به گزارش سحابپرس و به نقل از روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی شهرستان نیریز، علیرضا بصیری تصریحکرد: متوسط عملکرد در شرایط عادی در باغهای این شهرستان ۲۰ تن در هکتار و بالاترین عملکرد بیش از ۱۵۰ تن در هکتار است که متاسفانه در سال جاری به دلیل بروز شرایط خشکسالی، تنشهای حرارتی ، اُفت کمی و کیفی آبهای کشاورزی و وجود آفات، میزان تولید در هکتار، حدود ۱۵ تن برآورد میشود.
او افزود: به دلیل تنوع ارقام در این شهرستان، برداشت انارهای زودرس مانند شیرین و فاروق از اواخر شهریورماه شروع میشود و در مورد رقم دیررسی مانند رباب، تا اواخر آبانماه ادامهدارد.
بهگفته وی؛ عمدهترین رقم انار تولیدی نیریز رباب است که به دلیل ضخامت، رنگ پوست و آریل، درصد بالای فیبر و طعم مناسب میوه، بسیار بازار پسند میباشد و شهرت جهانی دارد.
این مقام مسئول ابرازکرد: انار نیریز علاوه بر مصارف داخلی به کشورهای آسیای میانه، حوزه خلیج فارس، کره جنوبی، روسیه، و برخی کشورهای اروپایی صادر میشود که زمینه ایجاد حدود ۳۰۰۰ فرصت شغلی موقت را فراهم کرده است.
بصیری اظهارکرد: در بخش صنایع تبدیلی با توجه به پتانسیل بالای شهرستان، کارخانههای صنعتی فرآوری انار نیریز مشغول فعالیت هستند و از جمله تولیدات آنها آب انار، رب، سس، شربت، مارمالاد، ژله، بستنی، ترشی، سرکه و لواشک انار است که با استقبال خوب و ارزآوری برای کشور همراه بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز در پایان با بیان اینکه QR code به عنوان شناسنامه محصول شناخته میشود و بازرگانان و فعالان اقتصادی و صادرکنندگان محصولات کشاورزی میتوانند به استناد این گزارش که ضامن کیفیت محصولات کشاورزی میباشد، نسبت به تامین محصول اقدام کنند؛ تاکیدکرد: تولیدکنندگان انار برای صادرات محصول خود با مراجعه به سامانه سماک ملزم به ثبتنام در این سامانه و دریافت کد سلامت هستند و بدون دریافت آن، صادرات محصولات کشاورزی غیرممکن خواهد بود.