وی ضمن ابراز امیدواری برای ارتقای سطح همکاری ها و تبادلات بین شیراز و شهرهای خواهرخوانده عنوان کرد: بهسازی و زیباسازی گذر گوته در مجاورت مجموعه تاریخی فرهنگی حافظیه نیز به اتمام رسیده و سردیس برنزی شاعر مشهور آلمانی «گوته» به عنوان نمادی از دوستی و اشتراک فرهنگی شهرهای شیراز و وایمار در این گذر نصب می شود.
مدیرکل ارتباطات و امور بین الملل شهرداری شیراز با اشاره به اینکه گوته یکی از تاثیرپذیرفته ترین شاعران آلمانی از حافظ است، افزود: سال گذشته نیز به مناسب دویستمین سالگرد انتشار دیوان شرقی – غربی گوته، هفته فرهنگی آلمان در شیراز با حضور هنرمندان، فرهنگوران و اندیشمندان آلمانی برگزار شد و طی این هفته شاهد برگزاری نمایشگاه زندگی و آثار گوته، نمایش و نقد فیلم، نمایشگاه آثار هنری، باستان شناسی و … بودیم.
جورکش درخصوص مبادلات فرهنگی – هنری شیراز با «وایمار» آلمان اضافه کرد: برگزاری چندین نوبت مراسم بزرگداشت نوروز و حافظ در شهر وایمار، مراسم حافظ خوانی / گوته خوانی در حافظیه، برگزاری کنسرت موسیقی با شرکت چهره های فاخر موسیقی آلمان در شیراز، حضور چهره های فرهنگی، هنری و سیاسی شهر وایمار و ایالت تورینگن در قالب کاروان صلح نوروز در شیراز، تبادل پیام به مناسبت های مختلف همچون عید نوروز، سال نو میلادی، روز شیراز و … از جمله اقدامات پیشین در راستای پیمان خواهرخواندگی است. همچنین پس از اتمام شیوع ویروس کرونا و اتمام محدودیت های ناشی از آن، شاهد برگزاری مراسم های مختلف خواهیم بود.
براساس این گزارش، شیراز با شهرهای دوشنبه (تاجیکستان)، نیکوزیا (قبرس)، چونگچینگ و نانجینگ (چین)، وایمار (آلمان)، پچ (مجارستان) خواهر خوانده و با تصویب شورای اسلامی شهر شیراز اقدامات قانونی و تشریفات لازم برای تحقق خواهرخواندگی شیراز و قونیه نیز در دست انجام است.