5
تولیت آستان مقدس حضرت احمدبن موسی(ع)؛

ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی از آرمان‌های نظام اسلامی است

  • کد خبر : 51771
  • 02 آذر 1401 - 1:07
ترویج و توسعه فرهنگ قرآنی از آرمان‌های نظام اسلامی است
تولیت آستان مقدس حضرت احمدبن موسی(ع)، با بیان اینکه معرفت قرآن بی منتها بوده و هرچه از آن بهره ببریم تمامی ندارد، ترویج و توسعه فرهنگ قرآن به عنوان معجزه آخرین پیامبر خداوند را از آرمان‌های اصلی انقلاب و نظام اسلامی دانست.

حجت‌الاسلام ابراهیم کلانتری عصر سه‌شنبه اول آذر در دیدار معاون فرهنگی و رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان جهاددانشگاهی، با بیان اینکه به طور کلی فعالیت‌های آستان مقدس احمدی و محمدی(ع) حتی در بعد سیاسی هم قرآنی است، برگزاری سلسله نشست‌های ولایت فقیه را یکی از این برنامه‌ها دانست.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ویژگی‌های هنر غربی، گفت: هنر سکولار یا هنر غیردینی یک چاشنی حرام و مبتذل را در خود دارد تا مخاطب را دنبال خود بدواند اما مقام معظم رهبری به هنرمندان انقلابی و دینی می‌فرمایند که از این روش استفاده نکنید و خودتان روش داشته باشید و در این میان باید بدانیم که خود قرآن روش دارد و زیباترین داستان‌ها در قرآن است که از چاشنی حرام استفاده نمی‌کند.

وی با تأکید بر اینکه در ارتباط با محتواها روایت زیاد داریم، گفت: قرآن معجزه آخرین پیامبر خدا و معجزه جاویدان است بدین معنا که حاوی معارف تمام نشدنیست و هرچه از آن برداریم، هیچ‌گاه تمام نمی‌شود و حتی معارف بیشتری می‌توان از آن استخراج کرد. هر چه بتوانیم از قرآن به اندازه معرفت و توان خودمان برداریم و به مردم تقدیم کنیم انرژی معرفتی تازه‌ای خواهیم یافت.

کلانتری برکت قرآن را به خورشید و ماه تشبیه و اضافه کرد: این بدان معناست که هرچه تلاش کنیم موفقیت بیشتری در زمینه معارف قرآن خواهیم یافت؛ همان طور که علامه طباطبایی هم فرمودند هر دو سال یک بار باید تفسیر جدید قرآن نوشته شود چرا که  معارف قرآن با گذر زمان بیشتر خود را نشان می‌دهند.

تولیت حرم شاهچراغ(ع) اضافه کرد: پیشرفت علم هم هرچه بیشتر شود به نفع قرآن است و هر چه علوم تجربی و تکنولوژی جلوتر رود، بشریت بیشتر با قرآن آشنا می‌شود.

کلانتری با تأکید بر اینکه یکی از آرمان‌های اصلی نظام جمهوری اسلامی ترویج معارف الهی قرآن در جهان است، بیان کرد: باید برای تحقق این هدف بسیار تلاش کنیم. خبرگزاری‌ها هم ابزار اصلی این کار محسوب می‌شوند.

وی در ادامه با اشاره به فعالیت‌های قرآنی این حرم مطهر گفت: دارالقرآن حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) هر هفته برنامه‌های خاص خود مانند آموزش قرآن کریم، برپایی محافل انس با قران و گستراندن سفره قرآن را برپا می‌کند که علاقه‌مندان زیادی را جذب خود می‌کنند.

تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) با اشاره به تاریخچه و قدمت برپایی محافل قرآنی در این حرم مطهر، گفت: تاشی خاتون مادر حاکم فارس، بانوی مومنه‌ای بود که دو شب را در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) شب قرآن اعلام کرده بود و تمام بزرگان اینجا جمع می‌شدند و سفره قرآن پهن می‌شد و قاریان مطرح به تلاوت قران می‌پرداختند و بعد هم همه را مهمان ضیافت حضرت می‌کردند و بر این اساس شب‌های دوشنبه و جمعه شب‌های زیارتی این حرم مطهر است که این دو شب هم احیا می‌شود.

