• امروز : سه شنبه - ۱۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - شوال - 1445
  • برابر با : Tuesday - 30 April - 2024
8
به همت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛

راه اندازی کلینیک های بیماری های غیرواگیر استان فارس

  • کد خبر : 11269
  • 10 آذر 1399 - 8:21
راه اندازی کلینیک های بیماری های غیرواگیر استان فارس
به گفته معاون بهداشت دانشگاه، در فاز نخست راه اندازی کلینیک های بیماری های غیرواگیر در استان، کلینیک شهرستان های آباده، مرودشت، فیروزآباد، کازرون، داراب، لامرد، نی ریز و شیراز راه اندازی می شود.

به گزارش سحاب پرس به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، دکتر «عبدالرسول همتی» با اشاره به اینکه شیوع بیماری های غیرواگیر در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، در حال افزایش است، اعلام کرد: این بیماری ها عامل ۸۴ درصد مرگ و میر در کشور هستند و بیش از ۷۶ درصد از بار بیماری ها در کشور، ناشی از بیماری های غیرواگیر است.

او افزود: بیماری های قلبی عروقی، دیابت، سرطان ها و بیماری های مزمن ریوی، عامل ۸۲ درصد مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر در کشور هستند.

به گفته دکتر همتی، در بحران بیماری کووید ۱۹، بیماران مبتلا به بیماری های غیرواگیر در معرض خطر مرگ و میر و بیماری وخیم ناشی از این بیماری عفونی هستند و در استان فارس نیز، ۷۵ درصد از جانباختگان به دلیل بیماری کووید ۱۹، مبتلا به بیماری های غیر واگیر بوده اند.

او هشدار داد: بحران کووید ۱۹منجر به اختلال در روند خدمات بهداشتی و درمانی در کل دنیا شده و این اختلال در مراقبت بیماران غیرواگیر، منجر به تضعیف سیستم ایمنی این بیماران شده و شرایط این افراد برای ابتلا به کووید۱۹ مناسب تر شده است.

این مقام مسوول در دانشگاه با بیان اینکه از طرفی عدم مراقبت و کنترل بیماری های غیرواگیر، منجر به بروز عوارض در بلند مدت و در این بیماران می شود، ادامه داد: با اجرای برنامه پزشک خانواده درسال های اخیر، روند شناسایی بیماران دیابت و فشارخون به شکل مطلوبی در سطح استان انجام شده، به گونه ای که فارس در شاخص های شناسایی دیابت و فشارخون در سطح کشور، در شرایط بسیار مطلوبی قرار دارد.

دکتر همتی با توجه به موضوع یاد شده، اولویت فعلی در بیماری های غیرواگیر در سطح استان، مراقبت بیماران شناسایی شده عنوان کرد و گفت: مراقبت بیماران، یک فرآیند پیوسته است که طبق سطح بندی، خدمات در سطح های یک، دو و سه انجام می شود.

معاون بهداشت دانشگاه در ادامه توضیح داد: در سطح معاونت بهداشت، شناسایی و مراقبت های بیماران دیابتی، فشار خونی و غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان به عنوان یک شاخص عملکردی رصد می شود، اما این بیماران طبق بسته خدمتی برای تکمیل فرآیند مراقبت خود با توجه به وضعیت بیماری، نیازمند مراقبت های سطوح بالاترند که این امر، لزوم ایجاد لینک بین سطح یک و سطوح بالاتر را نشان می دهد.

دکتر همتی، راه اندازی کلینیک های بیماری های غیرواگیر (NCD) در قطب های بهداشتی درمانی که از مصوبه های کمیته دانشگاهی بیماری های غیرواگیر است را گامی در راستای اجرای فرآیند مراقبت های تکمیلی بیماری های قلب و عروق، دیابت و سرطان های شایع معرفی کرد.

معاون بهداشت دانشگاه ازحضور پزشکان متخصص به ویژه متخصص داخلی، متخصص قلب و عروق، متخصص گوارش، متخصص زنان و متخصص جراحی در این کلینیک ها خبر داد و یادآور شد: در این کلینیک ها، بیماران علاوه بر دریافت خدمات تخصصی سطح دو و سه، خدمات مشاوره ای و چگونگی کنترل عوامل خطر بیماری های غیرواگیر را نیز دریافت می کنند.

راه اندازی کلینیک های بیماری های غیرواگیر استان فارس به صورت وبینار و با حضور مدیران ارشد معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=11269

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.