6

دلیل توقف فعالیت دوچرخه‌های اشتراکی در شیراز چیست؟

  • کد خبر : 73078
  • 22 شهریور 1402 - 11:32
دلیل توقف فعالیت دوچرخه‌های اشتراکی در شیراز چیست؟
شرکت پاک چرخ ایرانیان برخلاف تعهدات خود در قرارداد فی‌مابین، تخلفات متعددی را انجام داد و در پاسخ به مکاتبات و اخطارهای معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز، درخواست افزایش قابل‌توجه کرایه سفر و هزینه ثبت‌نام را برخلاف تعهد و قرارداد موجود داشت که به جهت حمایت از شهروندان با مخالفت شهرداری این کلان‌شهر مواجه شد.

به گزارش سحاب پرس و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری شیراز، بیش از یک سال است که دوچرخه‌های اشتراکی توسط شرکت پاک چرخ ایرانیان در سطح شهر شیراز جمع‌آوری‌شده و جایگاه‌ آن در معابر اصلی خالی است. این اتفاق در اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ و بدون اطلاع‌رسانی به شهرداری شیراز و معاونت حمل‌ونقل ترافیک رقم خورد.

روابط عمومی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز طی اطلاعیه‌ای اعلام کرد: درباره این طرح موضوعاتی مبنی بر جمع‌آوری دوچرخه‌های «بیدود»، به‌منظور شفاف‌سازی این موضوع برای شهروندان عزیز شیرازی به استحضار می‌رساند: شهرداری شیراز در راستای حمایت از حمل‌ونقل پاک و بهره‌مندی از توان شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام به انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری با شرکت پاک چرخ ایرانیان (بیدود) نمود.

شرکت پاک چرخ ایرانیان برخلاف تعهدات خود در قرارداد فی‌مابین، تخلفات متعددی همچون تغییر مدل ثبت‌نام، عدم افزایش محدوده تحت پوشش، عدم افزایش تعداد دوچرخه‌ها و ایستگاه‌های دوچرخه مطابق با برنامه زمان‌بندی، دریافت مبالغی خلاف قرارداد از شهروندان و… را انجام داد و در پاسخ به مکاتبات و اخطارهای متعدد، درخواست افزایش قابل‌توجه کرایه سفر و هزینه ثبت‌نام را برخلاف تعهد و قرارداد موجود داشت که به جهت حمایت از شهروندان با مخالفت شهرداری شیراز مواجه گردید.

در این اطلاعیه تصریح‌شده است: شهرداری شیراز باهدف رفع مشکلات شرکت مذکور و ادامه همکاری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان پس از برگزاری جلسات متعدد با شرکت پاک چرخ ایرانیان، به ارسال لایحه افزایش نرخ کرایه سفر دوچرخه‌های اشتراکی به شورای اسلامی شهر اقدام نمود و شورا نیز پس از بررسی لایحه با افزایش کرایه سفر و یارانه (کمک‌هزینه) شهرداری شیراز بر روی کرایه سفر به جهت حمایت از شهروندان موافقت کرد و در اسفندماه ۱۴۰۱ مصوب شد.

در ادامه این اطلاعیه آمده است: مطابق با مصوبه مذکور سهم شهروندان از کرایه سفر همان مبلغ ۱۵۰۰ تومان تعیین و شهرداری جهت حمایت از شهروندان به ازای هر سفر ۹۳۰۰ تومان کمک‌هزینه به شرکت پاک چرخ ایرانیان پرداخت می‌کرد.

بنا بر مصوبه مذکور و رأی کمیسیون ماده ۳۸، شرکت پاک چرخ ایرانیان می‌بایست در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ نسبت به شروع مجدد فعالیت در شهر شیراز اقدام می‌کرد که برخلاف تعهدات شرکت، این امر محقق نگردید و هیچ‌گونه همکاری از سوی شرکت پاک چرخ ایرانیان انجام نپذیرفته است و در حال حاضر موضوع در مراجع قضایی در حال پیگیری است.

روابط عمومی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز در توضیح بیشتر درباره مدل‌های جدید قرارداد در راستای استفاده از وسایل حمل‌ونقل پاک با شرایط ویژه به شهروندان اعلام داشت: در حال حاضر معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری شیراز باهدف کاهش آلودگی هوا و ایجاد فرصت استفاده شهروندان شیرازی از موتورسیکلت‌های برقی، تفاهم‌نامه ارائه تسهیلات در حوزه توسعه استفاده شهروندان شیراز از موتورسیکلت‌های برقی با شرکتی دانش‌بنیان منعقد کرده است و در آینده نزدیک با تعیین تکلیف قرارداد دوچرخه‌های اشتراکی بیدود به دلیل محدودیت انحصار بند قراردادی و صدور رأی نهایی کمیسیون ماده ۳۸ جهت قرارداد مذکور، نسبت به انعقاد قرارداد جدید دوچرخه‌های اشتراکی اقدام خواهد کرد.

 

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=73078

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.