محمدمهدی رزمجویی شنبه سیزدهم اسفند به خبرنگاران گفت: طرح عیدانه، با هدف اهتمام بیشتر برای ارتقاء کیفی خدمات از سوی اماکن اقامتی، پذیرایی، مسافرتی، خدماتی و …. اجرایی شده است و هتلها، هتل آپارتمانها، مسافرخانهها، زائرسراها، ترمینالهای فرودگاهی، خط آهن و اتوبوس، فروشگاههای زنجیرهای، رستورانها، مراکز خدماتی بینراهی، میادین میوه و ترهبار، قالیشوییها، شیرینی و میوه فروشیها و … را شامل میشود.
رزمجویی زمان آغاز طرح عیدانه را ۱۵ اسفند اعلام و ضمن بیان اینکه این طرح تا ۱۵ فروردین ادامه دارد، گفت: با توجه به گردشگرپذیری استان فارس و شهر شیراز و وسیعتر شدن حجم و مقدار تقاضا و عرضه کالاها و خدمات مختلف نسبت به سایر فصول و اهمیت حفاظت از سلامت و ایمنی مردم، بازرسان اداره کل استاندارد، در قالب این طرح بازرسیهای مستمر را تشدید خواهند کرد.
او با بیان اینکه، لوازم یدکی، روغن موتور، فیلتر، وسایل شهربازی، شیرینیپزی و تولید و عرضه کنندگان فرآوردههای گوشتی، بیشترین میزان ارزیابی را به خود اختصاص خواهند داد گفت: در ایام پایانی سال و تعطیلات سال جدید، جایگاههای عرضه سوخت، ترازوهای مراکز مختلف عرضه کالا و … مورد پایش و کالیبراسیون قرار خواهند گرفت.
رزمجویی با اشاره به اینکه بازرسی از مراکز پذیرایی و اقامتی با هدف اطمینان از استاندارد بودن کالا و خدمات مشمول استاندارد اجباری، انجام خواهد شد، گفت: مردم از خرید موادغذایی و نوشیدنی که کنار جادهها عرضه شده و شرایط نگهداری آنها مناسب نیست، جدا خودداری کنند. چنین کالاهایی حتی اگر دارای علامت استاندارد باشد، به دلیل شرایط نگهداری نامناسب، برای سلامت افراد مخاطره آمیز است.
او از هماهنگی استاندارد با سایر دستگاهها برای ایجاد گشت مشترک خبر داد و گفت: در این زمینه استانداردهای مورد استفاده در زمینه گردشگری به ویژه هتلداری به دستگاههای دولتی و خصوصی ذیربط، ابلاغ و اطلاعرسانی میشود.
رزمجویی اهمیت دقت در تاریخ تولید و انقضای محصولات غذایی، بهداشتی و آرایشی را با هدف حفظ سلامت فردی، دارای اهمیت بسیار دانست و خاطرنشان کرد که همه محصولات غذایی و نوشیدنی، مشمول استاندارد اجباری است.
هشدار آخر به تولیدکنندگان مصالح ساختمانی
مدیرکل استاندارد فارس همچنین گفت: با هدف پیادهسازی قوانین استاندارد اجباری و با توجه به نقش مصالح ساختمانی در کیفیت بناها، نظارت بر روند تولید و عرضه کالاهایی نظیر بتن، خرپا، تیرچه، تیرآهن و میلگرد، بلوک سقفی، شن و ماسه، آجر، بلوک و دیگر مصالح ساختمانی به شکل جدیتری دنبال خواهد شد.
رزمجو با بیان اینکه تولید و عرضه مصالح ساختمانی بدون پروانه کاربرد نشان استاندارد ممنوع است، خاطرنشان کرد: کارشناسان استاندارد، با نظارت مستمر بر واحدهای تولیدی مصالح ساختمانی، از تولیدات نمونهبرداری میکنند؛ قطعا در صورت مشاهده محصول غیراستاندارد، اقدامات حقوقی قانونی اجرایی خواهد شد.
او یکی از مشکلات اساسی در مصرف مصالح ساختمانی را آشنا نبودن عرضهکنندگان و مصرف کنندگان با شاخصهای استاندارد و صرف توجه به قیمت کالا دانست و با اشاره به اثرگذاری مصالح بر کیفیت سازهها، گفت: برای حل این مشکل تمام واحدهای تولیدی بتن آماده در فارس شناسایی و به واحدهای فاقد پروانه اخطار داده شده است.
رزمجو با بیان اینکه انجام نشدن اقدام لازم برای اخذ پروانه استاندارد، منجر به برخورد قانونی خواهد شد، این مطلب را هشدار نهایی ذکر و اضافه کرد: همه کارفرمایان و مجریان مکلف به استفاده از مصالح ساختمانی استاندارد هستند و مهندسان ناظر نقش کنترل و نظارت بر استفاده از مصالح استاندارد را دارند.
مدیرکل استاندارد فارس همچنین بر لزوم ارتقاء آگاهی مردم و انجام فعالیتهای آموزشی و فرهنگی برای فراگیر شدن استفاده از کالاهای استاندارد و توجه به نقش استاندارد در تامین و حفظ سلامت افراد و جامعه، تاکید و خاطرنشان کرد: کاهی مردم با هدف کاهش هزینهها، از کالاهای فاقد استاندارد استفاده میکنند، حال آنکه چنین اقدامی مخاطراتی را برای افراد به دنبال دارد.
رزمجو، استفاده از مصالح ساختمانی غیراستاندارد را منجر به احداث ساختمانهای غیرایمن دانست و خاطرنشان کرد که چنین اقدامی نه تنها برای فرد و خانواده او، بلکه برای همه شهروندان و جامعه مخاطراتی را به دنبال دارد.
او با بیان اینکه لیست مصالح ساختمانی استاندارد هر ماه به دستگاههای دخیل در ساخت و ساز اعلام میشود، گفت: پیمانکاران و سازندگان و عموم مردم میتوانند با مراجعه به سایت اداره کل استاندارد فارس از آخرین لیست تولیدکنندگان مصالح ساختمانی استاندارد مطلع شوند.
مدیرکل استاندارد فارس از مهندسان ناظر نیز درخواست کرد که وفق قانون، به هیچ وجه اجازه استفاده از مصالح بی کیفیت و غیراستاندارد در ساخت و سازها را ندهند.
انتهای پیام