• امروز : جمعه - ۱۵ تیر - ۱۴۰۳
  • برابر با : 29 - ذو الحجة - 1445
  • برابر با : Friday - 5 July - 2024
3
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس؛

برای افزایش سرانه مطالعه باید تدبیر کرد

  • کد خبر : 53856
  • 28 آذر 1401 - 16:39
برای افزایش سرانه مطالعه باید تدبیر کرد
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با بیان اینکه سرانه مطالعه در کشور بسیار پایین است و ما از کشورهای توسعه یافته جهان بسیار عقب هستیم، تاکید کرد: باید تدابیر لازم برای حل این مشکل اتخاذ شود.

اسماعیل محبی‌پور دوشنبه ۲۸ آذر در جلسه قدردانی از زحمات ” فاطمه جوکار ” یکی از کتابداران با سابقه فارس اظهار کرد: در استان ظرفیت‌های پیدا و پنهان بسیاری داریم که بخش زیادی از این ظرفیت‌ها از دید مسئولان و مردم پنهان مانده است.این ظرفیت‌ها باید در قالب شورا و کارگروه‌ها تجمیع شوند.

او با اعتقاد به اینکه شوراها نقش مهم و بسزایی در پیشبرد اهداف‌ توسعه در استان دارند، افزود: دو هفته است که هدایت و راهبری موضوع فضای مجازی استان آغاز شده و شورای فضای مجازی برای تحقق این امر شکل گرفته است؛ پیشنهاد داده‌ایم که شورای هنر در استان راه‌اندازی شود و مجموعه‌هایی که از ظرفیت‌های هنری برخوردار هستند دور یک میز بنشینند و اتفاقات منفی و مثبتی که در استان رقم می‌خورد و محتوای هنری رویدادها در این شورا را مورد بررسی و حمایت محتوایی قرار دهند.

محبی‌پور اضافه کرد: شورای آموزش عالی استان نیز می‌تواند برای همکاری و توسعه متوازن علمی با هدف اینکه براساس نیاز و ظرفیت استان، دانشگاه‌ها به چه رشته‌های دانشگاهی نیاز دارند و چه تصمیماتی را برای بهبود کیفیت آموزش اتخاذ می‌کنند فعالیت کند.

او با بیان اینکه در بخش کتاب و کتابخانه‌ها باید به یک اجماع در استان فارس برسیم، گفت: ممکن است برخی کتاب‌هایی که در انبار کتابخانه وجود دارد نیاز دانشگاهیان باشد و یا کتاب‌هایی در کتابخانه دانشگاه داشته باشیم که مورد استفاده دانشگاهیان نباشد و باید در کتابخانه‌های عمومی و یا مساجد مورد استفاده قرار گیرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس عنوان کرد: باید متولی برای این کار در استان فارس در نظر گرفته شود. نباید منتظر تصمیمات از مرکز باشیم. ظرفیت‌ها در استان‌های مختلف ،متفاوت است و البته با ممنوعیتی هم در این زمینه رو به رو نیستیم. حتی این رویکرد باید در روستاها و شهرستان‌ها دنبال شود.‌

محبی‌پور با بیان اینکه فارس ظرفیت قابل توجهی در توسعه و بهره‌برداری از کتابخانه‌ها دارد، عنوان کرد: می‌توانیم از مشورت افراد مجرب در این حوزه بهره ببریم. بسیاری از خیرین علاقمند به فعالیت در این زمینه هستند. لذا ما می‌توانیم این ظرفیت را فارغ از سیاست‌های ملی در استان ایجاد کنیم.

او افزود: برای تحقق این امر باید روال منطقی سازمان‌یافته‌ای تعریف شود. با این کار می‌توانیم بانک اطلاعاتی قدرتمندی را هم در استان ایجاد کنیم. شورا و کمیسیونی باید تشکیل شود تا در بخش اسناد و کتابخانه‌ها سیاستگذاری و این بخش را حمایت و هدایت کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس با تاکید بر راه‌اندازی شورای عالی کتاب، گفت: در این شورا می‌توانیم از تجربه کتابدارهای باسابقه که به عنوان بانک اطلاعاتی هستند بهره ببریم. همچنین می‌توانیم از کتابخانه‌هایی که ظرفیت‌های فیزیکی دارند در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بهره ببریم.

