به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیضا، صدیقه مویدی با بیان اینکه کشت گندم در شهرستان بیضا از نیمه آبان ماه آغاز شد و تا اوایل بهمن ماه ادامه داشت، افزود: گندم کشت شده عمدتا از ارقام سیروان، مهرگان، طلایی، برات، آران، چمران۲ و ترابی است که دارای مقاومت به خشکی آخر فصل، مقاوم به ورس، دوره رشد کوتاه، عملکرد مطلوب و مقاومت به بیماری زنگ زرد می باشند.
مویدی اظهار کرد: از این میزان سطح کشت شده ۲۱۹ هکتار دارای قرارداد طرح جهش تولید در دیمزارها و شش هزار و ۵۰۰ هکتار در طرح کشت قراردادی مشارکت دارند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد کشت گندم در این شهرستان مکانیزه انجام شده است، توضیح داد: کاهش مصرف بذر، کاهش تردد ادوات، عملیات خاکورزی در عمق یکسان، کاهش هزینه تولید، کنترل راحتر علف های هرز از مزایای کشت مکانیزه است.
به گفته او؛ کشت مکانیزه این محصول توسط ۵۰ دستگاه شامل کمبینات، کشت مستقیم، خطی کار و کشت بر روی پشته انجام شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا تصریح کرد: مزارع آبی این شهرستان به دو روش تحت فشار( نوارتیپ، بارانی و مه پاش) و غرقابی آبیاری می شوند.
وی گفت: مهمترین عوامل در دستیابی به عملکرد مطلوب، استفاده از بذر اصلاح شده، رعایت تاریخ کشت، تراکم بهینه بذر، تناوب زراعی، اجرای کشاورزی حفاظتی و تغذیه مناسب است.
این مقام مسئول یادآور شد: کود شیمیایی مورد نیاز کشت پاییزه در مراکز عرضه نهاده های شیمیایی تامین و تمهیدات لازم برای جذب سهمیه کود سرک در این شهرستان انجام شده است.