2

سهم شهرستان‌های فارس از درآمدهای مالیاتی اعلام شد

  • کد خبر : 101527
  • 27 تیر 1403 - 7:14
سهم شهرستان‌های فارس از درآمدهای مالیاتی اعلام شد
مدیرکل امور مالیاتی فارس، جزئیاتی از درآمدهای مالیاتی و نحوه هزینه آن ارائه داد و سهم هر شهرستان از این درآمدها را اعلام کرد.

مالیات بر ارزش افزوده، درآمدی پایدار برای شهرداری‌ها و دهیاری‌ها به منظور توسعه و عمران شهری محسوب می‌شود و متولیان امور مالیاتی نیز معتقدند با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت عوارض آن به شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، گام مهمی در تحقق عدالت برداشته خواهد شد اما اینکه سهم هر شهرستان‌ از درآمدهای مالیاتی چقدر است و این مبالغ به کدام شهرستان‌ها اختصاص یافته پرسشی است که همواره برای مودیان و پرداخت‌کنندگان مالیات مطرح است.

مدیرکل امور مالیاتی فارس در این باره گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۹ هزار میلیارد ریال از محل وصول مالیات و عوارض ارزش افزوده به حساب دهیاری ها و شهرداری‌های فارس واریز شده که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۷۳ درصدی داشته است.

محمدرضا محمدابراهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار سحاب پرس ادامه داد: در حقیقت از محل عوارض ارزش افزوده مردم فارس مبالغی به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و عشایر کوچکترین تا بزرگترین شهرستان‌های استان واریز شده که این مبالغ صرف توسعه خدمات شهری و عمرانی هر شهرستان می‌شود.

او از واریز ۱۰ هزار میلیارد ریال مالیات سلامت و عوارض ارزش افزوده به حساب وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی جهت استفاده در امور بهداشت و درمان استان و رشد ۲۶ درصدی آن نسبت به مدت مشابه در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: ۸۴۰ میلیارد ریال نیز به حساب امور عشایر فارس واریز شده است.

سهم هر شهرستان از درآمدهای مالیاتی چقدر است؟

مدیرکل امور مالیاتی فارس به سهم هر شهرستان از درآمدهای مالیاتی اشاره کرد و گفت: بر این اساس مبلغ ۱۰ هزار و ۷۰۶میلیارد ریال به شهرستان شیراز، ۲ هزار و ۴۶۳ میلیارد ریال به شهرستان مرودشت، یک هزار و ۱۲۸ میلیارد ریال به شهرستان زرقان، یک هزار و۲۵۷ میلیارد ریال به شهرستان کازرون، ۸۸۳ میلیارد ریال به شهرستان لارستان، یک هزار و ۲۰۹ میلیارد ریال به شهرستان فسا و یک هزار و ۹۷میلیارد ریال به شهرستان جهرم اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: همچنین مبلغ ۵۹۴ میلیارد ریال به حساب شهرستان آباده، ۲۵۱ میلیارد ریال به ارسنجان، ۴۰۵ میلیارد ریال به استهبان، ۵۴۶ میلیارد ریال به اقلید، ۲۳۱ میلیارد ریال به اوز، ۱۸۶ میلیارد ریال به بختگان، ۱۷۴ میلیارد ریال به بوانات، ۲۱۷میلیارد ریال به بیضا، ۱۷۷ میلیارد ریال به پاسارگاد، ۱۴۱ میلیارد ریال به جویم، ۳۲۳میلیارد ریال به خرامه، ۲۹۷ میلیارد ریال به خرم‌بید و ۲۴۴ میلیارد ریال به حساب خفر واریز شده است.

محمد ابراهیمی با بیان اینکه مبلغ یک هزار و ۱۹۵میلیارد ریال به شهرستان داراب اختصاص یافته، گفت: همچنین مبلغ ۲۴۳میلیارد ریال به حساب شهرستان خنج، ۲۶۱ میلیارد ریال به رستم، ۴۲۹ میلیارد ریال به زرین‌دشت، ۳۱۸ میلیارد ریال به سپیدان، ۱۲۲ میلیارد ریال به سرچهان، ۲۲۴ میلیارد ریال به سروستان، ۲۶۲ میلیارد ریال به فراشبند، ۶۸۶ میلیارد ریال به فیروزآباد، ۴۰۸ میلیارد ریال به قیروکارزین، ۴۹۴ میلیارد ریال به کوار، ۳۰۹ میلیارد ریال به کوه‌چنار، ۳۱۷ میلیارد ریال به گراش، ۵۴۰ میلیارد ریال به لامرد، ۶۶۸ میلیارد ریال به ممسنی، ۳۸۱ میلیارد ریال به مهر و ۴۸۰ میلیارد ریال به حساب نی‌ریز واریز شده است.

