• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 12 - شوال - 1445
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
4
یادداشت؛

سقط جنین غیرقانونی و عوارض پیدا و پنهان

  • کد خبر : 63890
  • 27 اردیبهشت 1402 - 18:52
سقط جنین غیرقانونی و عوارض پیدا و پنهان
کارشناس سلامت مادران علوم پزشکی شیراز، گفت: افسردگی، احساس خشم، اختلالات عصبی، بی خوابی و خواب پریشان، مشکلات اضطرابی، احساس گوشه گیری و احساس گناه و پشیمانی از پیامدهای سقط های عمدی جنین است.

سارا حمزه‌لومقدم چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت در یک کارگاه آموزشی گفت: بهره‌مندی از موهبت داشتن فرزندی سالم، نعمتی است که شاید قابل مقایسه با بسیاری از نعمت‌های الهی نباشد.

او با بیان اینکه اطلاع از سلامت، قبل از بارداری ضروری بوده و باید پس از اطمینان از سلامتی کامل تصمیم به بارداری گرفت، افزود: با مراقبت پیش از بارداری و ارزیابی سلامت زوجین، بسیاری از عوارض و خطرات قابل پیشگیری بوده و در نتیجه از برخی سقط های خود به خودی پیشگیری کرده و باعث سلامت بارداری و به دنبال آن سلامت جنین و نوزاد می شود.

عوارض سقط جنین غیرقانونی

این کارشناس سلامت علوم پزشکی شیراز گفت: سقط های غیرقانونی اغلب با خونریزی شدید، عفونت و شوک عفونی همراه است و در موارد قابل توجهی منجر به مرگ مادر می شود. سالانه ۷۸ هزار زن بر اثر عوارض سقط غیر ایمن در دنیا جان خود را از دست می دهند.

حمزه‌لومقدم با بیان اینکه احتمال ناباروری و سقط های مکرر پس از سقط غیر قانونی بسیار افزایش می یابد، گفت: افسردگی، احساس خشم، اختلالات عصبی، بی خوابی و خواب پریشان، مشکلات اضطرابی، احساس گوشه گیری و احساس گناه و پشیمانی نیز از سایر پیامدهای سقط غیرقانونی (سقط های عمدی) جنین است.

این کارشناس سلامت با اشاره به آیه ۳۱ سوره مبارکه اسراء، خاطرنشان کرد: در آیات قرآن به موضوع سقط جنین و کشتن جنین توسط پدر و مادر اشاره شده است و با پاسخ‌ به همه آنها و ضمانت‌های محکم و وعده‌های حتمی، از همه مادران خواسته است که از ارتکاب این عمل خودداری کنند.

او ادامه داد: بسیاری از زنان به دلیل باورهای غلط در مورد بارداری نظیر «عادت ماهانه من منظم است، پس به راحتی و به سرعت باردار می‌شوم یا می‌توانم تا چهل سالگی صبر کنم و بعد باردار شوم» از اقدام به بارداری در سنین مناسب پیشگیری می کنند؛ در حالی که واقعیت اینست که قدرت باروری زنان با افزایش سن به ویژه بعد از ۴۵ سالگی به طور طبیعی کاهش می‌یابد.

این کارشناس سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: افزایش سن زن، تعداد تخمک‌های تولید شده و کیفیت آن‌ها را کاهش می‌دهد و سطح هورمون های زنانه نیز تحت تأثیر قرار می گیرد و باعث نامنظم شدن تخمک‌گذاری و کاهش قدرت باروری می شود. بنابراین بعد از یک بار سقط، هر زمانی که فرد از نظر روحی آمادگی لازم برای بارداری را دارد، می تواند اقدام کند.

حمزه‌لومقدم  خاطرنشان کرد: زنان بالای ۳۵ سال بدون هیچ بیماری زمینه‌ای و عارضه در بارداری قبلی، بعد از یک تولد زنده می توانند ۱۲ماه بعد اقدام به بارداری مجدد کنند.

این کارشناس سلامت معاونت بهداشت علوم پزشکی شیراز گفت: به یاد داشته باشیم مراقبت و مشاوره پیش از بارداری، مراقبت های دوران بارداری و پس از زایمان؛ ضامن سلامتی مادر و تولد نوزاد سالم است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=63890

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.