مجتبی دهقانپور در گفتوگو با خبرنگار سحاب پرس در پاسخ به اینکه تمهیدات جهادکشاورزی فارس در خصوص اصلاح الگوی کشت با توجه به خشکسالی تابستان امسال چیست، گفت: این برنامه در ۴ مدیریت باغبانی، زراعت، حفظ نباتات و مکانیزاسیون دنبال میشود.
وی افزود: در مدیریت باغبانی توسعه گلخانهها، توسعه کشت گیاهان دارویی، استفاده از مالچ و بقایای گیاهی، کشت گونه، پایه و ارقام محصولات باغی مقاوم به خشکی و شوری و استفاده از قارچ مایکوریزا و اصلاح الگوی کشت از رئوس اقداماتی است که برای تحقق این برنامه دنبال میشود.
دهقانپور تصریح کرد: از مهمترین اقدامات صورت گرفته در حوزه باغبانی میتوان به توسعه کشتهای گلخانهای در سطح ۹۳۱ هکتار در استان فارس تا پایان سال ۱۴۰۲، انجام عملیات بهباغی (هرس سبز و کم کردن تاج درختان، افزایش ماده آلی، سفید کردن تنه درختان، مالچ پاشی پای درختان، ایجاد سامانه آبگیر در اراضی شیبدار در سطح ۴۱۶ هکتار و …).، اصلاح و نوسازی محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری در سطح چهار هزار و ۳۰۴ هکتار در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد.
وی همچنین، اصلاح و نوسازی محصولات سردسیری و خشک در سطح ۱۲ هزار و ۶۱۶ هکتار در سال ۱۴۰۲، توسعه و جایگزینی باغها با گونههای متحمل و نیاز آبی پایین از قبیل بادام روی پایههای GF، گیاهان دارویی، گل محمدی، انگور بدون هسته ، نخیلات و …، کشت بادام در اراضی شیبدار ۱۴۵ هکتار، گل محمدی در اراضی شیبدار در سطح ۷ هکتار، انگور در اراضی شیب دار ۳۹ هکتار، انجیر در اراضی شیبدار در سطح ۲۲۵ هکتار، جایگزینی باغ پسته ۵۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه باغبانی عنوان کرد.
رئیس جهادکشاورزی فارس ادامه داد: همچنین توسعه خرما رقم صادراتی مجول به تعداد ۵ هزار و ۱۳۲ اصله، توسعه گیاهان دارویی (گل محمدی و زعفران) ۶ هزار و ۱۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ و تولید در محیط گلخانههای تابع اقلیم (۷ هکتار) و سایبانها (۲۲۰ هکتار) تا پایان سال ۱۴۰۲ به منظور کاهش مصرف آب، تبخیر و تعرق و آفتاب سوختگی از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه هستند.
به گفته دهقانپور، علاوه بر اینها در حوزه باغبانی برنامهریزی اصلاح الگوی کشت در تعدادی از دشتهای استان فارس شامل ارسنجان، بیضا، زرقان، شیراز، فیروزآباد، کوار، مرودشت، خرامه و بختگان انجام شده است.
وی یادآور شد: براساس محاسبات انجام شده از میزان آب مصرفی در محصولاتی که در حال حاضر در دشتهای مذکور کشت میشود و میزان آب مصرفی در گونههای پیشنهادی در اصلاح الگوی کشت، به طور میانگین صرفهجویی در مصرف آب در دشتهای مذکور حدود ۳۷ درصد خواهد بود.
رئیس جهادکشاورزی فارس اظهار کرد: مدیریت کنترل آفات، پایش و پیش آگاهی عوامل خسارتزای گیاهی و همچنین مدیریت کنترل علفهای هرز از مهمترین محورهای مدیریت حفظ نباتات در بحران خشکسالی و کم آبی بوده است.
انتهای پیام