9
معرفی مسیرهای گردشگری انقلاب در شیراز؛

هم‌پای انقلاب در نقاط مرکزی شیراز

  • کد خبر : 87502
  • 19 بهمن 1402 - 16:49
هم‌پای انقلاب در نقاط مرکزی شیراز
در ادامه معرفی مسیرهای گردشگری انقلاب اسلامی در شیراز امروز به سراغ نقاطی می‌رویم که امروزه به عنوان مرکز اصلی این کلان‌شهر محسوب می‌شوند و برخی نامگذاری‌های این مراکز به دلیل وقایع سال ۱۳۵۷ است.

این تور با محوریت حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) و مسجد جامع شهدا (نو) به عنوان مهم‌ترین مراکز مذهبی شیراز و محل تجمعات انقلابی و قلب تاریخی این شهر طراحی شده است و وجود پایگاه و مدفن چند عالم بزرگ انقلابی در این مسیر بر اهمیت آن می‌افزاید.

همچنین در این تور پا به پای مردم شیراز در مسیر اصلی راهپیمایی‌های انقلاب اسلامی قدم برمی‌داریم و با عبور از میان دیوارنوشته‌های انقلابی، فتح مراکز مهم حکومتی رژیم شاه توسط مردم را نظاره می‌کنیم. از جاذبه‌های این مسیر وجود دیوارنوشته‌های بی‌نظیری است که از روزگار انقلاب به جامانده است.

میدان امام حسین(ع)

میدان امام حسین(ع) به دلیل قرار گرفتن در مجاورت ستاد ارتش به فلکه ستاد شهره بود. این میدان محل تجمع و گذر راهپیمایان در ماه‌های پایانی انقلاب بود و در روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، ۴ روز پس از پایان حکومت نظامی در شیراز، مردم با فتح برخی مراکز حکومتی از جمله ساواک، مجسمه شاه را که در وسط این میدان بود، پایین کشیدند.

خیابان خیام و پشت باغ مینو و کوچه نصریه

در محدوده این چند کوچه شعارها و دیوارنوشته‌هایی از سال‌های اولیه انقلاب اسلامی به چشم می‌خورد که برخی از آن‌ها به زمان مقابله مردم با منافقین مرتبط است.

کوچه نوبهار

در این کوچه دیوارنوشته‌هایی از دوره انقلاب اسلامی به جا مانده است.

انجمن ایران و آمریکا

انجمن ایران و آمریکا به منزله کنسولگری آمریکا در شیراز بود و برنامه‌های آمریکا را در شیراز پی می‌گرفت.

چهار راه زند

چهار راه زند نیز محل بسیاری از تجمعات و راهپیمایی‌ها بوده است. در ۱۶ خرداد ۱۳۴۲ مردم با هجوم به سینماهای این چهار راه، آن‌ها را که به مرکز فساد تبدیل شده بود به آتش کشیدند. در روز اربعین ۱۳۵۷ که با ۲۹ دی‌ماه مصادف بود، مردم شیراز پس از یک راهپیمایی بسیار باشکوه و پرجمعیت، در نزدیکی چهار راه زند نماز جماعت ظهر را به امامت آیت‌الله بهاءالدین محلاتی اقامه کردند.

مسجد ولیعصر(عج)

مسجد ولیعصر(عج) واقع در خیابان داریوش سابق (توحید کنونی) از مساجدی بود که آیت‌الله محلاتی بنا نهاد. این مسجد که پایگاه آیت‌الله مجدالدین محلاتی محسوب می‌شد محل سخنرانی‌های انقلابی ایشان و نیز میعادگاه برخی تجمعات و راهپیمایی‌های مردم شیراز در سال ۱۳۵۷ بود.

میدان شهدا

فلکه شهرداری از اماکن مهم در اجتماعات و تظاهرات سال ۱۳۵۷ از جمله روز عاشورا محسوب می‌شود و معمولاً محل خواندن اعلامیه‌ها و قطعنامه‌های پایانی راهپیمایی‌ها بوده است. این میدان به دلیل درگیری روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ میان مأموران شهربانی و مردم و شهادت تعدادی از مردم در محدوده میدان، به میدان شهدا تبدیل شد.

ارگ کریم خان

به دلیل قرار گرفتن ساختمان شهربانی در مجاورت ارگ کریم خانی، در روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ مردم پس از تسخیر کلانتری‌ها و دستیابی به اسلحه، به سمت آخرین سنگر نیروهای شاه یعنی شهربانی هجوم آوردند و پس از جنگی طولانی میان مردم و مأموران شهربانی که روی پشت بام ساختمان شهربانی و در ارگ کریم خان سنگر گرفته بودند، بالاخره در ساعت ۱۶ شیراز به طور کامل آزاد شد.

مسجد امام خمینی(ره)

این مسجد که در گذشته سپهسالار نام داشته است از مستحدثات زمان حسینعلی میرزا فرمانفرما در شیراز محسوب می‌شود. تصویری زیبا و قدیمی از امام خمینی(ره) بر سر در این مسجد نصب شده است که از یادگاران اوایل انقلاب است.

آیت‌الله شیخ عبدالحسین حائری شیرازی در این مسجد نماز می‌خواند و پس از ایشان فرزندش آیت‌الله صدرالدین حائری شیرازی منصب اقامه نماز را در این مسجد برعهده گرفت.

آیت‌الله صدرالدین حائری شیرازی (۱۳۸۳-۱۳۰۹) برادر بزرگتر آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی و از علمای مبارزی شیراز است. ایشان از یاران و همرزمان شهید اندرزگو و از پایه‌گذاران جریان بعثت بود و در توزیع و تکثیر اعلامیه‌ها و نوارهای سخنرانی امام خمینی(ره) نقش مهمی داشت.

آیت‌الله حائری در دوران پهلوی بارها مورد تعقیب، بازداشت، شکنجه و تبعید قرار گرفت. پس از انقلاب و در زمان دفاع مقدس بارها به مناطق عملیاتی سفر می‌کرد و در جمع رزمندگان قرار می‌گرفت. ایشان سرانجام در تاریخ ۱۷ خرداد ۱۳۸۳ جان به جان‌آفرین تسلیم کرد و پس از نماز آیت‌الله‌العظمی بهجت بر پیکرش در حرم مطهر حضرت معصومه(س) آرمید.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=87502

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.