محبی‌پور عنوان کرد: روش کتابخوانی امروز با سالهای قبل متفاوت است؛ امروز کسانی که وارد کتابخانه می‌شوند انتظار دارند از تکنولوژی استفاده کنند و باید زمینه فراهم شدن این امکانات در کتابخانه‌ها مهیا شود.

او با اشاره به اینکه خداوند در قرآن به کتاب قسم خورده است، گفت: کتاب به ما عمق می‌دهد. این در حالیست که فضای مجازی که داده‌های وسیع دارد اما عمقی ندارد به ما عمق درک نمی‌دهد. در فرصت کتابخوانی عمومی بدون وابستگی مطلق به تکنولوژی، می‌توانیم از کتاب کاغذی بهره ببریم.

معاون استاندار فارس با اشاره به اینکه کتاب ماندگار است، گفت: ظرفیت ماندگاری کتاب و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی برای ما که کشورمان دارای اصالت و ریشه است، اهمیت بسیاری دارد. متاسفانه سرانه مطالعه در کشور بسیار پایین است و ما از کشورهای توسعه یافته جهان بسیار عقب هستیم و باید تدابیر لازم برای حل این مشکل اتخاذ شود.

مدیرکل کتابخانه‌های فارس نیز در این مراسم اظهار کرد: فعالان در حوزه کتاب و کتابخوانی عمدتا از بانوان هستند که افزون بر اینکه وظایف مادری و همسری را در خانواده به نحو مطلوب و شایسته‌ای انجام می‌دهند، وظایف کاری خود را نیز به نحو احسن دنبال می‌کنند به گونه‌ای که هرساله استان فارس در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی خوش می‌درخشد.

روح‌الله منوچهری، با بیان اینکه برنامه‌های بسیار خوبی در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان فارس اجرا می‌شود، گفت: استمرار فعالیت‌های خانم فاطمه جوکار در حوزه کتاب و کتابخوانی و تلاش‌هایی که پس از پایان خدمت توسط ایشان انجام شد قابل تقدیر است؛ ایشان مدت‌ها با عشق و علاقه در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و همچنین در ساماندهی انبار کتاب زحمات بسیاری کشیدند که حضور بی‌چشمداشت ایشان جای الگوسازی و تقدیر دارد.

منوچهری عنوان کرد: معمولا افرادی که در حوزه کتاب و کتابخوانی فعالیت می‌کنند عاشق کارشان هستند و با عشق و علاقه فعالیت می‌کنند. البته بحث حقوق و مزایا همیشه وجود دارد اما حقوق و مزایای این کار به حدی پایین است که عشق و علاقه فعالان این عرصه نقش بیشتری پیدا می‌کند.

مدیرکل کتابخانه‌های فارس همچنین با بیان اینکه افراد فعال در این عرصه در مناطق محروم داوطلبانه فعالیت می‌کنند، گفت: بدون شک تکریم و تقدیرهای این‌چنینی در جامعه الگو می‌شود. امیدواریم شاهد افزایش این بانوان و مادران محیط اجتماعی باشیم؛ خیرشان هم در زندگی خودشان و هم در جامعه ایران اسلامی گسترش یابد.

به گزارش ایسنا، فاطمه جوکار متولد ۱۳۳۴ و دارای مدرک فوق دیپلم است که سال‌ها به عنوان کتابدار و مسئول انبار کتاب فرهنگ و ارشاد فعالیت کرده است. وی سال ۸۵ بازنشسته شده اما از همان زمان تاکنون در روزهای دوشنبه و چهارشنبه‌ به صورت افتخاری در انبار کتاب ارشاد مشغول به فعالیت است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=53856

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.