• امروز : چهارشنبه - ۶ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 20 - ذو الحجة - 1445
  • برابر با : Wednesday - 26 June - 2024
1

ملاک اصلی برای انتخاب همسر چیست

  • کد خبر : 97963
  • 27 خرداد 1403 - 10:42
ملاک اصلی برای انتخاب همسر چیست
عضو جامعه اساتید حوزه‌های علمیه فارس با اشاره به اهمیت الگوسازی ازدواج آسان، له برخی از ملاک‌های اصلی برای انتخاب همسر و داشتن ازدواج موفق اشاره کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین امین رصاف در گفت‌وگو با خبرنگار سحاب پرس، با اشاره به اهمیت توجه به سنت حسنه ازدواج و الگوسازی ازدواج آسان بیان کرد: راهکارهایی برای ایجاد آرامش فزاینده در جامعه و امر مقدس ازدواج و تشکیل خانواده وجود دارد که می‌توان در وهله اول به مسئله ایمان اشاره کرد.

وی ادامه داد: ایمان نه تنها آخرت یک فرد را می‌سازد، بلکه قبل از آخرت دنیای ما را تأمین می‌کند. تکثر و زیاده‌خواهی که امروزه در جامعه بسیار زیاد شده است، به این معناست که هر ریز و درشتی در زندگی ایجاد ناآرامی می‌کند و ممکن است زندگی یک زوج بعد از ازدواج هر روز دچار اختلاف شود، بنابراین مسئله ایمان در موضوع همسرگزینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

مدرس سطوح عالی حوزه علمیه قم با تأکید بر مسأله اخلاق، افزود: مسئله اخلاق واقعاً بحث بسیار مهمی است. صبر و گذشت کلید حل بسیاری از مشکلات است. اگر خانواده دختر، ایمان، اخلاق، عرضه و توانایی یک جوان را ملاک انتخاب همسر قرار دهند و همچنین خانواده پسر، ایمان و اخلاق و صبر یک دختر را مورد توجه قرار دهند و کمتر به ظاهر فرد توجه کنند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

رصاف ادامه داد: در انتخاب همسر، معدل دینی باید مورد قبول باشد.‌ اگر خانواده‌ها به ظاهر فرد توجه کنند و سایر ملاک‌های ایمانی و تقوایی را در حاشیه قرار دهند و مسئله آن‌ها مهریه‌های سنگین، مراسم و جهیزیه‌های آنچنانی باشد، ازدواج‌ها دچار مشکل خواهد شد و عملاً سن ازدواج در سطح بالاتر قرار خواهد گرفت تا پسر بتواند توقعات دختران را فراهم کند.

وی تصریح کرد: بعضی از آداب و رسوم به صورت واقعاً تشریفاتی و به هدف چشم و هم چشمی در جامعه به وجود آمده است و  گاهاً مشاهده می‌کنیم، دو نفر به خاطر سنگ‌اندازی خانواده‌ها، شرایط و آداب تشریفاتی، زمینه ازدواجشان فراهم نمی‌شود. در صورتی که می‌توان با یک مراسم و جهیزیه ساده، زندگی مشترک را شروع کنند.

رصاف با تأکید بر حمایت خانواده‌ها از جوانان، بیان کرد: جوانان می‌توانند تا زمانی که شرایط مستقل شدن پیدا کنند، ۲ تا ۳ سال در دوره عقد باشند تا علاوه بر شناخت بهتر از اخلاق و روحیات یکدیگر، شرایط زندگی مستقل را مهیا کنند. در این بین خانواده‌ها باید گذشت داشته باشند تا مرحله قبل از ازدواج اینقدر آزاردهنده و زیان بخش نباشد.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=97963

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.