به گزارش سحاب پرس و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری شیراز، نشست اعضای هیات امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز با هدف بررسی اقدامات صورت گرفته و برگزاری انتخابات هیات مدیره این مجمع برگزار و در جریان این نشست بر ضرورت تقویت مشارکت عمومی برای امور خیرخواهانه و همچنین خلق ایدههای نو در راستای توسعه و تقویت این گونه فعالیت ها تاکید شد.
راهاندازی پنجره واحد خدمت به خیران در شهرداریها برای انجام امور اداری آنها از دیگر مواردی بود که در این مجمع مورد تاکید قرار گرفت.
ریشهدار بودن فعالیتهای خیرخواهانه در تاریخ اسلام
در همین ارتباط آیتالله سید علیاصغر دستغیب رئیس هیات امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز طی سخنانی با اشاره به برخی از آیات و روایات الهی در باب انجام امور خیر و پاداش اخروی آن، بر تقویت مشارکت عمومی در امور خیرخواهانه تاکید و بیان کرد: اصل مشارکت مردم در فعالیتهای خیرخواهانه تنها به ایران اختصاص ندارد و در کشورهایی که ادعای پیشرفت و غنی بودن دارند هم به عنوان یک اصل اساسی پذیرفته شده است.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با تاکید براینکه این شور و اشتیاق مشارکتی یک زمینه فکری و ریشه اعتقادی دارد، تصریح کرد: کسانی که متمکن هستند برنامهریزی میکنند که بهصورت فردی یا از طریق بنیادهایی که به مردم خدمات میدهند به دیگران کمک کنند که یکی از راههای انجام این کار مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز است.
آیتالله دستغیب ریشهدار بودن فعالیتهای خیرخواهانه در تاریخ اسلام را مورد تاکید قرار داد و افزود: یکی از اصول درخشان زندگی پیشوایان دینی ما که هم خود به آنها عمل و هم به دیگران توصیه میکردند، انجام کار خیر بوده است.
وی با اذعان براینکه فعالیتهای خیرخواهانه صرفاً در بخشش مادی خلاصه نمیشود؛ گفت: این گونه فعالیتها را میتوان در سایر امور هم به منصه ظهور رساند.
نماینده فارس در مجلس خبرگان رهبری در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه کارهای ارزشمندی در مجمع خیرین انجام شده و یا در حال انجام است، گفت: ازجمله این اقدامات میتوان به راهاندازی سرای فرهنگ مهربانی، سالنهای ورزشی، مرکز سلامت و مرکز امید و زندگی اشاره کرد.
ورود جدی شهرداری شیراز به فرهنگ شهروندی
محمدحسن اسدی شهردار شیراز نیز در جلسه هیئت امنای مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز، یکی از اصلیترین وظایف شهرداریها را توجه به فرهنگ شهروندی و توسعه آن عنوان کرد و گفت: در فعالیت مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز، هر دو وجه شهرسازی و فرهنگسازی جزو مقولات مهم و قابل توجه است.
وی با بیان اینکه در پنجماه اخیر تلاش کردهایم به مقوله فرهنگ شهروندی ورود جدی داشته باشیم، اظهار داشت: مدیریت شهری در دورههای مختلف به مقولات گوناگون اجرایی، عمرانی، ترافیکی و … ورود کرده است، اما در این میان مقولهای مهم مانند فرهنگ شهروندی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس هیات مدیره مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز به راهاندازی پویش «هر روز یک زباله را از زمین برداریم» در این کلانشهر اشاره کرد و گفت: به اعتقاد من آنچه که در وهله اول باید مورد توجه قرار گیرد، این است که اساساً چرا یک ناهنجاری فرهنگی به نام ریختن زباله بر زمین را باید شاهد باشیم که فرد دیگری بخواهد آن را بردارد.
شهردار شیراز با تاکید بر اینکه این مجموعه آمادگی کمک به خیران در حوزههای مختلف برای مشارکت در ساخت و انجام اقدامات عامالمنفعه را دارد، بیان داشت: برای آن دسته از اموری که در اختیار شهرداری باشد یا امکان اخذ مجوز از شورا برای آن وجود داشته باشد به صورت کامل پای کار هستیم.
