• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - شوال - 1445
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
2
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛

اجرای برنامه حفاظت شنوایی کارگران فارس در ۵۳۵ کارگاه

  • کد خبر : 56281
  • 10 بهمن 1401 - 19:26
اجرای برنامه حفاظت شنوایی کارگران فارس در ۵۳۵ کارگاه
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با اشاره به اهمیت توسعه برنامه حفاظت شنوایی کارگران، از توسعه این برنامه در ۵۳۵ کارگاه دارای تشکیلات خانه بهداشت کارگری خبر داد.

دکتر عباس رضاییان‌زاده دوشنبه دهم بهمن در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صدا، شایع ترین عامل زیان آور فیزیکی در محیط کار محسوب می شود و تعداد زیادی از افراد در معرض خطر پیامدهای ناشی از آن هستند، افزود: صدای بیش از حد می تواند علاوه بر ایجاد اختلال یا مزاحمت در ارتباطات و درک علائم هشدار دهنده، سبب وقوع حوادث در محیط کار شود؛ صدای زیاد سبب بروز بیماری هایی برای سلامتی کارگران شده و در نهایت موجب افت شنوایی و سایر بیماری های مزمن خواهد شد.

معاون دانشگاه علوم پزشکی شیراز عنوان کرد: آلودگی صوتی سبب اثرات بالینی متعددی بر روی افراد از جمله فشارخون بالا، تأثیر بر خواب یا اثرات روحی و روانی، بیماری های عصبی، تنگی عروق و نظایر آن می شود؛ حتی آلودگی صوتی می تواند سبب افزایش ترشح برخی هورمون ها مانند آدرنالین و کورتیزول در خون شود.

او با بیان اینکه اثرات زیانبار غیرشنیداری ناشی از مواجهه با صدا مانند کاهش بهره وری کارگران در محیط های پُر صدا نیز در تحقیقات به اثبات رسیده است، گفت: پیشگیری از اُفت شنوایی به اندازه پیشگیری از سایر بیماری ها و صدمات شغلی مهم است و باید به همان اندازه از سوی کارگران و مدیران شرکت ها جدی گرفته شود.

رضاییان‌زاده با اشاره به اینکه برنامه حفاظت شنوایی(HCP) به عنوان مهمترین راهکار پیشگیری از بروز افت شنوایی در محیط‌های کاری با صدای بیش از حد مجاز محسوب می‌شود، گفت: اجزای اصلی این برنامه شامل پایش محیطی صدا، کنترل های مدیریتی و مهندسی صدا، آموزش کارگران، استفاده از وسایل حفاظت شنوایی و پایش شنوایی کارگران است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: در راستای توسعه برنامه حفاظت شنوایی و با توجه به حضور صنایع متعدد و مختلف در شهر زرقان، این برنامه به صورت آزمایشی از این شهر آغاز و پس از تقسیم بندی دیگر شهرستان های استان بر اساس فعالیت صنایع و تعداد خانه های بهداشت کارگری به هشت منطقه، برنامه هر منطقه با مدیریت یک شهرستان مادر انجام می شود.

رضاییان‌زاده بیان کرد: با توجه به حضور کارشناسان بهداشت حرفه ای در ۵۳۵ کارگاه دارای تشکیلات خانه بهداشت کارگری در فارس، ابتدا کارگران در معرض صدا شناسایی و با اجرای برنامه حفاظت شنوایی وضعیت شنوایی آنها به صورت سالانه بررسی شده و در صورتی که کارگری دچار افت موقت یا دائم صدا شد یا در معرض صدای بیش از حد مجاز قرار داشت، اقدامات لازم مهندسی انجام می شود.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=56281

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.