0

مقابله با پشه آئدس نیازمند همکاری برون‌بخشی است

  • کد خبر : 124765
  • 05 دی 1403 - 17:01
مقابله با پشه آئدس نیازمند همکاری برون‌بخشی است
مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، ضمن تاکید بر اهمیت اجرای صحیح و اصولی اقدامات نظام پیشگیری، مقابله با خطر پشه آئدس در استان فارس را نیازمند همکاری برون‌بخشی به ویژه در راستای بهسازی محیط دانست.

کوروش عزیزی، امروز، ۵ دی‌ماه در کمیته دانشگاهی مقابله با استقرار پشه مهاجم آئدس و بیماری‌های قابل انتقال از آن که در دانشگاه علوم پزشکی شیراز برگزار شد، با بیان اینکه بیماری‌های منتقله به وسیله بندپایان، یکی از مهم‌ترین چالش‌های بهداشت جهانی، به ویژه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است، افزود: این بیماری‌ها می‌تواند عواقب جدی برای سلامتی و حتی جان انسان‌ها به همراه داشته باشد.

وی از بیماری مالاریا به عنوان یکی از بیماری‌های قابل انتقال از ناقلان یاد کرد که در دهه‌های نه چندان دور شیوع بالایی داشته و کنترل این بیماری را به عنوان یکی از موفقیت‌های نظام سلامت کشور برشمرد.

مشاور عالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان برخی از ویژگی‌های پشه آئدس، از جمله اینکه خونخواری پشه آئدس برخلاف بسیاری از پشه‌های دیگر، در طول روز انجام می‌شود، افزود: با توجه به سازگاری این پشه با اکثر مناطق کشور، امکان استقرار آن در استان‌های مختلف کشور از جمله استان فارس نیز وجود دارد.

عزیزی با تأکید بر نقش حیاتی همکاری‌های بین‌بخشی در پیشگیری از استقرار پشه آئدس در استان فارس گفت: مقابله با استقرار پشه آئدس، یک چالش مشترک است و موفقیت در این زمینه به میزان مشارکت فعالانه همه دستگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط بستگی دارد.

موردی از وجود پشه آئدس در فارس گزارش نشده است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای مقابله با استقرار پشه آئدس، اظهار کرد: اقدامات کنترلی در شهرستان‌های همجوار با استان‌های هرمزگان و بوشهر به طور کامل اجرا شده و تاکنون هیچ موردی از وجود پشه آئدس در سطح استان فارس گزارش نشده است.

اورنگ ایلامی با بیان اینکه پشه آئدس از قدرت تکثیر بالایی برخوردار است و می تواند از چندین نفر در طول روز، تغذیه و خونخواری ‌کند، تاکید کرد: باید تمام تلاش‌ها برای پیشگیری از استقرار این پشه در استان صورت گیرد و این مهم بدون همکاری تمام نهادها و سازمان‌ها، امکان‌پذیر نیست.

وی با بیان اینکه پشه آئدس به عنوان ناقل بیماری‌هایی از جمله تب دانگ، زیکا و چیکون گونیا، در برخی از کشورهای همسایه از جمله امارات، عمان و پاکستان، شیوع بالایی داشته است، شیوه انتقال این بیماری‌ها را از راه گزش پشه ناقل از فرد بیمار عنوان کرد.

به گزارش سحاب پرس به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشت درمانی شیراز، ایلامی افزود: آب‌های راکد، ظرف‌های زیرگلدان‌ها، سطل‌های آب زیر کولرهای گازی و لاستیک‌های فرسوده، عمده‌ترین مکان‌های تکثیر و رشد پشه آئدس است که توجه عمومی به این موارد، از استقرار این پشه جلوگیری می کند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=124765

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.