سید محمدمهدی سبحانیان عصر چهارشنبه ۱۶ فروردین در نشست تخصصی گروه اقتصادی و امور زیربنایی مجمع بسیجیان و مجمع عالی بسیج فارس بیان کرد: در دهه گذشته شاهد اتفاقاتی بودیم که رهبر معظم انقلاب آن را دهه از دست رفته و تعطیلی نسبی اقتصاد ایران نام نهادند؛ بدین معنا که رشد اقتصادی مان طی یک دهه گذشته کمتر از یک درصد بوده، علیرغم اینکه در برنامه توسعهای رشد ۸ درصدی پیش بینی شده بود.
او با بیان اینکه مسئله تورم در دنیا، مسئله حل شدهای است اما متاسفانه ما با تورمهای مواجه هستیم، افزود: رشد سالانه تشکیل سرمایه ثابت ناخالص طی دهه گذشته حدود ۷ درصد منفی بوده است.
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با بیان اینکه رشد تولید، مستلزم سرمایه گذاری در کشور است، گفت: طی یک دهه گذشته به طور متوسط این رشد منفی بوده است و در نتیجه با تورمهای بالا و رشد پایین سرمایه گذاری و تولیدی، سفره مردم کوچکتر شده است.
سبحانیان با تاکید بر اینکه شرایط کشور به گونهای است که باید به سمت رشد تولید و مهار تورم برویم، عنوان کرد: کنترل تورم مسئله بانک مرکزی و مجلس و… به تنهایی نیست که مسئله حاکمیتی است.
او ادامه داد: در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم، اراده دولت بر این قرار گرفت که تورم را کنترل کند و تمام ظرفیت خود را برای رشد تولید بکار بگیرد و علیرغم اینکه در زمان آغاز به کار دولت بسیاری از ظرفیتها در قانون بودجه پیش بینی شده بود اما دولت مسیری در پیش گرفت و نقشه راه ترسیم و تلاش کرد که در مسیر کاهش تورم و رشد تولید گام بردارد.
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با بیان اینکه در آغاز فعالیت دولت سیزدهم، تورم تولید کننده در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ بالای ۱۰۰ درصد بود که در مهرماه ۱۴۰۱، این عدد به ۳۳ درصد کاهش پیدا کرد، گفت: در حوزه مصرف کننده نیز هم تورم در شهریور ۱۴۰۰، بالغ بر ۶۰ درصد بود که در خرداد و تیرماه ۱۴۰۱ به ۴۰ درصد رسید.
سبحانیان با تصریح اینکه ضمن پذیرش اقدامات موثر دولت، باید اذعان کرد که این اقدامات کافی نیست، افزایش تولید را نیازمند یکسری اقدامات دانست و گفت: نمیتوانیم بخشنامههای خلقالساعه به فعالان اقتصادی ارائه کنیم.
معاون وزیر افتصاد همچنین بر ثبات در تصمیم گیریها تاکید و خاطرنشان کرد: نباید روزانه سیاستها را تغییر دهیم و این مطالبه به حق فعالین اقتصادی به ویژه در حوزه ارزی است. باید به بخش خصوصی اعتماد داشت و فرش قرمز برایشان گسترد، اما در عمل اینگونه نیست، چرا فعال اقتصادی باید نگران افزایش ظرفیت تولید باشد.
او همچنین با بیان اینکه ارتباط خوبی بین مجموعه دولت و بخش خصوصی برقرار شده است، بر تضمین حقوق مالکیت در موضوع قراردادها اشاره و عنوان کرد: بخش خصوصی قراردادهایی با دولت داشته که متاسفانه بخش دولتی پایبند آن نبوده است.
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد همچنین به افزایش بهره وری به عنوان یکی از الزامات زمینهساز برای رشد تولید اشاره و بیان کرد: یکی از مواردی که رهبری به خوبی به آن اشاره کردند، رفع ناترازی انرژی است.
سبحانیان همچنین رفع موانع اخذ مجوزها را از دیگر الزامات رشد تولید ذکر و با با بیان اینکه از ابتدای سال ۱۴۰۱ تاکنون بالغ بر ۲۸۴ هزار مجوز از درگاه ملی مجوزها صادر شده است، افزود: نباید به بهانه تورم اقداماتی انجام شود که انگیزه تولید کننده را هم از بین ببریم.
معاون اقتصادی وزیر اقتصاد با بیان اینکه یکی از دلایل اصلی و ساختاری تورم این است که ناترازی در بودجه کشور، ناترازی در حوزه بانک، ناترازی صندوقهای بازنشستگی، ناترازی انرژی و… سر ریز به نظام بانکی میشود، تاکید کرد: نیازمند رشد تولید مستمر و پایداریم و پایداری به این معناست که ریشههای خلق تورم را در کشور بخشکانیم.
انتهای پیام