مجتبی دهقانپور امروز، ۱۹ فروردین با اعلام این خبر بیان کرد: از مقادیر مذکور ۲۵۹ هزار و ۴۹۱ هکتار گندم آبی و ۱۴۷ هزار و ۸۷ هکتار گندم دیم است و بالغ بر ۵۸۴ هزار تن آن تولید مازاد بر نیاز استان است که به صورت تضمینی از کشاورزان عزیز استان فارس خریداری میشود.
وی اظهار کرد: به دلیل بروز خشکسالی و کاهش شدید بارشهای سال گذشته حداقل ۳ درصد کاهش تولید نسبت به سال گذشته داشتهایم و بیش از ۲۷ هزار هکتار از مزارع گندم آبی و ۵۷ هزار هکتار از مزارع گندم دیم دچار خسارت ۱۰۰ درصدی شدهاند.
دهقانپور بیان کرد: استان فارس با ۳ هزار و ۷۰۰ دستگاه کمباین، بزرگترین ناوگان برداشت غلات کشور را دارا است و علاوه بر برداشت محصول گندم این استان عملیات برداشت غلات سراسر کشور نیز توسط آنها صورت میگیرد به نحوی که کار برداشت حداقل ۹۰ درصد از مزارع نوار جنوبی و غربی کشور توسط این ناوگان انجام میگیرد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی فارس اضافه کرد: زمان برداشت گندم در استان فارس به طور معمول از اواسط فروردین ماه آغاز و تا اواخر مرداد ماه به طول میانجامد اما در سال جاری به دلیل کاهش بارشها و خشکی هوا، کار برداشت از ۱۰ فروردینماه در شهرستانهای مهر و لامرد آغاز شده است.
به گفته وی، در سال زراعی جاری اقدامات متعددی از جمله رهاسازی ۶۱ میلیون متر مکعب آب از سد درود زن به منظور آبیاری مزارع شهرستانهای مرودشت، زرقان و خرامه، تامین و توزیع ۵۱ هزار و ۶۸۸ تن بذر گندم اصلاح شده در ۳ طبقه پرورشی ۳، مادری و گواهی شده، تامین و توزیع بالغ بر ۲۰۴ هزار تن کود شیمیایی به ویژه کود اوره صورت گرفته است.
وی از تامین و پرداخت ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای خرید تراکتور، کمباین و دنباله بندها و تامین تسهیلات سرمایه در گردش برای تامین نقدینگی کشاورزان و فراهم کردن انواع سموم آفت کش به منظور مدیریت آفات، بیماریها و علفهای هرز خبر داد که نقش مهمی در تحقق اهداف برنامه ملی جهش تولید در دیمزارها در استان فارس خواهد داشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس اظهار کرد: قیمت خرید گندم در سال جاری توسط شورای قیمتگذاری به مبلغ ۱۷۵ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم محصول تعیین شده است و عملیات خرید در ۱۴۴ مرکز خرید استان انجام میشود.
دهقانپور بیان کرد: کمیته برداشت استان فارس در تمام مراحل با حضور کارشناسان فنی سازمان جهاد کشاورزی بر عملیات برداشت در مدت حدود ۵ ماه نظارت خواهند داشت.
انتهای پیام