محمدصادق حمیدیان امروز، ۲۲ آذرماه در نشست فعالان اقتصادی فارس با معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور که در این اتاق برگزار شد، افزود: سهم استان فارس با داشتن ۷ درصد عرصه سرزمین، ۶ درصد جمعیت کشور و ۶ درصد شهدای جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی از تولید ناخالص داخلی (GDP) چهار و نیم درصد است و سوال مهم این است که چرا این سهم بر اساس توازن منطقه ای همان ۶ یا ۷ درصد نیست.
وی ادامه داد: استان محروم فارس طی سالهای اخیر سکان دار استقلال کشاورزی و به ویژه در حوزه گندم بوده و این دستاوردی جز عمیق شدن چاهها، خشکی و خشکسالی و کاهش سطح قابل کشت استان از ۲ میلیون و ۸۹۰ هزار هکتار به یک میلیون و ۲۸۰ هزار هکتار نداشته است.
حمیدیان اظهار کرد: اینکه در کشور در قبال همتی که فارس طی سالهای گذشته در این زمینه انجام داده است، هیچ اقدام موثر جبرانی را به ویژه در خصوص توسعه و تکمیل زیرساختها انجام نداده کاملا مشخص است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس افزود: سهم بخش صنعت و معدن در تولید ارزش افزوده استان جمعا ۱۰ و نیم درصد است، سهم بخش کشاورزی ما حدود ۱۷ درصد و سهم بخش خدمات ۵۱ درصد که ۳۶ درصد سهم حوزه خدمات مربوط به واسطهگری مالی که سه و نیم برابر بخش صنعت و معدن قدرت دارد.
وی ادامه داد: اینکه بحث سرمایهگذاری خارجی و منطقهای را معطوف به اینکه همین واحدها را به بهره برداری کامل برسانیم و بتوانیم سهم اینها را در تولید و اشتغال استان افزایش دهیم حائز اهمیت است اما رویکرد دولت در حوزه شهرکهای صنعتی رویکرد نادرستی است و از یک سازمان خدمترسان به یک سازمان مطالبهگر با بدنه و هزینه بزرگ تبدیل شده است.
تعدد سامانهها چالش بزرگ اقتصاد کشور
رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به مواجه اقتصاد کشور با یک پدیده بد به نام تعدد سامانهها که مشکلات زیادی را ایجاد کرده است، گفت: وزارت اقتصاد و دارایی ۴۷ سامانه ملی دارد که ورود و خروج به این سامانهها و نگه داشت آنها هزینههای زیادی به کشور تحمیل میکند.
حمیدیان افزود: کشور امارات به عنوان پیشران حوزه ارتباطات در منطقه دارای یک درگاه ملی است که تمام مجوزها در همین درگاه انجام میشود، بنابراین ضرورت دارد که در کشور فکری به حال تعدد سامانه ها که موجب اتلاف وقت، هزینه و سردرگمی فعالان اقتصادی شده شود.
انتهای پیام