به گزارش سحاب پرس، در هفته گذشته استان فارس و کرمان روی خط زلزلههای کشور قرار داشتند. در استان کرمان هفت زلزله رخ داد که به این شرح است:
فاریاب استان کرمان با زلزلهای به بزرگای ۴
راور استان کرمان زلزلههایی به بزرگای ۳.۸، ۳.۴، و ۲.۷
رفسنجان استان کرمان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳
هجدک استان کرمان با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۸
بم استان کرمان زلزله ۲.۹
استان کرمان سابقه وقوع زمینلرزههای بسیار شدید را در کارنامه خود ثبت کرده که از آن جمله میتوان به زلزلههایی به بزرگای ۶.۸ در گلباف، شش در لالهزار و نگار، دو زمینلرزه بالای شش ریشتر در ریگان، ۵.۶ در شهداد، ۶.۵ بم، ۶.۴ “حتکن”، ۵.۸ در “نگار” اشاره کرد که تنها نمونهای کوچک از زمینلرزههای سالهای اخیر استان کرمان به شمار میروند.
این استان دارای گسلهای مهمی است که یکی از آنها گسل “شهداد”است که گسلی جوان و متعلق به دوره کواترنر است.
گسل کوهبنان به عنوان یکی دیگر از گسلهای اصلی از مجموعه گسلهای بنیادی جنوب خاوری ایران مرکزی از لرزه خیزترین روندهای ساختاری در استان کرمان و خاور بافق یزد با طول ۳۰۰ کیلومتر به شمار میآید. این گسل مسبب بسیاری از رویدادهای لرزهای در قسمت شمال کرمان تا جنوب خاوری استان یزد است.
گسل لکرکوه در شمال راور استان کرمان قرار دارد و طول این گسل ۱۳۰ کیلومتر است.
در فارس نیز شاهد رخدادهای لرزهای متعددی بوده که به این شرح است:
در مزایجان استان فارس زلزلههایی به بزرگای ۴.۳ و ۴.۱
کازرون استان فارس زلزلهای به بزرگای ۳.۴
لامرد استان فارس زلزلههایی به بزرگای ۴.۴، ۳.۷، ۳.۶ ، ۲.۷
بابامنیر استان فارس با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۴
راور استان کرمان زلزله ۲.۷
خانه زنیان استان فارس زلزله ۲.۶
خشت استان فارس زلزله ۲.۹
دهرم استان فارس زلزله ۲.۷
خوی استان آذربایجان غربی نیز با زلزلههایی به بزرگای ۳.۱، ۲.۹، دو زلزله به بزرگای ۲.۸، سه زلزله به بزرگای ۲.۶، ۲.۵ لرزید.
جزئیات زمینلرزههای هفته گذشته به این شرح است:
شنبه ۱۲ فروردین
در کازرون استان فارس زلزلهای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۱۲ کیلومتری رخ داد و کانون این رخداد لرزهای در ۲ کیلومتری کازرون، ۲۱ کیلومتری نودان و ۲۵ کیلومتری کنار تخته این استان بوده است.
در بستان آباد استان آذربایجان شرقی زلزله ۲.۶ و بشرویه استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۶ رخ داد.
پارسیان استان هرمزگان با زمینلرزهای به بزرگای پنج در عمق ۱۱ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در سه کیلومتری پارسیان و ۱۸ کیلومتری کوشکنار استان هرمزگان و ۱۷ کیلومتری لامرد استان فارس گزارش شد.
لامرد استان فارس نیز زلزلهای به بزرگای ۳.۷ در عمق شش کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۱۲ کیلومتری لامرد و ۱۳ کیلومتری وراوی استان فارس و ۱۵ کیلومتری پارسیان استان هرمزگان به ثبت رسید.
مزایجان استان فارس با زلزلهای به بزرگای ۴.۳ در عمق ۹ کیلومتری لرزید و کانون این زمینلرزه در ۱۸ کیلومتری مزایجان، ۳۵ کیلومتری لار و ۴۸ کیلومتری شهر پیر این استان بوده است. زلزله ۴.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه است.
در راور استان کرمان زلزلهای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۱۲ کیلومتری به ثبت رسید و رو مرکز این رخداد در ۵۷ کیلومتری راور، ۹۱ کیلومتری هجدک استان کرمان و ۹۶ کیلومتری نایبند خراسان جنوبی گزارش شد.
یکشنبه ۱۳ فروردین
در ارکواز استان ایلام زلزله ۲.۸، بم استان کرمان زلزله ۲.۹، ایواوغلی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.
