به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، جمال رازقی در جلسه مشترک شورای برنامه ریزی و توسعه و ستاد فرمادهی اقتصاد مقاومتی استان فارس که با حضور دکتر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، بیان کرد: امروز حکمرانی نامطلوب در اقتصاد کشور به ویژه در دهه های اخیر موجب شده تا مشکلات همانند سیل عظیم بر مردم فرود آید و نتیجه اقتصاد کلان با محدودیت وابستگی به نفت و تبدیل سازمان برنامه و بودجه به سازمانی صرفا برای تقسیم پول و نه تولید ثروت؛ تصویری خارج از وضعیت فعلی اقتصاد کشور را در برنداشته و ندارد.
وی افزود: به نظر می رسد عده ای در کشور هر موضوعی را به تحریم ها نسبت می دهند تا از این راه با نمود تصویری غیر واقعی، ناتوانی خود را پوشش دهند در حالی که نباید ناکارآمدی اقتصادی و عدم اهلیت حرفه ای تصمیم گیران در دهه های اخیر را پشت قاب تحریم ها پنهان کرد.
رازقی با بیان اینکه حرکت در بخش اقتصاد کشور باید به سمت مطلوبیت در شیوه های حکمرانی برنامه ریزی و عملیاتی شود اظهارداشت: این درحالی است که مشکلات فعلی اقتصاد کشور را ناشی از تحریم ها و بیماری کرونا نیست اگرچه هر دو موضوع در وخیم تر کردن وضعیت فعلی اقتصاد کشور نقش داشته اند اما مقصر اصلی اقتصاد فعلی ما نیستند.
وی با برشماری آثار تحریم ها اضافه کرد: به استناد آمار درآمدهای ارزی کشور در فاصله بین برنامه پنج ساله اول توسعه کشور تا پایان برنامه پنجم نمی تواند اثر منفی بر اقتصاد کشور گذاشته باشد زیرا با درآمدهای خوبی دوره مذکور باز هم مشکلات تولید و اشتغال پایدار در کشور وجود داشته است.
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: همچین بر اساس آمارها رتبه کشور ما در شاخص های کسب و کار بانک جهانی در سال ۲۰۲۰ از بین ۱۹۰ کشور جهان در رتبه ۱۲۷ و در شاخص شفافیت در سال جاری با افت ۸ پله رتبه ۱۴۶ را در بین ۱۸۰ کشور داریم.
رازقی عنوان داشت: آنچه ما را در کشور گرفتار کرده ناتوانی، عدم آینده نگری و عدم اهلیت حرفه ای تصمیم گیران اقتصادی کشور بوده و حاکمیت سیاست بر اقتصاد و عدم واگذاری تصمیم گیری به کارشناسان، متخصصان اهل فن و میدان داران اقتصاد کشور موجب شده فضای ارائه راه های علمی و مبتنی بر تجربه ایجادن شود و نتوانیم بر مسایل اقتصادی موجود فائق آییم و اوضاع اقتصادی کشور هر روز نابسامان تر شود.
وی تصریح کرد: بر اساس گزارش های پایش فضای کسب و کار بی ثباتی سیاست ها، قوانین و مقررات و رویه های اجرایی ناظر بر کسب و کار، غیر قابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه، تامین مالی از بانک ها و رویه های ناعادلانه ممیزی در دریافت مالیات از مهمترین مشکلات در اقتصاد کشور است.
رازقی افزود: تاکید فعالان اقتصادی بر این است که اقتصاد ایران نیاز به جراحی عمیق دارد و اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری در عملیاتی کردن رونق و جهش تولید نیاز به این جراحی عمیق و کارشناسی شده در اقتصاد کشور را بیش از پیش ضروری می کند.
وی بیان داشت: با بررسی کارشناسی در مییابیم که با این عملکرد سال رونق تولید را با موفقیت طی کرده ایم و سال جهش تولید را با همان شبوه و روند طی می کنیم؟و همین بررسی لزوم تغییر شیوه های حکمرانی و سیاست گذاری را نشان می دهد.
رازقی در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به اینکه عمده مشکلات فعالان اقتصادی ملی است اظهارکرد: در حال حاضر فعالان اقتصادی فارس مشکل غیر قابل حل در استان ندارند و دستگاه دولتی و بخش خصوصی در کنار توانسته اند مشکلات استانی در وزه اقتصاد را حل و فصل کنیم.
وی ادامه داد: با همت و تلاش مسئولان استان فارس جایگاه این استان در رتبه کسب و کار از ۲۹ به بین یک تا ۹ رسیده است که تلاش می کینم با کمک مسئولان استان، نمایندگان مجلس و راه اندازی پنجره واحد فیزیکی کسب و کار در استان این رتبه بهبود یابد.
انتهای پیام/