همزمان با افتتاح پایگاه اطفاء حریق جنوب کشور در عرصههای جنگلی شهرستان مرودشت، مانور بزرگ اطفای حریق در بخش کامفیروز جنوبی این شهرستان امروز، ۱۰ اردیبهشتماه با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی و با همراهی سمن ها و تشکلهای مردمی برگزار شد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با حضور در این رزمایش گفت: با توجه به احتمال وقوع آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی و از بین رفتن پوشش گیاهی در این عرصهها ایجاد پایگاههای اطفاء حریق و تجهیز آنها در مناطق بحرانی امری ضروری است.
علی ملکی آهنگران با اشاره به وجود سامانههای پیشبینی و هشدار سریع پیشگیری از حریق با استفاده از سیستمهای اطلاعات جغرافیایی جهت مقابله با حریقهای احتمالی گفت: با این اقدام اطلاعات مهمی برای هشدارهای زودهنگام آتشسوزی در دسترس قرار گرفته و از بروز بحران در سطح وسیعتر این عرصهها جلوگیری خواهد شد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به اجرای رزمایش اطفای حریق در تمام عرصههای جنگلی و نقاط بحرانی کشور تصریح کرد: اجرای این رزمایش بهزودی و در همه استانها برگزار خواهد شد.
وی اظهار کرد: این مانور عملیاتی با هدف دسترسی سریع به تجهیزات و کارآمدی امکانات و ابزار اطفای حریق، افزایش توان نیروهای امدادی و عملیاتی برای مقابله با مخاطرات احتمالی در عرصههای طبیعی، ارزیابی عملکرد دستگاههای امدادی و مردمی در زمان حریق، شناسایی نقاط ضعف، قوت، بررسی کمبودها و کاستیها، ابزارآلات و نیروهای مورد نیاز، رفع عیوب و موانع اداری پیش از وقوع آتشسوزی به اجرا گذاشته شد.
فرماندار شهرستان مرودشت نیز در این مراسم با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر صیانت از منابع طبیعی و ارزش والای این منابع خدادادی گفت: در این راستا همه ما مسئول هستیم چراکه شهیدان زیادی با گذشتن از جان و مال و خانواده خود، دلسوزانه در راستای حفظ و صیانت از این ثروت خدادادی به شهادت رسیدند تا این عرصهها از گزند نابودی در امان بماند.
اسماعیل خوشبخت افزود: با تدابیر بهعمل آمده و هماهنگی و همکاری بین مجموعه منابع طبیعی و همراهی مردم امیدواریم شاهد هیچ آتشسوزی در این عرصهها نباشیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز هدف از برگزاری این رزمایش را آمادگی هرچه بیشتر نیروهای عملیاتی و شناسایی نقاط ضعف و قوت دستگاهها و نیز آمادگی اعضا ستاد مدیریت بحران در مواقع ضروری عنوان کرد و گفت: شرایط اطفای حریق در جنگلها و مراتع به گونهای است که اگر در مراحل اولیه اطفا نشود باعث سرایت آتش به مراتع دیگر و حتی مناطق مسکونی شده که این موضوع خسارتهای زیاد و جبرانناپذیری را در پی خواهد داشت.
حجت مرادی در ادامه با اشاره به شروع فصل گرما و احتمال وقوع حریق از مردم و طبیعت دوستان شهرستان خواست نسبت به پیشگیری از وقوع حریق در مراتع و جنگلها حساسیت نشان داده و در صورت مشاهده هرگونه موارد مشکوک بهویژه حریق در این عرصهها مراتب را به شماره رایگان ۱۳۹ و یا ۱۵۰۴یگان امداد جنگل و مرتع اطلاع دهند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری فارس هم با حضور در این مراسم گفت: اساسیترین رسالت منابع طبیعی حفاظت از این عرصههاست.
غلامرضا غلامی گفت: از ویژگیهای منحصر به فرد دستگاه منابع طبیعی در بین سایر ادارات استان داشتن صلاحیت حقوقی و قضایی ماموران یگان حفاظت این مجموعه است که بر اساس ماده ۵۴ قانون حفاظت و بهرهبرداری ماموران منابع طبیعی در ردیف ضابط خاص دادگستری محسوب شده و هر گونه تخریب و تصرف در اراضی ملی و منابع طبیعی اتفاق بیفتد میتوانند با نظر دادستان آن را متوقف و نسبت به تشکیل پرونده و معرفی فرد خاطی اقدام کنند.
انتهای پیام