علی عوضپور امروز، ۲۷ خردادماه در وبینار تخصصی توسعه مراودات تجاری با کشور لبنان که در محل اتاق بازرگانی فارس برگزار شد، بیان کرد: فارس یکی از استانهای مهم و پشتیبانکننده در حوزه نفت، گاز و پتروشیمی در کشور است که در این حوزه تولیدکننده محصولات با کیفیت و متنوع است که وجود منطقه گازی عسلویه، پتروشیمیهای بزرگ و صنایع فعال در استان فارس، بیانگر این مهم است.
وی با اشاره به اینکه فارس پتانسیلهای بالایی در حوزههای مختلف از جمله گردشگری، صنعت، آی تی، پزشکی و خدمات دارد که هر کدام میتواند سرفصل فعالیتهای مشترک مابین فارس و کشور لبنان باشد، افزود: همچنین استان فارس در حوزههای کشاورزی و صنایع غذایی جایگاه خوبی در کشور دارد که میتواند در بازار لبنان جایگاه خوبی داشته باشد.
عوضپور ادامه داد: لبنان یکی ازکشورهای هدف صادراتی محصولات استان فارس است که است که ما در اتاق بازرگانی فارس تلاش میکنیم زمینه همکاری و تعاملات بیشتر تجار و بازرگانان دو طرف را ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: ظرفیت های خوبی برای صادرات به کشور لبنان در استان فارس وجود دارد که پیشنهاد میکنیم فهرستی از بازرگانان و یا شرکتهای صادراتی کشور لبنان برای همکاری با بازرگانان استان به اتاق بازرگانی فارس ارسال شود تا بتوانیم در اختیار اعضا قراردهیم.
عوضپور همچنین با اشاره به برگزاری همایش بینالمللی جذب سرمایهگذاری در استان فارس گفت: قرار است در مهرماه جاری همایش بینالمللی جذب سرمایهگذاری در شیراز برگزار شود که بنا داریم از بازرگانان و تجار کشورهای مختلف از جمله کشورهای هدف صادراتی استان در این برنامه دعوت کنیم.
رایزن بازرگانی سفارت جمهوری اسلامی ایران در لبنان نیز در این نشست گفت: کشور ایران و لبنان به لحاظ فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جایگاه ویژه ای برای یکدیگر دارند و نگاه مردم کشور لبنان برای همکاری های دوطرفه در بخش های مختلف با مردم ایران بسیار مثبت است.
ابراهیم محمدرضازاده افزود: اقتصاد کشور لبنان خصوصی و مبتنی بر شیوه بازار آزاد است و همچنین کشور لبنان موافقت نامه تجارت آزاد با چهل کشور دنیا را دارد، لذا کالاهای ما میتواند از طریق این کشور حضور موثری در بازارهای بینالمللی دیگر از جمله آفریقا و اروپا داشته باشد بنابراین از این جهت اهمیت افزایش مراودات تجاری و صادرات با کشور لبنان برای کشور ما حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه بر اساس آمار، واردات کشور لبنان زیاد است، اظهار کرد: غالب بودن بخش خصوصی نسبت به دولت، واردکننده بودن کشور لبنان و واردات سرانه بالا نسبت به ایران، عدم نیاز به سیستم بانکی لبنان، تغییر سلیقه از کالای برند به ارزان به دلیل تورم بالا، دسترسی به دو قاره اروپا و آفریقا از طریق دریای مدیترانه از دلایل مهم برای افزایش مبادلات تجاری ما با کشور لبنان است.
محمدرضازاده اضافه کرد: عمده واردات کشور لبنان در حوزه انرژی و سوخت معدنی و نفت، محصولات صنعتی شیمیایی، جواهرت، ماشینآلات، خودرو، کشاورزی و مواد غذایی از جمله خشکبار است که با توجه به ظرفیتهای استان فارس، فرصت خوبی برای حضور کالاهای تولیدی این استان است.
انتهای پیام