به گزارش سحاب پرس و به نقل از روابط عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان فارس؛
مجری طرح خودکفایی کشور در کودهای کشاورزی گفت: ایران با تولید سالانه هفت میلیون تن کود ازته یکی ازصادرکنندگان موفق این کالا در جهان ست.
حمید رسولی روز چهارشنبه در آیین آغاز به کار واحد تولید کود سولفات پتاسیم در مشهد افزود: میزان مصرف و نیاز داخلی در این کود حدود ۲.۴ میلیون تن است که مازاد تولید به کشورهای جهان صادر میشود.
وی اضافه کرد: متاسفانه همچنان در زمینه کودهای فسفاته و پتاسه وارد کننده هستیم که تلاش ها برای تقویت تولید این کودها نیز در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان این که کشاورزی، بدون مصرف بهینه کودهای شیمیایی فرضی محال است افزود : در کشورهای پیشرو در بخش کشاورزی متوجه نقش این نهاده بر کمیت و کیفیت محصول نهایی میشویم.
رسولی افزود: میانگین مصرف کودهای شیمیایی در هر هکتار در کشورهای پیشرفته حدود ۵۰۰ کیلوگرم و در کشورهای در حال توسعه حدود ۳۵۰ کیلوگرم و در کل دنیا بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم در هکتار است اما میزان مصرف در کشور ما کمتر از ۲۰۰ کیلوگرم در هکتار و پایین تر از میانگین جهانی است.
وی اضافه کرد: نیاز کشور به کودهای پایه شامل ازته، فسفاته و پتاسه سالانه ۴.۵ میلیون تن است که حدود ۲.۴ میلیون تن آن ازته ، ۱.۴ میلیون تن کود فسفاته و بقیه کود پتاسه است.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: طی چهار سال اخیر ۲۵ طرح تولید کودهای فسفاته و پتاسه در کشور طراحی شده که طرح امروز یکی از این موارد است.
رسولی افزود: طی چند سال اخیر وارد کننده صد در صد کودهای سولفات پتاسیم بودیم که گران ترین نوع کودهاست و تجارت آن در دست چند کشور محدود است.