در این یادداشت عنوان شده است:
میوه ویتامینها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدانهای مفیدی را برای بدن فراهم میکند. با این حال، وقتی صحبت از محتوای کالری به میان میآید، همه میوهها یکسان نیست.
برخی از انواع میوهها میتواند مقدار زیادی کالری داشته باشد. محققان دریافتند در حالی که بسیاری از میوهها کالری کمی دارند، انواع مختلفی وجود دارد که بسیار پرکالری است.
آووکادو از نظر گیاهشناسی به عنوان یک میوه طبقهبندی میشود و یک آووکادوی متوسط حاوی حدود ۳۲۰ کالری انرژی است. این تا حد زیادی به دلیل محتوای چربی بالای آن است که اغلب از چربیهای تک غیراشباع سالم برای قلب تشکیل شده است. در حالی که کالری موجود در آووکادو چیز بدی نیست، مهم این است که اندازه مصرف آن و مجموعه وعدههای غذایی در روز را در رژیم غذایی کنترل کنیم.
یکی دیگر از میوههای پرکالری نارگیل است. یک نارگیل میتواند بیش از ۶۵۰ کالری داشته باشد که اکثر این کالریها از چربی حاصل میشود. مانند آووکادو، نارگیل سرشار از چربیهای اشباع نشده و تکغیراشباع مفید است. با این حال، حجم زیاد کالری موجود در نارگیل به این معنی است که باید در حد اعتدال مصرف شود، به ویژه برای کسانی که مراقب وزن خود هستند.
میوههای خشک نیز به دلیل تراکم کالری در این زمینه مورد توجه است. وقتی میوهها کم آب میشوند، قندهای طبیعی آنها غلیظتر میشود و بهطور قابلتوجهی میزان کالری را افزایش میدهد. به عنوان مثال، یک چهارم فنجان انبه خشک حاوی حدود ۱۰۰ کالری است، در حالی که تنها ۲۵ کالری در یک چهارم لیوان از انبه تازه وجود دارد. پس با وجود اینکه میوه خشک میتواند یک میان وعده مغذی و سالم باشد، اما باید میزان آنها را به دقت کنترل کنیم.
یکی دیگر از میوههای پرکالری زیتون است که حاوی حدود ۶۰ کالری در هر ۳۰ گرم است. زیتون دارای چربی بالایی است و اغلب اسیدهای چرب سالم و مفید را در خود جای داده است. زیتون به عنوان یک چاشنی در کنار غذا برای کسانی که قصد وزنگیری دارند، بسیار مفید و لذیذ است.
توجه به این نکته مهم است که میوههای پرکالری بد یا ناسالم نیستند. در واقع، بسیاری از گزینههای پرکالری، مواد مغذی و فواید سلامتی ارزشمندی را ارائه میکنند. به عنوان مثال، آووکادو منبع عالی چربیهای سالم برای قلب، فیبر و آنتی اکسیدانها است. نارگیل حاوی اسید لوریک و با خواص ضدمیکروبی و تقویت کننده سیستم ایمنی مرتبط است.
مهم.ترین نکته این است که مراقب اندازه وعدههای مصرف میوهای باشیم و از این میوههای پرکالری به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل استفاده کنیم. برای افرادی که سعی در کاهش وزن یا مدیریت کالری دریافتی خود دارند، ممکن است لازم باشد که وعدههای پرکالری میوهها را محدود یا در صورت امکان جایگزینهای کمکالریتری را انتخاب کنند.
وقتی صحبت از میوه میشود، تنوع را فراموش نکنیم. در حالی که برخی از میوهها نسبت به بقیه دارای کالری بیشتر یا کمتری است، اما همه میوهها ویژگیهای تغذیهای منحصربهفرد و فواید سلامتی متفاوت دارند که با درک آن و مصرف میوههای متنوع میتوان از تمام خواص سلامتی و خوشمزگی آنها بهرهمند شد.
انتهای پیام