هزینه کدام پروژه‌های شهری شیراز از طریق درآمدهای مالیاتی تأمین شده؟

با توجه به ضرورت تخصیص این منابع درآمدی به شهرداری‌ها و دهیاری‌های استان جهت ایجاد زیرساخت‌های عمرانی، رصد و نظارت بر نحوه هزینه‌کرد این مبالغ نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ بدون شک اگر مردم آثار پرداخت مالیات را به صورت ملموس درک و مشاهده کنند، رغبت بیشتری برای پرداخت مالیات خواهند داشت؛ لذا برای بسیاری از مردم این پرسش مطرح است که مالیات‌های پرداخت شده از سوی آنها کجا خرج می‌شود؟

مدیرکل امور مالیاتی فارس در پاسخ به این پرسش گفت: بخشی از هزینه‌های پروژه‌های شهری و عمرانی از محل مالیات و عوارض ارزش افزوده پرداختی تأمین می‌شود؛ به عنوان مثال حدود ۶۰۰ میلیارد ریال از هزینه‌های فاز یک ساخت زیرگذر گویم‌ و ۱۲۵ میلیارد ریال از احداث خیابان ۲۰ متری فهندژ سعدی از همین طریق تأمین شده است.

محمد ابراهیمی اضافه کرد: همچنین مبلغ ۳۷۰ میلیارد ریال برای تعریض بلوار خلیج‌فارس و پارک حاشیه‌ای آن، ۴۶ میلیارد ریال برای لوله‌گذاری فاز دوم دروازه قرآن و رودخانه خشک و ۱۷۵ میلیارد ریال برای احداث فاز اول دارم ورزش و تفریحات سالم اختصاص یافته است.

وی از اختصاص یک هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال به اجرای عملیات بزرگراه شهید آیت‌الله ابراهیم رییسی خبر داد و گفت: مبلغ ۷۰ میلیارد ریال برای احداث فضای سبز در منطقه ۲، ۹۰ میلیارد ریال برای لوله‌گذاری فاز دوم بلوار سیبویه، ۱۱۰ میلیارد ریال برای پارک حاشیه‌ای بلوار احمدبن موسی(ع) و ۱۸۰ میلیارد ریال برای احداث پارک حاشیه‌ای محراب در نظر گرفته شده است.

محمد ابراهیمی تخصیص حدود ۴۸۰ میلیارد ریال برای اجرای پل نیایش در بزرگراه چمران، ۳۸۰ میلیارد ریال برای پروژه تملک بلوار مولوی، ۱۸۰ میلیارد ریال به تعریض خیابان مشیر شرقی، ۱۵۵ میلیارد ریال به توسعه و بازآفرینی اطراف آرامگاه سعدیه و ۹۰ میلیارد ریال به مرمت بوستان‌های شیراز را از دیگر اقدامات با هدف توسعه عمرانی و خدمات شهری از محل وصول مالیات و عوارض ارزش افزوده عنوان کرد.

مدیرکل امور مالیاتی فارس معتقد است برقراری عدالت اجتماعی و دستیابی به رفاه و توسعه اقتصادی کشور در پیوند تنگانگ با همیاری و مشارکت مردم به ویژه فعالان اقتصادی است چراکه درآمدهای حاصل از مالیات‌های پرداختی در قالب ارائه خدمات اجتماعی و رفاهی در اشکال مختلف مجدد به مردم بازمی‌گردد.

وی ابراز کرد: امیدواریم در سال جاری نیز با مشارکت و همراهی مؤدیان در پرداخت به موقع مالیات مربوطه، گام‌های بلند و شایسته در توسعه عمرانی و افزایش خدمات شهری برداشته شود.

اگرچه نقش درآمدهای مالیاتی را بر توسعه عمرانی و افزایش خدمات شهری نمی‌توان نادیده گرفت اما رصد و نظارت بر نحوه هزینه‌کرد درآمدهای مالیاتی امری بسیار ضروری است که این امر باید بیش از پیش در دستورکار متولیان امر قرار بگیرد چراکه نظام مالیاتی عادلانه به فراهم شدن شرایط برای حصول عدالت اقتصادی و کاهش نابرابری کمک می‌کند و موجب ترغیب و تشویق مردم جهت پرداخت مالیات می‌شود.

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=101527

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.