مریم مهارت امروز، ۴ دیماه در نشست آموزشی با موضوع نان کامل در شیراز گفت: نان کامل یا نان سبوسدار به دلیل وجود پوسته و جوانه، منبع غنی فیبر، ویتامین E، ویتامینهای گروه B، مواد معدنی و ترکیبات آنتی اکسیدان، یکی از بهترین گزینه ها برای امنیت غذایی و ارتقای سلامت جامعه محسوب میشود.
وی افزود: نان تهیه شده از آرد سفید به دلیل درصد سبوس گیری بالا و حذف سهم زیادی از فیبر و املاح حیاتی گندم مانند آهن، کلسیم، روی، منیزیم و فسفر در جریان آسیاب کردن، ارزش چندانی ندارد و نانهایی که از آرد کامل تهیه میشود، از کاملترین نانها است.
مهارت ادامه داد: مصرف نانهای سبوسدار فواید بسیاری دارد که از این جمله میتوان به کاهش قند و چربی خون، پیشگیری از سوء تغذیه، پیشگیری از افزایش وزن و چاقی، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، پیشگیری از سرطان دستگاه گوارش به ویژه روده بزرگ به دلیل فیبربالا، جلوگیری از جذب اسیدهای صفراوی و پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع ۲ اشاره کرد.
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر این موضوع که افرادی که نانهای سبوسدار مصرف میکنند، دیرتر احساس گرسنگی میکنند، گفت: استفاده از نان کامل، قندخون را آهستهتر از نانهای سفید بالا میبرد و این عامل میتواند در پیشگیری از بروز چاقی، دیابت و بیماریهای قلبی و عروقی مؤثر باشد.
وی با اشاره به افزایش کیفیت و توسعه دسترسی به نان کامل و ارتقای آگاهی جامعه در این خصوص گفت: با توجه به افزایش نانواییهای عرضهکننده نان کامل در شهر شیراز، شهروندان با توجه به فراهم شدن این ظرفیت تلاش کنند نان سفره خود را از نانهای کامل تهیه کنند.
انتهای پیام