وی از سفرنامه ابن بطوطه هم یاد کرد و افزود: ابن بطوطه در سفرنامه خود در تعریف از شیراز در خصوص عبور از کوچه‌های این شهر سخن می‌گوید که صوت دلنشین قرآن از خانه‌ها بلند است و آنقدر جذاب است که در هیچ یک از کشورهای عربی چنین صوتی ندیده است. اینکه مقام معظم رهبری فرمودند اینجا سومین حرم اهل بیت (ع) است منظورشان این است که همواره شهر شیراز حرم اهل بیت (ع) بوده است.

کلانتری همچنین با اشاره به حادثه دلخراش حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) و شهادت جمعی از دلدادگان اهل بیت (ع) اظهار کرد: مصیبت بزرگ و دلخراشی حادث شد که شهدای این حادثه همگی گلچین شده بودند.

تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، ایکنا را از بهترین خبرگزاری‌ها دانست و با بیان اینکه این آستان تعامل خوبی با همه رسانه‌ها دارد، اضافه کرد که ایکنا یک رسانه محتوایی به شمار می‌رود که به دنبال تامین محتوای حلال مورد نیاز مردم است.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز در این دیدار گفت: خبرگزاری ایکنا از ظرفیت‌های خوب جهاد دانشگاهی است که در حوزه تخصصی قرآن و معارف اهل بیت (ع) فعالیت می‌کند.

جمال رحیمیان با تاکید بر جایگاه ویژه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) افزود: تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) اهل علم و دانشگاه است و ارتباط این حرم مطهر با جهاد دانشگاهی و خبرگزاری ایکنا می‌تواند نتایج مطلوبی در پی داشته باشد.

رحیمیان اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم ارتباط تعریف شده‌ای با مجموعه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) برای انعکاس جلسات سخنرانی‌ها و نشست‌های علمی و معرفتی قرآنی و تفاسیر قرآن داشته باشیم زیرا ایکنا می‌تواند دروازه خروج این معارف ارزشمند باشد و مشخصا اگر امکان باشد بتوانیم یک دفتر از این حرم مطهر در اختیار ایکنا قرار داده شود تا شاهد ارتباطات قوی‌تر باشیم.

وی از حادثه حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) به عنوان یک حادثه دلخراش و سنگین یاد کرد و گفت: این حادثه دلخراش، موجب تألم جهانیان شد و سبب شد تا حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع)، جهانی شود و در فضای رسانه‌ای جلب توجه زیادی کند.

رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا نیز در این نشست گفت: خبرگزاری ایکنا به دلیل حضور میدانی که در خارج از کشور دارد با سایر رسانه‌ها متفاوت است و تاکنون در ۳۷ کشور حضور میدانی داشته است و خبرنگار و عکاس و سردبیر ایکنا هم در این عرصه حضور دارند.

محمدحسین حسنی با اشاره به تولید محتوا به ۲۱ زبان دنیا در ایکنا، به عنوان وجه تمایز آن با سایر رسانه‌ها خاطرنشان کرد که این رسانه در کشورهای هدف برای آن جغرافیا و مردم با استفاده از موضوعات بومی خودشان، تولید محتوا می‌کند.

حسنی با اشاره به منویات رهبر انقلاب اسلامی در خصوص تولید اخبار معرفتی، گفت: معظم‌له صرفا خواستار بازنشر اخبار معرفتی نیستند بلکه بر تولید محتوا در این زمینه هم تاکید ویژه دارند. تولید محتوا سبب خواهد شد تا بقیه اتفاقات در همان کشور هدف بیفتد و برای فعالان آن کشور هدف که با علوم اسلامی ارتباط و در یک گفتمان شیعه قرار دارند تولید محتوا شده و اخبار قرآنی پوشش داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در تولید محتوا برخی از زبان‌ها حتی از زبان فارسی هم جلوتر هستیم، بیان کرد: بحمدالله با افرادی در خارج از کشور ارتباط داریم که حس تعلق زیادی به جمهوری اسلامی و انقلاب دارند و موج انقلاب اسلامی که به برکت امام راحل شروع شد در خارج از کشور هم مخاطبان فراوان و برکات زیادی دارد.

انتهای پیام

 

لینک کوتاه : https://sahabpress.ir/?p=51771

سحاب پرس در شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.