به گزارش سحاب پرس و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری شیراز، محمدحسن اسدی در حاشیه نخستین نمایشگاه تعالی حکمرانی شهری در جمع شهرداران کلانشهرهای منتخب و با حضور وزیر کشور و معاونان او، بر تمایز مدیریت شهری و حکمرانی شهری اشاره کرد.
او در توضیح این مطلب خاطرنشان کرد: گاهی حفظ وضع موجود، مدیریت نامیده میشود، اما حکمرانی شهری بهمنظور تفکر جهت بهبود وضعیت موجود مترادف با بهبود فرآیندها و بهبود مستمر بوده که با مدیریت شهری متمایز است که در خصوص قوانین استقرار حکمرانی دورهای، شناخت شبکهای و ارتباطی مسائل و موضوعات خصوصاً شناخت مسائل بحران حائز اهمیت است.
شهردار شیراز در تشریح حکمرانی نوین مهمترین بخش آن را پیشنهادهای شهروندان، نظرات کنشگران، ذینفعان و ایدههایی که در پیشرفت شهر نقشآفرینی میکنند، برشمرد و به قرارگاههای تشکیلشده در کلانشهر شیراز همچون قرارگاه محرومیتزدایی، قرارگاه مسکن، قرارگاه احمد بن موسی(ع) بهعنوان نمونههایی که به مرحله عمل رسیده است، اشاره کرد.
اسدی در ادامه مطالعات و نقطه نظرات دستگاههای اجرایی و شناخت شبکه بهمنظور همافزائی و همراستایی سیاستهای اجرائی در مدیریت واحد و یکپارچه شهری و بررسی اولویتها در هر شهر را با ذکر مثالی از شهر شیراز نظیر قطب گردشگری در ابعاد سلامت، مذهبی، سیاحتی و زیارتی عنوان کرد و ارتباط همه آنان را با مدیریت شهری برشمرد که باید به آن توجه داشت.
این مقام ارشد مدیریت شهری شیراز شاخصهای حکمرانی نوین را در بحثهای مختلف همچون بحث اجتماعمحوری، قانونگرایی و پاسخ به قانون، اثربخشی و کارایی و عدالت محوری را بهاختصار تشریح و ابزارهای حکمرانی نوین را در قالب فناوریهای نرم، آموزش، قانون مداری، شفافیت، بانک اطلاعاتی و شبکه مسائل شهری برشمرد.
او با اشاره به مقوله محرومیتزدایی در کلانشهر شیراز به وجود ۴۰ محله در بافت فرسوده و کم برخوردار از ۱۵۲ محله در این کلانشهر اشاره و تصریح کرد: قرارگاه محرومیتزدائی در ابعاد مختلف در این محلات در حال انجام فعالیت است.
اسدی با تأکید بر موفقیت بیشتر و کسب رضایتمندی شهروندان در این مقوله خاطرنشان کرد: باید همه دستگاهها و متولیان همگام با شورای اسلامی شهر و شهرداری همراه شوند؛ چراکه محرومیت فقط به مسائل شهرداری خلاصه نمیشود و تمامی ارگانها نظیر کلانتری و نیروهای انتظامی، مرکز بهداشت و حتی آموزشوپرورش نیز باید در این راه با شهرداری همگام باشند.