اخبار ویژه

توزیع مقدار ۷۷۵۰ تن کود کشاورزی اوره از سهمیه مصوب شرکت خدمات حمایتی کشاورزی فارس به مقصد استان هرمزگان در ۹ ماهه نخست سال جاری توزیع بیش از ۳۰۰ تن کود کشاورزی از سهمیه مصوب شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس بین انبار کارگزاران در سطح شهرستان خرمبید توزیع انواع نهاده کشاورزی بین انبار کارگزاران شهرستان ارسنجان در آذر ماه توزیع بیش از ۲ هزار تن انواع کود کشاورزی از سهمیه مصوب شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس بین انبار کارگزاران در ۹ ماه نخست سال جاری در سطح شهرستان کوار از آغاز سال جاری تا پایان آذر ماه مقدار ۶۰۵ تن انواع کود کشاورزی بین انبار کارگزاران شهرستان بختگان توزیع شد بیش از یک هزار تن انواع کود کشاورزی جهت توزیع بین انبار کارگزاران به شهرستان لامرد ارسال شد مقدار ۲۷ تن کود کشاورزی دی آمونیوم فسفات جهت توزیع بین انبار کارگزاران به شهرستان اقلید ارسال شد تامین بیش از ۱۱ هزار تن کود کشاورزی اوره در انبارهای سازمانی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس در آذر ماه

1

سلامت تغذیه در مادران باردار مبتلا به سوءتغذیه

  • کد خبر : 125367
  • 09 دی 1403 - 16:35
سلامت تغذیه در مادران باردار مبتلا به سوءتغذیه
وزنی که مادر با آن وارد دوران بارداری می‌شود از اهمیت زیادی برخوردار است. مادران قبل از بارداری باید تا حد امکان توده بدنی خود را به محدوده طبیعی و مناسب برسانند. در این مجالی مطلبی در خصوص سلامت تغذیه در مادران باردار مبتلا به سوءتغذیه به عنوان یادداشت از صدیقه کوه پیما، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان بیضا ددر اختیار سحاب پرس قرار گرفته است.

در این یادداشت آمده است؛

مادران برای داشتن دوران بارداری مطلوب‌تر بهتر است بارداری خود را تا رسیدن به وزن طبیعی به تعویق بیاندازد. اما در صورتی که BMI مادر کمتر از ۱۸.۵ یا بالاتر از ۲۵ باشد، باید رژیم غذایی متناسب برای او در نظر گرفته شود.

ممکن است مادران باردار با توده بدنی پایین در دریافت ویتامین‌ها و مواد مغذی لازم برای بارداری دچار مشکل شود که این موضوع می‌تواند سلامت جنین را نیز به خطر بیاندازد. در این دسته از مادران، خطر زایمان زودرس، سقط جنین، کند شدن رشد جنین، تولد جنین با وزن کم افزایش می‌یابد.

در صورت بارداری مادر در شرایط کمبود وزن و سوءتغذیه، لازم است نکات زیر در دوران بارداری رعایت شود:

nbsp; میزان افزایش وزن مادر در طول کل دوران بارداری پیوسته اندازه‌گیری و بررسی شود تا وزن‌گیری کافی را داشته باشد ( به صورت متوسط محدوده افزایش وزن این مادران در طول بارداری تک قلویی باید به طور تقریبی، بین ۱۲.۵ تا ۱۸ کیلوگرم باشد.)

تنوع غذایی مادر رعایت شود و از انواع گروه‌های غذایی شامل نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌ها، شیر و لبنیات و گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ مصرف شود.

علاوه بر سه وعده اصلی (صبحانه، ناهار و شام ) از دست کم ۲ تا ۳ میان وعده در روز استفاده شود.

در میان وعده‌ها مواد غذایی مثل شیر، مغزها، دانه‌ها، نان و پنیر، کنجد، خرما، میوه‌های تازه یا خشک، سیب زمینی پخته، حبوبات و موارد مشابه گنجانده شود.

از غذاها و دسرهای ترکیبی مانند انواع آش، حلیم ، اسموتی و شیک برای افزایش دانسیته کالری غذا استفاده شود.

بیسکوئیت، بستنی، کیک، کلوچه و موارد مشابه، به ویژه به صورت خانگی در میان وعده‌ها مصرف شود.

از انواع چاشنی‌ها برای افزایش اشتها در طبخ غذا استفاده شود.

از گروه غلات مثل نان، سیب زمینی، برنج و ماکارونی در طول روز بیشتر استفاده شود.

از روغن زیتون یا خود زیتون برای سالاد و افزودن به غذاها استفاده شود.

در صورت داشتن تهوع و استفراغ در دوران بارداری برای جلوگیری از کاهش وزن به کارشناس تغذیه مراجعه و توصیه‌های لازم دریافت شود.

برای تحریک اشتها، از انواع چاشنی‌ها در طبخ غذاها استفاده شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=125367

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.