در بعضی از این روستاها جمعیت زیادی زندگی میکند و بعضاً از خدمات شهری و رفاهی محروم هستند. برخی از این روستاها فاصله چندانی با شیراز ندارند و به محدوده شهر نزدیک هستند و ملحق شدن به کلانشهر شیراز آرزوی دیرینه ساکنان این مناطق است.
رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورای شهر شیراز در گفتوگو با خبرنگار سحاب پرس در مورد الحاق روستاهای اطراف شیراز به این کلانشهر گفت: در خصوص الحاق همه روستاهای اطراف شیراز تکلیف قانونی وجود ندارد و در حال حاضر توافقی صورت نگرفته است اما بنا به جلساتی که با استانداری انجام شده و پیگیریهای نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شهرداری و نهادهای ذیربط، طرح و پیشنهادهایی در این زمینه ارائه شده است.
مصطفی کیانی رحیمی اظهار کرد: برای الحاق بخشی از روستاها به شهر شیراز ۲ رویکرد ارائه شد؛ یکی الحاق منفصل و دیگری الحاق متصل که در واقع روستاها به عنوان حوزه متصل به شیراز الحاق میشوند، چرا که حد فاصل حوزه شهر شیراز با روستاها ممکن است یکسری سکونتگاه غیر رسمی، حاشیهنشین و غیره ایجاد شود که خواه ناخواه باید به این حوزهها یکسری خدمات ارائه شود؛ هزینه این خدمات را باید مردم شیراز، مودیان مالیاتی و افرادی که عوارض میپردازند، پرداخت کنند.
عضو شورای اسلامی شهر شیراز بیان کرد: اگر روستاها به صورت منفصل الحاق شوند، بر روی سکونتگاههای حد فاصل شیراز و روستا نظارتی وجود نخواهد داشت و باید خدمات زیرساختی مانند حمل و نقل عمومی، آتشنشانی و غیره را نیز به آنها ارائه دهیم، به همین دلیل درخواست کردیم که روستاها را به عنوان حوزه متصل الحاق کنیم تا با ارزش افزودههایی که از تغییر کاربری الحاقات به شهر شیراز اتفاق میافتد، بتوانیم تأمین خدمات کنیم و زیرساخت خدماتی را در برخی از روستاهای الحاقی ایجاد کنیم.
کیانی رحیمی تصریح کرد: بازدیدهای میدانی در زمینه الحاق روستاها انجام شده و پیشنهاداتی به متولیان تهیه طرح نیز اعلام شده است و در حال حاضر در حال انجام کار کارشناسی هستیم تا یک بار برای همیشه این موضوع جمعبندی شود و به بخشی از حاشیهنشینی و سکونتگاههای غیر رسمی رسمیت ببخشیم و مدیریت یکپارچهای را ایجاد کنیم.
وی در پاسخ به این سئوال که چه مناطقی به شیراز الحاق میشوند، گفت: بیشتر الحاقات در حوزه بلوک «کفری»، «قره باغ» و محورهای اطراف آن است.
انتهای پیام