لامرد استان فارس زلزلهای به بزرگای ۴.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد.
دوشنبه ۱۴ فروردین
در شوت استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۷، خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۹، خشت استان فارس زلزله ۲.۹، دهرم استان فارس زلزله ۲.۷، کوشکنار استان هرمزگان زلزله ۲.۹، سردشت استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۶ و کرند استان کرمانشاه زلزله ۲.۷ به ثبت رسید.
رفسنجان استان کرمان با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۳ در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۲۵ کیلومتری رفسنجان، ۳۸ کیلومتری یزدانشهر و ۴۰ کیلومتری صفائیه استان کرمان بوده است.
فاریاب استان کرمان با زلزلهای به بزرگای چهار در عمق ۲۸ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۱۹ کیلومتری فاریاب استان کرمان و ۳۷ کیلومتری زیارتعلی و ۴۰ کیلومتری سرگز استان هرمزگان به ثبت رسید.
هجدک استان کرمان با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۸ لرزید و عمق این رخداد لرزهای در ۲۶ کیلومتری و رومرکز آن در ۲۶ کیلومتری هجدک، ۳۶ کیلومتری چترود و ۴۴ کیلومتری کاظم آباد این استان بوده است.
مرند استان آذربایجان شرقی زلزلهای به بزرگای سه در عمق ۱۲ کیلومتری را تجربه کرد و کانون این رخداد لرزهای در هشت کیلومتری مرند، ۱۰ کیلومتری بناب جدید و ۱۱ کیلومتری زنوز این استان گزارش شد.
در سفیدانه استان سیستان و بلوچستان زلزلهای به بزرگای ۳.۱ در عمق هشت کیلومتری رخ داد و رومرکز آن در ۶۵ کیلومتری سفیدآبه، ۸۹ کیلومتری محمد آباد و ۹۳ کیلومتری نصرتآباد این استان بوده است.
سهشنبه ۱۵ فروردین
بابامنیر استان فارس با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۴ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این رویداد در ۲۱ کیلومتری بابامنیر استان فارس و ۳۱ کیلومتری باشت و ۳۳ کیلومتری دوگنبدان استان کهگیلویه و بویر احمد گزارش شد. زلزله ۲.۸ از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه است.
در ایواوغلی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸، کمه استان اصفهان زلزله ۲.۹، کانیسور استان کردستان زلزله ۲.۸، سردشت استان آذربایجان غربی زلزلههای ۲.۹ و ۲.۸، امیریه استان سمنان زلزله ۲.۹.
در فاریاب استان کرمان زمینلرزهای به بزرگای چهار در عمق ۱۶ کیلومتری رخ داد. زلزلههای ۳.۹ در عمق ۲۰ کیلومتری و ۲.۹ از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه است.
لامرد استان فارس نیز با زلزلهای به بزرگای ۳.۶ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید.
چهارشنبه ۱۶ فروردین
در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۶ و ۲.۵ و ۳.۱ در عمق ۱۶ و زلزله ۲.۶ کیلومتری رخ داد.
پنج شنبه ۱۷ فروردین
در راور استان کرمان زمینلرزهای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید و کانون این رخداد در ۵۶ کیلومتری راور و ۹۲ کیلومتری هجدک استان کرمان و ۹۵ کیلومتری نایبند استان خراسان جنوبی بوده است.
در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸، ۲.۶، رازقان استان مرکزی زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.
اسدیه استان خراسان جنوبی با زمینلرزهای به بزرگای ۳.۱ در عمق هشت کیلومتری رخ داد و کانون این رخداد لرزهای در ۱۷ کیلومتری اسدیه، ۲۰ کیلومتری گزیک و ۴۵ کیلومتری سربیشه این استان گزارش شد.
جمعه ۱۸ فروردین
در لامرد استان فارس زلزله ۲.۷، راور استان کرمان زلزله ۲.۷، خانه زنیان استان فارس زلزله ۲.۶ رخ داد.
تخت استان هرمزگان با زلزلهای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این رخداد لرزهای در ۲۰ کیلومتری تخت، ۳۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۳ کیلومتری بیکاه این استان گزارش شد.
سرخه استان سمنان نیز با زلزلهای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۰ کیلومتری تجربه کرد و کانون این رخداد لرزهای در ۲۸ کیلومتری سرخه، ۴۲ کیلومتری سمنان و ۵۶ کیلومتری مهدی شهر این استان بوده است.
انتهای پیام