محمدعلی مصلحیفر در گفتوگو با خبرنگار سحاب پرس با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۳ به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: رهبر معظم انقلاب هر ساله به منظور رفع مشکلات اقتصادی و ارتقای سطح معیشتی مردم، نامگذاری سالها را عمدتاً با محتوای تولید و اقتصاد برمیگزینند تا به متولیان اقتصادی، مردم و همه اقشار متذکر شوند مساله اقتصاد و رونق تولید داخلی و ملی امری حیاتی است.
وی، نقش مردم را در تحقق جهش تولید بی بدیل و حیاتی توصیف کرد و افزود: از آنجا که مقام معظم رهبری در همه سنوات توجهی ویژه به اقشار مختلف مردم و نقش آنان در نجات کشور از بحرانهای اقتصادی داشتند، برای اینکه بتوانیم اقتصادی پویا داشته باشیم باید تولید رونق زیادی داشته باشد و مردم اصلیترین پایههای تحقق آن هستند. مشارکت مردم در امور مختلف اقتصادی، تولیدی، ایجاد اشتغال و … بسیار مهم است. شعار سال کاملاَ حجت را در امر تولید تمام کرده و ضروری است تا با وارد کردن مردم در امور اقتصادی کشور به رونق اشتغال و اقتصاد در منطقه کمک کنیم.
سرپرست ادارهکل هماهنگی امور گردشگری استانداری فارس، در این رهگذر نقش تولیدکنندگان در عرصه صنایع دستی را یادآور شد و گفت: صنایع دستی، یکی از مهمترین و پر رونقترین بخشهای فرهنگی و اقتصادی در سطح جهان هستند. هر کشوری دارای صنایع دستی خاص خود است که به عنوان شناسنامه فرهنگی ملتها، تاثیر بسزایی در جذب گردشگران و توسعه اقتصادی کشورها دارند.
وی بیان کرد: علاوه بر معرفی هویت و فرهنگ یک کشور، مهمترین نقشی که صنایع دستی بر عهده دارند، اهمیت آنها در رشد اقتصاد است. رشد صنایع دستی و صادرات آن به کشورهای دیگر، باعث آشنایی ملل مختلف با پیشینه تاریخی یک کشور میشود و بازده اقتصادی فراوانی را برای آنها به وجود میآورد. بسیاری از کشورها با آگاهی از اهمیت صنایع دستی، بسیاری از برنامههای اقتصادی خود را بر پایه این صنعت پایهگذاری میکنند.
سرپرست ادارهکل هماهنگی امور گردشگری استانداری فارس افزود: در تدوین چنین برنامههایی نقش هنرمندان صنایع دستی به عنوان یکی از تولیدکنندگان داخلی مطرح است که با هنر و صنعت خود میتوانند رونق خوبی به اقتصاد کشور به خصوص در مباحث صادرات این صنایع داشته باشند. از اینرو تولیدات صنایعدستی با توجه به خاستگاه کاملا مردمی آن بدون تردید یکی از بارزترین جلوههای تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم است که باید توسعه این حوزه درآمدزا، اشتغالآفرین و ارزآور مورد توجه ویژه مسئولان قرار گیرد.
چگونگی حمایت از تولیدکنندگان صنایع دستی
مصلحیفر اظهار کرد: هنرمندان صنایع دستی برای رونق کسب و کارشان هم نیاز به حمایت مردم و هم مسئولان دارند. مسئولان میتوانند با تسهیل کسب و کار آنان و همچنین ایجاد بازارهای فروش، در این زمینه یاریگر باشند و مردم هم با خرید از محصولات آنان در این زمینه نقش ایفا کنند.
وی در عین حال برخی از درخواستهای هنرمندان صنایع دستی را یادآور شد و گفت: گاهی اوقات میشنویم که مردم کمتر به سمت خرید صنایع دستی میروند و علت این مسئله هم قیمت نسبتاً بالای ملزومات اولیه صنایع دستی است که موجب میشود این صنایع با نرخ بالاتری به فروش برسند که با برنامهریزی دقیق این چالش برطرف خواهد شد و صنایعدستی به عنوان یک مقوله کاربردی دوباره به سبد خوانوار بازگردانده میشود.
مصلحیفر ادامه داد: در تحقق این امر میتوان اقدامات مختلفی را انجام داد به عنوان مثال بنهای خرید صنایع دستی به عنوان مشوق از سوی مسئولان در اختیار گروههای هدف مختلفی قرار داده شود. یا اینکه ادارات مختلف میتوانند برای خرید هدایا از صنایع دستی استفاده کنند. زمانی میتوانیم مشارکت مردم را در این حوزه ارتقا دهیم که آنها در این حوزه سرمایهگذاری اعتماد بیشتری را کسب کرده و امیدوار به بهبود فرآیندها و همچنین از بین رفتن موانع پیش رو باشند.
سرپرست ادارهکل هماهنگی امور گردشگری استانداری فارس تأکید کرد: علیرغم اینکه ایران همواره در صنعت گردشگری و صنایع دستی پیشرو بوده است و همیشه آثار صنایعدستی ایران در نمایشگاهها و رویدادهای بینالمللی بهعنوان نمونههای برجسته هنری مورد توجه قرار میگیرند معتقدم هنوز صنایع دستی کشورمان تا رسیدن به جایگاه واقعی خود راه درازی در پیش دارد. نباید این نکته را فراموش کنیم که صنایع دستی به عنوان یکی از عوامل ترغیبکننده گردشگری، جذابیت زیادی برای گردشگران خارجی دارند و تبلیغ و ترویج این صنایع، توسعه صنعت گردشگری کشور را نیز تسهیل میکند.
وی در پایان گفت: امید است با رشد و توسعه صنایع دستی گامهای موثری در جهت ایجاد فرصتهای شغلی برداشته تا این صنعت جایگاه واقعی خود را از جهات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و اشتغالزایی پیدا کند و موجبات رشد و توسعه اقتصادی فراهم شود. از اینرو در معاونت گردشگری استانداری فارس به عنوان یک دستگاه هماهنگ کننده امور از هیچ حمایتی از هنرمندان دریغ نمیکنیم و پذیرای راهکارهای پیشنهادی این عزیزان برای جهش تولید در مباحث صنایع دستی و کمک به صادرات آنان خواهیم بود.
انتهای پیام