محمدرضا هاجری عصر امروز، ۲۸ آبان در نطق پیش از دستور خود در صحن علنی شورای شهر شیراز ضمن انتقاد از رویکرد شهرداری شیراز گفت: متأسفانه اولویتبندیها در طرحهای بزرگ شهرداری همچون زیرگذر گویم، طرحهای محرومیتزدایی را حذف و سانسور کرده است. همچنین تملکهای کوچک در محلات کم برخوردار بهمنظور تعریض کوچههایی معروف به قهر و آشتی بوده و هیچ خودرویی اعم از شخصی و امدادی نظیر آمبولانس و آتشنشانی قادر به تردد در آنها نیست.
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای شهر شیراز افزود: علیرغم وجود طرح و تخصیص بودجه، برخی از افراد مانع اجرای محرومیتزدایی حقیقی و واقعی در شهر شیراز میشوند. از اینرو شهردار شیراز لازم است به مدیران مربوطه دستور دهد اولویت اول در تملکها، محلات محروم مشخص شده باشد و نگذارند به بهانه طرحهای بزرگ، طرحهای خرد راکد بماند چراکه فقرا و مستضعفین در همین محلات زندگی میکنند و آنان ولی نعمت مدیران هستند و اگر انقلاب نیاز به یاری داشته باشد، در صف اول حمایت قرار دارند.
وی با بیان اینکه باید سوتزنیهای آلوده را از پاک جدا ساخت تا تبدیل به آلودگی صوتی از نوع مسموم نشود، اظهار کرد: نمیتوان با دریافت هر گزارشی اگر چه مغرضانه با آبرو و حیثیت افراد بازی کرد و چوب حراج به حرمتها زد. بنابراین متولیان سامانههایی که گزارشات مردمی دریافت میکنند، مواظب باشند با دریافت چند گزارش خلاف واقع و مغرضانه بدون بررسی و سند و مدرک، خود را جهنمی نکنند. چرا که در روایات دین مبین اسلام ذکر شده است که هرکس چیزی بگوید و هدفش نقص جایگاه، شأن و شخصیت کسی باشد خداوند او را از جرگه ولایت خود خارج میسازد و شیطان هم او را نمیپذیرد.
هاجری در خصوص لزوم توجه به فرهنگ در طرحهای عمرانی و شهرسازی، گفت: شهرها و محلات در کنار بعد کالبدی، ساختمان، کوچه و مغازهها، دارای بعد روحی و هویتی است که در اندیشه شهرسازی مدرن فقط روی بعد کالبدی شهر و محله متمرکز شده، کاری به روح و هویت شهر و محلات ندارند.
عضو شورای شهر شیراز ادامه داد: خانهها فقط چند آجر، بتن، سیمان با برجسازی و بلند و کوتاهسازی نیست، روح و هویت زندگی جمعی میخواهد تا مردمانش احساس دلبستگی و تعلق خاطر نسبت به محل زندگی خود کنند.
وی با بیان اینکه شاهد هویتزدایی از شهر و محلات در طرحهای نوسازی هستیم، گفت: متأسفانه در نوسازیهای شهر و محلات نه تنها هویتسازی نمیکنیم بلکه هویتزدایی از شهر و محلات صورت میگیرد. شهر و محله بدون ساکنان خود، فقط چند خیابان و چند کوچه و تعدادی خانه است بنابراین شهر و محلات را فقط سکونتگاه و خوابگاه دیدن و روح و هویت ساکنین را فراموش کردن، اثرات نوسازی بیقواره را از بین میبرد.
رئیس کمیسیون فرهنگی، گردشگری و سومین حرم اهل بیت(ع) شورای شهر شیراز در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کلانشهر شیراز در پاکی، نظافت، سلامتی و آب و هوا جزو برترین کلانشهرهای کشور است، گفت: بخشی از فضای پاک هوای شهر شیراز، مربوط به باغات بوده و بخشی دیگر مربوط به باغ شهرهای اطراف شهر است که همچون کمربندی سبز با هزینه شخصی به سرانه فضای سبز افزودهاند.
هاجری تاکید کرد: لازم است باغشهریهای قانونی که توسط موسسه فلاحت در فراغت دهها سال قبل ایجاد شدهاند، جزو فضای شهری قرار گرفته تا بتوانند از خدمات شهری بهره برده و حق و حقوق مدیریت شهری از آنها گرفته شود، چرا که هزاران خانواده در این باغشهرها زندگی میکنند و رها کردن آنها بدون پرداخت عوارض مدیریت شهری، به نفع شهر شیراز نیست.
دستگاههای مدیریت شهری، به جد پیگیری کنند تا ضمن رعایت قوانین مجوزات دریافتی، عدالت اجتماعی برقرار شده و با برخورد با تخفات در کمیسیون ماده ۱۰۰ مناطق شهرداری بتوان حق و حقوق مدیریت شهری از آنها گرفته شده و در راستای ایجاد فضای سبز برای تفریح و تفرج محلات فقیر نشین فاقد باغ شهری استفاده شود.
عضو شورای شهر شیراز در پایان سخنان خود کشتار بیرحمانه کودکان و مردم فلسطین در غزه را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: حماسه فلسطین زنده است چون نهضت مقاومت زنده بوده وافکار عمومی جهان دوام و بقایش را در تمام خیابانها فریاد میزنند. پیروزی خون بر شمشیر بار دیگر در تاریخ اسلام نمایان شده و وعده الهی است که حق بر باطل و مظلوم بر ظالم پیروز خواهد بود. جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی اشغالگر با کشتار بیرحمانه هزاران زن و کودک در غزه، ریشه ظلم و ستم جنایتکاران و حامیانش را سوزانده و میخشکاند.
انتهای پیام