یکی از مجموعه برنامههای “مردمرسی” روز دوشنبه، ۴ دیماه در فرهنگسرای استاد بهمن بیگی با حضور معاون و سخنگوی شهرداری شیراز برگزار شد. این برنامه با محوریت مسائل، حواشی و ابهامات در خصوص احداث “خیابان غذا” برگزار شد و مسئولان شهرداری شیراز پاسخگوی برخی فعالان مردمی و دو تن از روسای صنوف بودند.
ابتدا مجری برنامه به بیان برخی موارد و سؤلهایی در خصوص احداث خیابان غذا پرداخت. آیا نیازسنجی کارشناسانهای برای احداث چنین خیابانی صورت گرفته است؟ با وجود تعداد زیادی واحد صنفی در حوزه اغذیه، آیا به این مسئله که ممکن است کار آن مغازهها دچار رکود شود، فکر شده است؟ خیابان غذا از لحاظ فرهنگی، چه دردی را از جامعه ما دوا میکند؟ آیا قرار است نام خیابان شهید مشکین فام به خیابان غذا تغییر کند؟ آیا قرار است در این خیابان، زیست شبانه ترویج شود؟
معاون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، پاسخگوی این سئوالات بود.
محمدعلی چوبینی گفت: مبنای اغذیه فروشی، رقابت است و چیزی که اتفاق افتاده است، خلاف عرف و قانون نیست. مردم هم حق انتخاب دارند و فکر میکنم طرح سؤال در این راستا، مبنای علمی نداشته باشد و در نهایت این رقابت، به نفع مصرفکننده خواهد بود.
وی در خصوص بُعد فرهنگی مسئله نیز گفت: اساس ایده احداث خیابان غذا، بحث گردشگری بوده است. طراحی ابتدایی این خیابان بر اساس ترویج غذاهای ارزان قیمت و بومی بوده است، اما در ادامه راه دچار انحراف شده است و اکنون فقط نام خیابان غذا روی آن مانده است که شهرداری نیز با این نام مخالف است و به سرمایهگذار و بهرهبردار هم گفته است که روی این نام، مانور ندهد.
چوبینی در خصوص شائبه تغییر نام خیابان شهید مشکینفام نیز گفت: برخی که خیابان غذا را از نزدیک ندیدهاند، تصور میکنند طول چند کیلومتری دارد، در حالیکه تنها ۷ واحد صنفی در آن قرار دارند که در بخشی از خیابان شهید مشکینفام واقع شده است. بنابراین هرگز نام خیابان شهید مشکینفام تغییر نکرده و نخواهد کرد.
معاون شهرداری شیراز در پاسخ به سؤال مطرح شده درباره نیت اجراکنندگان طرح خیابان غذا برای ترویج زیست شبانه نیز اظهار کرد: متاسفانه این لفظ توسط یکی از مدیران شهرداری بیان شد که اشتباه بود و ما هم آن را اصلا قبول نداریم و هیچ نیتی برای ترویج چنین چیزی وجود نداشته و ندارد.
وی افزود: مجموعه بهرهبردار خیابان غذا نیز طبق قانون اداره اماکن این مجموعه را اداره میکند و هیچکس نمیتواند فراقانونی عمل کند. بنابراین اگر اداره اماکن ساعت کار مشخصی را برای واحدهای صنفی اغذیه فروشی تعیین کند، نه فقط واحدهای صنفی خیابان غذا، بلکه سایر اغذیه فروشیهای سطح شهر نیز باید از این قانون تبعیت کنند.
در ادامه این برنامه، شاهد تکرار سؤالهای قبلی توسط حاضرین بودیم که طبیعتا با پاسخهایی تکراری از سوی چوبینی مواجه شد. هر چند برخی از سؤالکنندگان از جمله رئیس اتحادیه رستورانداران و رئیس اتحادیه پیتزا و فست فود که دغدغههای خود را در حمایت از واحدهای صنفی حوزه خود مطرح کرده بودند، با صحبتهای معاون شهردار، قانع نشدند.
به گزارش سحاب پرس، جلسات مردمرسی که به هدف پاسخگو کردن مردم طراحی شده است، میتواند کارگشا و موثر باشد، به شرطی که با مدیریت بهتر زمان، جلوگیری از پرسشهای تکراری و با رعایت انصاف در حق هر دو طرف پرسشگر و پاسخگو اجرا شود.
انتهای پیام