فرشید قاسمی در گفتوگو با خبرنگار سحاب پرس، در پاسخ به اینکه نقش آموزش و پرورش در تحقق شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردم» چیست، گفت: آموزش و پرورش به عنوان نهاد فرهنگساز باید به این موضوع توجه کند که بخش اعظم تولیدات فکر و اندیشه در نهاد آموزش و پرورش صورت میگیرد و این سازمان ظرفیت بینظیری برای تولید دارد.
وی با تأکید بر نقش بیبدیل آموزش و پرورش در تربیت، افزود: گروهی از مردم فکر میکنند بحث تولید، مخصوص مراکز خدماتی و صنعتی است در صورتی که اصل آن به آموزش و پرورش برمیگردد.
مدیرکل آموزش و پرورش فارس با بیان اینکه اگر دانش باشد مسلما اقتدار کسب میکنیم، ادامه داد: زوج اقتدار و دانش، یعنی دانش اقتدار میآورد و اقتدار، دانش را به ارمغان میآورد و مسلما ما میتوانیم اثبات کنیم که آموزش و پرورش، علم تولید میکند.
وی با بیان بحث مشارکتها در مدارس، گفت: مشارکت انواع مختلف و صدها تکنیک دارد و منظور فقط جنبه مادی آن نیست. خانوادهها و مشاغل مختلف به صورت حضوری، نیمه حضوری و غیر حضوری در زمینه مادی، فکری، مالی، یدی و برنامهای میتوانند فعالیت کنند.
نقش هنرستانها در چرخه تولید
قاسمی تصریح کرد: یکی از کارهای مهم در جهش تولید، شرکت فعال هنرجویان هنرستانهای فنی و حرفهای است. میتوان چرخه از ایده تا محصول را به چرخه از ایده تا فروش تبدیل کرد. استفاده از وسایل آموزشی و کمک آموزشی در ادارات، تولید گیاهان دارویی و غیره، میتواند مهم و نقشآفرین باشد.
وی با بیان اینکه اگر باور، دارای دلایل لازم باشد، به طبع انتخاب بهتری خواهیم داشت، افزود: این باور را باید در تک تک کارمندها رشد دهیم، چون میتواند در تصمیمگیریها بسیار موثر باشد. به وسیله این شعار میتوانیم به تحول بنیادین که مبنی بر مدرسه صالح و چرخشهای تحول آفرین است، برسیم. این موضوع در فکر ما بستری ابتدایی دارد، چون به صورت عمیق و بر اساس ذوق و اشتیاق یادگیرنده ساخته نشده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس با تاکید بر معنی کلمه «تچان»، افزود: این اصطلاح زمانی بهکار گرفته میشود که کاری را با میل و رغبت انجام دهیم و متوجه گذشت زمان و حضور در مکان نشویم. ما این حلقه را نتوانستیم برای دانش آموزان ایجاد کنیم چون بر حسب ذوق مخاطب کار نکردیم.
وی با بیان اینکه رفتار باعث نگرش میشود، گفت: شاهد یک چرخه ذهنی ـ رفتاری از چیزی که در دهههای گذشته بود، هستیم، اما ما میخواهیم نگرش مطلوب و تچانی، بر اساس اهداف آموزش و پرورش ایجاد کنیم.
اعلام برنامههای شعار سال
قاسمی در ادامه سخنان خود برخی از برنامههای آموزش و پرورش در خصوص اجراییسازی شعار سال را برشمرد و گفت: راهاندازی نمایشگاه و فروشگاه محصولات و تولیدات هنرستانهای فنی و کار و دانش و دیدار دانشآموزان با کارآفرینان محلی جهت آشنایی به امور با هدف مهارتآموزی و برگزاری نمایشگاه دستساختههای دانش آموزان و فرهنگیان و اولیا در دهه مبارک فجر از جمله این برنامهها هستند.
وی ادامه داد: همچنین ایجاد انگیزه و شوق به کار در دانشآموزان با دعوت از کارآفرینان و تولید کنندگان محلی و برگزاری مراسم پرسش و پاسخ بین آنها و اجرای طرح خودکفایی با آموزش و تولید محصولات، در جهت پیشبرد اهداف و تحقق بخشیدن به شعار سال است که در دستور کار قرار دارد.
قاسمی با تاکید بر فرهنگسازی برای تقویت نگرش منفی نسبت به مصرف کالای خارجی و اجناس قاچاق، تصریح کرد: فرهنگسازی برای استفاده از کالای ایرانی، جمعآوری و تعمیر و بهینهسازی وسایل و تجهیزات مدارس توسط هنرستانها و همچنین فراخوان مقاله و تحقیق با موضوع جهش تولید با مشارکت مردم و تجلیل از نظرات برتر از دیگر برنامههای آموزش و پرورش در این راستا هستند.
وی یادآور شد: دعوت از دانشآموزان فارغالتحصیل از مدرسه که در جامعه مشغول به تولید و کارآفرینی هستند و شناسایی دانشآموزان نوآور، خلاق، مبتکر، مخترع و ایجاد زمینه برای رشد آنان از اهداف آموزش و پرورش است.
مدیرکل آموزش و پرورش از اجرای طرح توسعه متوازن و برنامهریزی برای کاشت، داشت و برداشت زعفران، قارچ، پرورش مرغ، بوقلمون و شترمرغ در هنرستانهای کشاورزی خبر داد و گفت: برنامهریزی برای هدایت و نظارت بر اجرای طرح شهاب، برنامهریزی برای اجرای طرح ایران مهارت و شرکت فعال هنرجویان در جشنواره ایده بازار را در دستور کار داریم.
وی ادامه داد: برنامهریزی برای تشکیل نمایشگاه و فروشگاه محصولات در قالب جشنواره نوجوان خوارزمی و برگزاری دورههای آموزش ضمن خدمت کارکنان و فرهنگیان با موضوع عنوان سال، همچنین تشویق خانوادهها برای راهاندازی مشاغل خانگی و صنایع بومی از دیگر برنامههای ویژه آموزش و پرورش در راستای تحقق شعار سال هستند.
قاسمی تصریح کرد: تولید لوازم مورد نیاز مراکز درمانی توسط هنرستانها و تولید گیاهان دارویی محصولات باغی و گلخانهای در هنرستانهای کشاورزی، نمونهایی از برنامههای آینده آموزش و پرورش جهت پیشبرد اهداف جهش تولید با مشارکت مردم است.
انتهای پیام