اسدی در همین ارتباط از راهاندازی خط ویژه و پنجره واحد خدمت به خیران در شهرداری خبر داد و گفت: هر کدام از خیران که تمایل به انجام فعالیت خیرخواهانه در مناطق یازدهگانه شهرداری داشته باشند، در قالب یک مسیر مشخص رسیدگی میشود.
شهردار شیراز خواستار ارائه طرح و پروژه در خصوص بررسی و تثبیت فرهنگ شهر شیراز از سوی محققان و اساتید دانشگاه شد و گفت: شهرداری قطعاً در این حوزه ورود و حمایت میکند.
اسدی در بخش دیگری از سخنان خود به طرح جهش عمرانی شهر شیراز اشاره کرد و گفت: در ادامه این طرح، دور برگردان نیایش افتتاح میشود.
وی با اشاره به اینکه شیراز جزو نخستین کلانشهرهای کشور است که خط ۲ مترو در آن به بهرهبرداری رسیده، بیان داشت: به مناسبت دهه فجر ۱۳ هزار و ۴۱۰ میلیارد تومان پروژه در قالب طرحهای عمرانی افتتاح یا کلنگزنی میشود که بخش قابل توجهی از آنها تا کنون به سرانجام رسیده است.
تاکنون۷۶۰هزار قلم کالا توسط مردم به سراهای فرهنگ مهربانی اهدا شده است
سید عبدالرضا دستغیب مدیر عامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز نیز در ابتدای این نشست با ارائه گزارش فعالیت دو ساله مجمع گفت: در این مدت برخی پروژهها آغاز به کار کردند که هم اکنون مراحل پایانی کار خود را میگذرانند.
وی با بیان اینکه در بحث فرهنگی از نظرات اساتید باتجربه دانشگاهی و فرهنگی بهره بردیم و اولویت هایی را مشخص کردیم، اظهارداشت: یکی از اقدامات مهم ما که از سال ۹۴ آغاز شد، راهادازی سراهای فرهنگ مهربانی بود که جایگزین دیوارهای مهربانی شد.
به گفته دستغیب؛ هماکنون چهار سرای فرهنگ مهربانی در چهار گوشه شهر ایجاد شده که نکته مهم در آنها مشارکت و اطمینان مردم بوده است بهطوریکه تاکنون۷۶۰هزار قلم کالا توسط مردم به این سراها اهدا شده است.
وی از دیگر موضوعات در دستور کار این مجمع را ورود به حل معضل ترافیک عنوان کرد و ادامه داد: در این زمینه ۳۵۰ نفر همیارپلیس آموزش دیدند که در حال حاضر یکصد نفر از آنها در چهار راههای شلوغ شهر به مدیریت ترافیک کمک میکنند.
مدیرعامل مجمع خیرین شهرساز و فرهنگساز شیراز همچنین از اجرای طرح پیوند کتاب خبر داد و گفت: این طرح با هدف افزایش سرانه مطالعه عملیاتی شده است.
دستغیب همچنین از پویش هر روز یک زباله از روی زمین بر میدارم، تجلیل از مدالآوران رشته ورزشی، تجلیل از رانندگان قانونمدار و افتتاح دو مرکز سلامت، امید و زندگی به عنوان دیگر اقدامات این مجمع اشاره و خاطرنشان کرد: در کنار این اقدامات با کمک خیران فاز دوم مجتمع فرهنگی ورزشی ماهان شامل استخر، سونا جکوزی، مهمانسرا و سالن بدنسازی آغاز به کار کرده و به زودی در اختیار مردم مهدی آباد قرار میگیرد، علاوه براین، عملیات اجرایی درمانگاه خیریه حیدر کرار هم در بولوار محراب آغاز شده است.
به گفته وی، در دوسال گذشته صد میلیارد تومان پروژه توسط خیران اجرا شده که با همکاری شهرداری شیراز بوده است.