مجتبی دهقان پور در نشست شورای کشاورزی فارس که به ریاست استاندار برگزار شد، با اشاره به اینکه سال گذشته سطح زیر کشت گندم قراردادی در این استان ۳۵ هزار هکتار بود، گفت: در سال زراعی جاری تاکنون این سطح به بیش از ۱۶۵ هزار هکتار رسیده است.
به گزارش سحاب پرس به نقل از جهاد کشاورزی فارس، دهقانپور با بیان اینکه کل سطح زیر کشت گندم قراردادی در کشور یک میلیون هکتار است و استان فارس با عقد ۲۲ هزار و ۳۰۰ قرارداد، رتبه اول تعداد بهره برداری و تعداد قطعات دارد، اضافه کرد: از نظر سطح زیرکشت قراردادی گندم نیز فارس پس از خوزستان در جایگاه دوم قرار دار.
طرح همبست آب، انرژی و غذا در فارس اجرا میشود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همچنین عنوان کرد: یکی از طرحهای جدید و نوآورانه در بخش کشاورزی است، که میتواند در افزایش تولید، بهرهوری منابع پایه و نهایتاً دستیابی به یک توسعه متوازن و پایدار اثرگذار باشد و یکی از مولفههای بسیار مهم این طرح این است که بر پایه مشارکت اجتماعی و مبتنی بر اقتصاد مزرعه باشد.
دهقانپور با اشاره به اینکه پاشنه آشیل بخش کشاورزی آب است، افزود: در این طرح به رابطه آب و مردم، آب و غذا، آب و طبیعت و آب و صنعت توجه شده است.
به اعتقاد او؛ نگاه افراطی که صرفا به توسعه کشاورزی باشد نتیجه موثری نخواهد داشت، قطعاً از رهگذر توسعه صنعت، کشاورزی نیز می تواند منتفع شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس خاطرنشان کرد: خروجی هایی که از این طرح متصور هستیم شامل سازگاری اقلیمی، کاهش هزینههای تولید، افزایش تولید است و پایش و نظارت پیوسته دشت نیز انجام میشود.
هوشمندسازی کشاورزی در فارس به صورت الگویی اجرا میشود
هوشمند سازی کشاورزی از دیگر مباحث مطرح شده در شورای کشاورزی بود و دهقان پور در این زمینه گفت: با توجه به پتانسیلهای کشاورزی استان فارس، هوشمندسازی کشاورزی به دستور وزیر جهاد کشاورزی در این استان و زنجان اجرا میشود، البته بحث مکان محور کردن واحدهای تولیدی و لینک آن با سامانه پهنه بندی مختص استان فارس است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس تاکید کرد: حرکت به سمت کشاورزی سازگار با شرایط اقلیمی و مدیریت مطلوب متناسب با تغییرات پیش رو در قالب کشاورزی هوشمند امکان پذیر است.
او با اشاره به اینکه امروزه یکی از نقصانهای اصلی که بخش کشاورزی ما را رنج میدهد، بحث آمار و اطلاعات است، اظهار کرد: در این طرح اطلاعات مکانی واحدهای تولیدی، به طور مشخص واحدهای زراعی و باغی احصا می شود و نهایتا اطلاعات توصیفی روی اطلاعات مکانی قرار میپگیرد.
دهقان پور اضافه کرد: در قسمت دوم بحث رقومی سازی است تاکید بر این است واحدهای تولیدی که داریم مثل مرغداری، دامداری و گلخانه اعیانی که وجود دارد، مکان یابی و بر اساس آن کار انجام شود.
انتهای پیام