن نوین اسلامی است، اما در نهایت به هدف تربیت و پرورش دانشجوی متمایل به انقلاب اسلامی ایران رسیدیم یعنی ایجاد و افزایش گرایش به انقلاب اسلامی و نظام اسلامی هدف قرار داده شد، در همین راستا اگر دانشجو با خواندن کتاب انقلاب اسلامی یک درجه به انقلاب و نظام اسلامی گرایش بیشتری پیدا کند، یعنی این کتاب موفق عمل کرده است.
وی با اشاره به اهداف فرعی درس انقلاب اسلامی بیان کرد: افزایش قدرت تحلیل سیاسی و اجتماعی دانشجویان به عنوان عضو کنشگر و فعال علمی نظام انقلاب اسلامی از طریق ایجاد امید به آینده و ایجاد باورمندی در دانشجویان در جهت زمینهسازی ظهور و تحقق تمدن نوین اسلامی باید مدنظر قرار بگیرد.
حرزاده ادامه داد: نمایش کارآمدی نظام اسلامی، برآمده از انقلاب اسلامی با بیان دستاوردهای نظام از جمله نقش تأثیرگذاری مردم در اداره کشور، نمایش استقلال، بیان اقتدار نظام بعد از انقلاب در برابر تهدیدهای خارجی و …همچنین ایجاد شناخت و علاقه به امامین انقلاب و شخصیتهای اصلی انقلاب از جمله شهدای شاخص نظام اسلامی از اهداف فرعی کتاب انقلاب اسلامی است.
معاون آموزشی نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها تنفر یا تزلزل نسبت به استکبار و استعمار به عنوان دشمنان اصلی بشریت و مخالفان اصلی انقلاب اسلامی را از دیگر اهداف فرعی کتاب انقلاب اسلامی دانست و بیان کرد: اهداف اصلی و فرعی درس انقلاب اسلامی، گذشتهشناسی، حالشناسی و آیندهشناسی انقلاب با تمرکز بر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی است. بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی از سوی مقام معظم رهبری(مدظله) صادر شد و به مثابه سند بالادستی نظام اسلامی محسوب میشود.
انتهای پیام